Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Leidinggeven: menselijk contact staat centraal

Hoe word je een goede leidinggevende? Door persoonlijk leiderschap te tonen, vindt de meerderheid van de 500 ondervraagde managers in de ManagementScore van ISBW. Persoonlijk leiderschap houdt in dat je bewust bent van je keuzes en manieren van handelen en daarmee anderen inspireert en motiveert.

Voor 67 procent van de leidinggevenden vormt persoonlijk leiderschap de basis voor het zijn van een goede leidinggevende. Persoonlijk leiderschap houdt in dat je bewust bent van je keuzes en manieren van handelen en daarmee anderen inspireert en motiveert.

In hun eigen rol focussen leidinggevenden zich vooral op het creëren van een fijne sfeer (36 procent). Toch is het behalen van resultaat ook niet onbelangrijk: dertig procent geeft aan hier vooral op te focussen.

Lees ook:

Coachende rol is erg belangrijk

Rob Rijbroek, directeur ISBW: “Als leidinggevende vervul je verschillende rollen: ondernemer, leider, organisator en coach. De coachende rol is – zeker nu leidinggeven op afstand blijvend lijkt – erg belangrijk. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je belangstelling toont, naar medewerkers luistert, hen vertrouwt, zegt hoe dingen anders kunnen en complimenten geeft. Als leidinggevende mag je het belang van deze rol, waarbij menselijk contact centraal staat, niet onderschatten."

"Natuurlijk leer je dit op de werkvloer, maar dit zijn ook juist aspecten van het vak die je tijdens cursussen en opleidingen verder kunt verbeteren. Denk aan zaken als communicatieve vaardigheden, overtuigen en inspirerend leiderschap. Het zegt veel over managend Nederland dat het grootste deel van hen het belang van deze aspecten inziet en openstaat voor ontwikkeling.”

Als leidinggevende mag je het belang van de coachende rol niet onderschatten

Ruim een derde (37 procent) van de leidinggevenden is van mening dat leidinggeven meer gericht is op soft skills dan op inhoud.

Werkervaring belangrijker dan diploma

Als het aankomt op een leidinggevende functie vindt twee op de drie (67 procent) managers werkervaring belangrijker dan een diploma. Vrouwen (71 procent) vinden dit vaker dan mannen (63 procent).

Dit lijkt haaks te staan op het aantal managers dat trainingen of opleidingen volgt. Bijna negen op de tien (87 procent) geeft aan de afgelopen tien jaar één of meerdere opleidingen of trainingen te hebben gevolgd.

Bron: ISBW via ManagementImpact

Leidinggevende die het verschil maakt

Ken jij of heb jij een leidinggevende in de schoonmaakbranche die echt het verschil maakt? Die het hele team inspireert en motiveert om altijd het beste uit zichzelf te halen? Iemand die altijd voor iedereen klaar staat?

Geef hem of haar dan nu op voor de titel Leidinggevende van het Jaar 2021!

Provincie Groningen besteedt schoonmaak aan met focus op sociale aspect

Ondernemen Nieuws

Provincie Groningen besteedt schoonmaak aan met focus op sociale aspect

De Provincie Groningen heeft per 1 september een nieuwe schoonmaakpartner in de arm genomen. Bij het gehele traject moesten er een hoop vragen beantwoord worden: Gaan we inbesteden of uitbesteden? Waaraan moest een eventuele nieuwe partner voldoen? En welke KPI’s zijn daarvoor nodig? Facilitair adviseur bij de provincie Inge Doornbos vertelt erover op Facto.
Als schoonmaakbedrijf je medewerkers helpen: “Houd hulp bij schulden zo simpel mogelijk”

Ondernemen Verdieping

Als schoonmaakbedrijf je medewerkers helpen: “Houd hulp bij schulden zo simpel mogelijk”

Eén op de tien huishoudens kan niet rondkomen vanwege onvoldoende inkomen en ruim de helft van deze groep heeft schulden, blijkt uit recent onderzoek van SchuldenLabNL, VNO-NCW en Deloitte. Schoonmaakbedrijven zoals Hago, CSU en Asito zijn dan ook volop bezig om preventief schulden bij werknemers tegen te gaan. Maar wat kun je als mkb’er doen?
Asito en Bravis ziekenhuis mooi voorbeeld van duurzame samenwerking

Specialisme Nieuws

Asito en Bravis ziekenhuis mooi voorbeeld van duurzame samenwerking

Al sinds 2008 werken schoonmaakbedrijf Asito en Bravis ziekenhuis samen. In de jaren die volgden hebben de twee partijen die samenwerking verdiept tot een succesvol partnerschap. Dat gaat zo ver, dat Asito zelfs meedenkt over de nieuwe locatie van het ziekenhuis. Zo lezen we op de website van het schoonmaakbedrijf.
Onderzoek wijst uit: 63% van de werknemers voelt zich niet gehoord door de directie

Branche Nieuws

Onderzoek wijst uit: 63% van de werknemers voelt zich niet gehoord door de directie

Van 26 tot en met 30 september is het weer Nationale MeewerkWeek, waarin leidinggevenden de werkvloer opgaan. In dat kader voerde Markteffect in opdracht van CSU een onderzoek uit naar de tevredenheid van medewerkers over hun management. De belangrijkste bevinding: 63 procent van de medewerkers voelt zich niet gehoord door de directie.
Compass Group over goed werkgeverschap: “Het is een proces van continu luisteren en verbeteren”

Ondernemen Verdieping

Compass Group over goed werkgeverschap: “Het is een proces van continu luisteren en verbeteren”

Waarom is goed werkgeverschap in de facility- en schoonmaakbranche belangrijk? Wat betekent het eigenlijk precies? En hoe doe je dat dan; een goede werkgever zijn? Service Management vroeg het aan facilitair dienstverlener Compass Group Nederland, moederbedrijf van onder meer Eurest en Eurest Services, en tevens gecertificeerd Top Employer.

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners