Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Leidinggeven: menselijk contact staat centraal

Hoe word je een goede leidinggevende? Door persoonlijk leiderschap te tonen, vindt de meerderheid van de 500 ondervraagde managers in de ManagementScore van ISBW. Persoonlijk leiderschap houdt in dat je bewust bent van je keuzes en manieren van handelen en daarmee anderen inspireert en motiveert.

Voor 67 procent van de leidinggevenden vormt persoonlijk leiderschap de basis voor het zijn van een goede leidinggevende. Persoonlijk leiderschap houdt in dat je bewust bent van je keuzes en manieren van handelen en daarmee anderen inspireert en motiveert.

In hun eigen rol focussen leidinggevenden zich vooral op het creëren van een fijne sfeer (36 procent). Toch is het behalen van resultaat ook niet onbelangrijk: dertig procent geeft aan hier vooral op te focussen.

Lees ook:

Coachende rol is erg belangrijk

Rob Rijbroek, directeur ISBW: “Als leidinggevende vervul je verschillende rollen: ondernemer, leider, organisator en coach. De coachende rol is – zeker nu leidinggeven op afstand blijvend lijkt – erg belangrijk. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je belangstelling toont, naar medewerkers luistert, hen vertrouwt, zegt hoe dingen anders kunnen en complimenten geeft. Als leidinggevende mag je het belang van deze rol, waarbij menselijk contact centraal staat, niet onderschatten."

"Natuurlijk leer je dit op de werkvloer, maar dit zijn ook juist aspecten van het vak die je tijdens cursussen en opleidingen verder kunt verbeteren. Denk aan zaken als communicatieve vaardigheden, overtuigen en inspirerend leiderschap. Het zegt veel over managend Nederland dat het grootste deel van hen het belang van deze aspecten inziet en openstaat voor ontwikkeling.”

Als leidinggevende mag je het belang van de coachende rol niet onderschatten

Ruim een derde (37 procent) van de leidinggevenden is van mening dat leidinggeven meer gericht is op soft skills dan op inhoud.

Werkervaring belangrijker dan diploma

Als het aankomt op een leidinggevende functie vindt twee op de drie (67 procent) managers werkervaring belangrijker dan een diploma. Vrouwen (71 procent) vinden dit vaker dan mannen (63 procent).

Dit lijkt haaks te staan op het aantal managers dat trainingen of opleidingen volgt. Bijna negen op de tien (87 procent) geeft aan de afgelopen tien jaar één of meerdere opleidingen of trainingen te hebben gevolgd.

Bron: ISBW via ManagementImpact

Leidinggevende die het verschil maakt

Ken jij of heb jij een leidinggevende in de schoonmaakbranche die echt het verschil maakt? Die het hele team inspireert en motiveert om altijd het beste uit zichzelf te halen? Iemand die altijd voor iedereen klaar staat?

Geef hem of haar dan nu op voor de titel Leidinggevende van het Jaar 2021!

Blog Pim Hilgerdenaar: Waarom kijken we bij tenders niet naar de ervaring van een schoonmaker?

Ondernemen Nieuws

Blog Pim Hilgerdenaar: Waarom kijken we bij tenders niet naar de ervaring van een schoonmaker?

Elk schoonmaakbedrijf wil tenders winnen. Natuurlijk. Dus wordt er van alles uit de kast gehaald. Ze gaan rekenen, bekijken de oppervlakte, kijken nog eens kritisch naar de hoeveelheid personeel, schaven wat aan de uren. En als het even kan voeren ze een nieuwe innovatie op. Want innovaties, die doen het altijd goed in tenders.
Na Landal en Europarcs geeft ook Roompot een betere reiskostenvergoeding aan schoonmakers

Branche Nieuws

Na Landal en Europarcs geeft ook Roompot een betere reiskostenvergoeding aan schoonmakers

Er komt een betere reiskostenvergoeding voor schoonmaakmedewerkers die op vakantieparken van Roompot werken. Waar medewerkers die werken op parken van Landal en Europarcs al in de zomer konden rekenen op een ruimere vergoeding, volgt nu dus ook deze vakantiehuisjesaanbieder.
Karim Saddik, rayonmanager bij Effektief Groep:  “Negen van de tien opdrachten zijn spoedjes” 

Ondernemen Verdieping

Karim Saddik, rayonmanager bij Effektief Groep:  “Negen van de tien opdrachten zijn spoedjes” 

Geen vraag is Karim Saddik te gek. Is er een spoedklus? Hij regelt het. En dat komt nogal eens voor, want als rayonmanager bij Effektief Groep heeft hij met Media Park in Hilversum leuke, bijzondere objecten in portefeuille. Saddik geeft met plezier een kijkje in de keuken van het schoonmaakwerk in studioland. 
SB Facility Service zet graag een stapje extra

Hospitality Nieuws

SB Facility Service zet graag een stapje extra

Berry Buskens van SB Facility Service uit Haarlem laat zijn gevoel spreken bij de keuze voor zijn klanten. Bedrijven die bij hem passen, bedrijven waar hij net een stapje extra kan doen, zoals een vaatwasser uitruimen. En dat werkt.
Charles Scholte en Gert de Graaf (SVS) over goed leiderschap: “Wij zien leidinggevenden als spil in de organisatie”

Ondernemen Verdieping

Charles Scholte en Gert de Graaf (SVS) over goed leiderschap: “Wij zien leidinggevenden als spil in de organisatie”

“Leidinggeven in de schoonmaakbranche is een super actueel thema. Het is ook altijd wel een pijnpunt, niet iets waar wij altijd heel goed in zijn. Je kunt er dus niet genoeg aandacht aan besteden.” Zo begint Charles Scholte, directeur van SVS Opleidingen het gesprek. Naast hem zit Gert de Graaf, Manager Sales & Productontwikkeling bij SVS. Het thema van de dag: goed leiderschap in de schoonmaak. Want wat is dat nu eigenlijk?

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners