Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

ISS en CSU allebei gecertificeerd als Top Employer

De facilitaire bedrijven ISS Facility Services en CSU zijn allebei opnieuw gecertificeerd als Top Employer. Dat maken beide organisaties bekend in een persbericht.

Edu Peek (algemeen directeur ISS Nederland) en Gemmie Hermens (People & Culture director ISS Nederland).

Het certificaat van het Top Employers Institute bewijst dat het HR-beleid van van beide organisaties zowel binnen als buiten de organisatie zeer goed gewaardeerd wordt. De facilitaire dienstverlener ISS zegt op veel aspecten van het HR-beleid hoge scores te realiseren, met zelfs een 100 procent score op business strategy, purpose & values en ethiek en integriteit.

Prachtige erkenning

Algemeen directeur Edu Peek van ISS Facility Services is trots op deze prestigieuze erkenning: “Het Top Employers certificaat is een prachtige erkenning van ISS als toonaangevend werkgever. Goed werkgeverschap en zorg voor onze mensen heeft onze voortdurende aandacht. Dat zorgt aantoonbaar voor gemotiveerde en vakkundige medewerkers die met plezier en trots hun werk doen”.

Uitstekend HR-beleid

Het Top Employers Institute, wereldwijde autoriteit op het gebied van HR-beleid, certificeert organisaties die met een uitstekend HR-beleid bijdragen aan een betere arbeidswereld. Ook CSU is blij met zijn certificering. “Voor het HR-beleid van CSU is deze toetsing al jarenlang heel belangrijk”, zegt John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur van CSU. Het Udense familiebedrijf kreeg voor de tiende keer de certificering. “We zijn enorm trots op al onze medewerkers. Samen hebben we opnieuw het certificaat verdiend en we zien de toewijzing als een bewijs dat onze HR-aanpak werkt.”

Blijven vernieuwen

Om het certificaat te ontvangen moeten bedrijven blijven vernieuwen in hun HR-beleid. Afgelopen jaar voerde CSU naar eigen zeggen onder meer verbeteringen door op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Sollicitaties worden beter gemonitord en de processnelheid ging omhoog. Dat gaf voordeel voor zowel sollicitanten als CSU. Van Hoof: “Voor sollicitanten was er veel sneller duidelijkheid en we genereerden sneller instroom van nieuwe medewerkers. Dat is voor het bedrijf weer bijzonder prettig.”

HR Directeur Marco Gramser en BU Directeur Gert Koffeman nemen de Top Employer Award in ontvangst namens CSU.

Tien jaar innoveren

De wens om elk jaar het certificaat te behalen jaagt innovatie aan, aldus Van Hoof. “Het is elke keer goed dat er iemand van buiten kritisch naar je bedrijfsvoering kijkt.” Toen CSU erachter kwam dat veel medewerkers niet aanvullend verzekerd waren, besloot het bedrijf bijvoorbeeld extra fysio aan te bieden. En omdat veel collega’s Nederlands niet als moedertaal hebben of laaggeletterd zijn, introduceerde de HR-afdeling ‘visuele contracten’ die veel duidelijker zijn voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Ook deden budgetcoaches hun intrede voor medewerkers die hun financiën op orde willen krijgen, biedt CSU al enkele jaren preventief psychologische hulp aan en is er een uitgebreid intern scholingsprogramma. Van Hoof: “Allemaal voorbeelden van zaken die de afgelopen jaren, mede door de wens om onszelf altijd te verbeteren, tot stand gekomen zijn.”

UWV: personeelstekort remt schoonmaakbranche

Branche Nieuws

UWV: personeelstekort remt schoonmaakbranche

Het aantal schoonmakers is gedaald. Tegelijkertijd is er veel werk in de schoonmaak en is de vraag naar personeel groot. Het personeelstekort remt de schoonmaak. Dat stelt het UWV in haar meest recente analyse over de schoonmaakbranche.
ISS en CSU allebei gecertificeerd als Top Employer

Ondernemen Nieuws

ISS en CSU allebei gecertificeerd als Top Employer

De facilitaire bedrijven ISS Facility Services en CSU zijn allebei opnieuw gecertificeerd als Top Employer. Dat maken beide organisaties bekend in een persbericht.
Duizenden meldingen van Oekraïners die aan de slag zijn in de schoonmaak

Ondernemen Nieuws

Duizenden meldingen van Oekraïners die aan de slag zijn in de schoonmaak

Het UWV heeft ruim 46.000 meldingen ontvangen van werkgevers die een vluchteling uit Oekraïne in dienst hebben genomen. Daarvan komen 1.840 vanuit de categorie Reiniging, maar dat is volgens woordvoerder Michael Verheul van het UWV nog maar het topje van de ijsberg.
Een verhaal over vleugels en trots (Blog Stefan de Loos)

Ondernemen Blog

Een verhaal over vleugels en trots (Blog Stefan de Loos)

Zo’n 10.000 mensen zijn uitgestroomd uit de schoonmaakbranche, becijferde Schoonmakend Nederland. Waar ze heen zijn en of ze terugkomen is niet bekend. Hoewel we een redelijke cao hebben, doen we als werkgevers dus niet genoeg om mensen te behouden. Het werk is nog steeds fysiek zwaar en ondergewaardeerd. Te vaak is de medewerker de dupe van een zo laag mogelijke kostprijs om een aanbesteding te winnen.
Personeelstekort: hoe gaan we hier als schoonmaakbedrijf mee om (blog Rogier Coppejans)

Ondernemen Blog

Personeelstekort: hoe gaan we hier als schoonmaakbedrijf mee om (blog Rogier Coppejans)

Krap, met een hoofdletter K, zo zouden we de huidige arbeidsmarkt wel kunnen noemen. Ook wij als schoonmaakbranche staan wat het aantrekken van personeel betreft voor een enorme uitdaging. Waar ik van andere ondernemers hoor dat ze moeite hebben om personeel te blijven boeien en aan zich te binden, lopen wij er tegenaan dat we nauwelijks nieuw personeel kunnen vinden. En dat is frustrerend. Met een hoofdletter en dikgedrukt. Frustrerend. Want is dit een tijdelijk probleem, of de nieuwe realiteit? En wat gaan we eraan doen?

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners