Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Laatste Captains of Cleaning van het jaar spreekt met talenten in de branche

Vandaag verschijnt de laatste aflevering van Captains of Cleaning voor 2022. In deze feestelijke Captains of Cleaning Connect draait het allemaal om het vinden en behouden van aanstormend talent in de schoonmaakbranche.

Dat talent komt dan ook uitgebreid aan het woord, met vaste presentator Rens de Jong die hen opzoekt op verschillende plekken in het pand van i-team Global. Studenten van het Summa College, rayonmanagers van CSU en nog meer facilitair talent komen aan het woord over waarom zij kiezen voor deze mooie branche.

De Jong ging in gsprek metjonge talenten uit de branche.

Gasten

In de Arena spreekt De Jong voor 150 live gasten onder andere over het opleiden van schoonmaakmedewerkers met UL-Team, Zuiver Schoonmaak en Opleidingen en PerfectPlan Opleidingen, over vitaliteit en gezond in je werk én privé met food en lifestylecoach Saskia Roede en eigenaar van New Sport Challenge Hannes Schneider en over alles rond aankomende wet- en regelgeving met Hella Vercammen van The Legal Company.

Muzikaal programma

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door i-entertainer Aristakes Jessayan en artiest Charly Luske. Ook Mehmed Yavri is aanwezig, zodat we nogmaals kunnen genieten van de cleaning challenges die hij het afgelopen jaar heeft volbracht. En ook Rob Rommelse en Ilse Vanhijfte zijn aanwezig om te praten over de succesvolle campagne #schoonmaakjerijk om studenten en jongeren enthousiast te maken voor de schoonmaak.

Bekijk de aflevering

Je bekijkt de aflevering vanaf vandaag via www.captainsofcleaning.com of via de sociale kanalen van Captains of Cleaning.

perfectPlan en The Legal Company delen kennis en kunde met nieuwe samenwerking

Ondernemen Nieuws

perfectPlan en The Legal Company delen kennis en kunde met nieuwe samenwerking

Want, zo is de motivatie, door te delen doet iedereen meer kennis en ervaring op. Daarom gaan de opleider in de schoonmaak en de aanbieder van juridische oplossingen de samenwerking aan. Zo kunnen ze samen de schoonmaakbranche nog meer bieden op het gebied van juridische opleidingen.
Code Schoonmaak geeft webinars over contractmanagement

Branche Nieuws

Code Schoonmaak geeft webinars over contractmanagement

De Code Schoonmaak heeft zes webinars gepland voor de komende periode. De webinars behandelen onderwerpen uit de handreiking contractmanagement. Als overkoepelend thema is er gekozen voor ‘Schoonmaken, de tofste baan van de wereld’. Code Schoonmaak verklaart: “Want dat zou het resultaat moeten zijn van goed contractmanagement.”
Rita Brouwer blogt over misverstanden in taal: Wollmilchsau!

Branche Blog

Rita Brouwer blogt over misverstanden in taal: Wollmilchsau!

Zeker in een multiculturele branche, zoals de schoonmaak, kunnen volgens Rita Brouwer snel misverstanden ontstaan, omdat je soms letterlijk en/of figuurlijk een andere taal spreekt. "Taalbeheersing is zo ontzettend belangrijk in het coachen van medewerkers, omdat je met de juiste woorden en juiste nuance het beste uit mensen wilt halen."
“Spelenderwijs leren is leuker dan met een blocnote in een zaal”

Ondernemen Verdieping

“Spelenderwijs leren is leuker dan met een blocnote in een zaal”

Spelenderwijs leren levert veel meer op dan met een blocnote in een zaal te zitten en te horen hoe je een microvezeldoek moet vouwen. Daarvan zijn Marieke Borkus, eigenaar van Bedrijfshelden en Pauline Kalee, projectmanager bij schoonmaakbedrijf Blinck overtuigd. Samen ontwikkelden ze een spel voor schoonmakers over het thema gastvrijheid. “Schoonmakers voelen zich zelfverzekerder.”
Tips voor ondernemers: zo trek je jongeren naar jouw bedrijf

Ondernemen Nieuws

Tips voor ondernemers: zo trek je jongeren naar jouw bedrijf

Personeelstekort noopt tot creatief denken. Hoe vind en behoud je bijvoorbeeld jonge werknemers? Zij zitten minder lang op dezelfde plek dan andere leeftijdsgroepen en wisselen vaker van baan dan oudere werknemers. Ook hebben zij vaak andere wensen op het gebied van werk en vragen daardoor om een eigen benadering.

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners