Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

ICS Groep aangesloten bij Taalakkoord Amsterdam

Op 14 september heeft schoonmaakbedrijf ICS Groep het Taalakkoord van de regio Groot Amsterdam getekend. Daarmee maken ze expliciet dat ze laaggeletterde medewerkers in de organisatie helpen met trainingen, opleidingen en toegankelijke communicatie van de eigen organisatie zelf.

Op hun sociale media vertelt ICS Groep waarom ze het convenant van het Taakakkoord hebben ondertekend. “Landelijk is één op de negen Nederlanders laaggeletterd. Dat zijn veel mensen. Té veel mensen. Laaggeletterdheid heeft grote impact op het dagelijks leven. Door taalachterstand laten laaggeletterden niet altijd zien wat ze kunnen of lopen risico als ze veiligheidsinstructies niet begrijpen.”

Taalopleidingen

ICS biedt al opleidingen aan zijn medewerkers aan om de Nederlandse taal beter machtig te worden. “Vorige week op 14 september ondertekende ICS Groep het Taalakkoord regio Groot-Amsterdam. Wij zetten ons in door laaggeletterde medewerkers een Nederlandse taal en vakinhoudelijke opleidingen aan te bieden. Het spreken en lezen van de Nederlandse taal is cruciaal voor het zelfredzaam zijn en worden in onze maatschappij. Samen voor taal, gelijke kansen voor iedereen!”

Meer schoonmaakbedrijven

ICS is niet het enige schoonmaakbedrijf op de lijst van aangesloten bedrijven van het Taalakkoord. Onder andere Asito, Gom, EW Facilities en Victoria Schoonmaak staan erachter. In totaal hebben zo’n 65 bedrijven zich nu aangesloten bij het Amsterdams Taalakkoord.

Ook interessant:

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners