Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

CBS: Meer faillissementen in september, maar geen in de schoonmaak

De afgelopen maand zijn er geen schoonmaakbedrijven failliet gegaan. Dat terwijl er landelijk gezien juist meer faillissementen werden uitgesproken in september,meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

"Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in september 18 bedrijven meer failliet verklaard dan in augustus", meldt het CBS.

Weinig faillissementen

"Het aantal uitgesproken faillissementen lag niettemin onverminderd op een laag niveau", vervolgt het CBS. Sinds medio 2020 is het aantal faillissementen afgenomen. In augustus 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook een maand later bleef het aantal faillissementen relatief laag.

Lees ook

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in september 112 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 18.

In totaal 20 schoonmaakbedrijven failliet

In de schoonmaak werden er dus 0 bedrijven failliet verklaard, ook geen eenmanszaken. De laatste keer dat dat gebeurde, was in januari 2021. In totaal zijn er dit jaar tot nu toe twintig schoonmaakbedrijven failliet gegaan.

Laatste nieuws

Ondernemen

Launching Partners