Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Marktonderzoek Schoonmaak geraakt door corona, herstel in zicht

In het jaarlijkse marktonderzoek van Service Management maken we de balans op: wat is de huidige stand van zaken in de schoonmaakbranche? Dit jaar relevanter dan ooit, omdat het een duidelijk beeld schept van de effecten van de coronacrisis.

In het marktonderzoek kijken we naar de behaalde omzet door schoonmaakbedrijven in het afgelopen jaar en vergelijken dat met de voorgaande jaren. En we kijken vooruit: wat zijn de verwachtingen?

Analyse en omzetoverzicht

Hiervoor heeft de redactie van Service Management de hulp ingeschakeld van financiële experts van Corporate Finance International (CFI Group). Zij analyseren de cijfers en maken trends en ontwikkelingen inzichtelijk. Daarnaast worden de omzetcijfers zoals gewoonlijk gepubliceerd in een ranglijst; het inmiddels welbekende omzetoverzicht.

Resultaten 2020

De schoonmaaksector werd hard geraakt door de coronamaatregelen, zoals de sluiting van kantoren, winkels en uitgaansgelegenheden. Uit het jaarlijkse marktonderzoek van Service Management blijkt dan ook een dalende trend van de omzet in 2020. Maar er is licht aan het einde van de tunnel.

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners