Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De werkplek van … Michael en Jemina

Toen Michael Wardy bijna tien jaar geleden solliciteerde bij CSU, vertelde hij tijdens de eerste kennismaking over zijn passie voor voetbal. Daar wist het schoonmaakbedrijf wel raad mee. Michael mocht namens CSU gaan schoonmaken in de Johan Cruijff ArenA. Het geluk kon helemaal niet op toen zijn vrouw Jemina Mante hem enige tijd later kwam vergezellen als collega.

Vertel, wat houdt jullie werk op deze bijzondere plek in?

“We maken alle kantoren schoon, net als de receptie, skyboxen, ontvangstzalen en restaurants. Maar bijvoorbeeld ook de spelerslounge, de kleedkamers en natuurlijk de tribunes. We krijgen een kijkje achter de schermen, dat is erg leuk. Het werk wisselt per dag, want we maken alleen de ruimtes schoon die zijn gebruikt. Na een voetbalwedstrijd maken we natuurlijk de hele ArenA schoon. Vooral bij de topwedstrijden zit het hier bomvol mensen, dus je kunt je wel voorstellen hoe het er hier naderhand uitziet.”

Dat heb je vast niet met een uurtje schoon?

“Dat klopt. Het is erg groot, het lijkt wel een klein dorp. En het moet altijd in relatief korte tijd weer schoon zijn. Ons vaste team bestaat uit 22 medewerkers, maar na een voetbalwedstrijd krijgen we gelukkig altijd ondersteuning van flexkrachten. Wij, als vaste medewerkers, functioneren dan als voorwerkers, omdat we precies weten hoe het hier werkt en elk hoekje van het stadion kennen.”

Zijn jullie hier helemaal op je plek?

“Ja, we hebben het erg naar ons zin. Ons team is fijn. Wat trouwens ook leuk is, is dat we redelijk wat voetbalspelers ontmoeten. Die zijn allemaal super aardig en vriendelijk! Daarnaast geloof ik dat als je positieve energie in je werk stopt, het als vanzelf makkelijker en leuker wordt. Dan ga je het bijna als een soort hobby zien!”


‘De Werkplek Van…’ is een vaste rubriek in het schoonmaakvakblad Service Management. Vraag hier een gratis proefnummer aan of neem een abonnement. Heb jij een bijzondere werkplek waarmee je in deze rubriek wilt komen? Mail dan naar ronaldbruins@vakmedianet.nl


Laatste nieuws

Ondernemen

Launching Partners