Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

De werkplek van … Marcel Stegeman

In Hanzestad Hasselt, huisplaats van familiebedrijf Stegeman Gevelreiniging BV, staat een restant van een honderden jaren oude stadsmuur. Aan Marcel Stegeman de eer om dit bijzondere monument te reinigen.Volg Service Management op LinkedIn:

1.Wat is er zo bijzonder aan deze muur?

“Het is een antieke stadsmuur die de Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland weer in oude glorie wil herstellen. Er is jarenlang klimop overheen gegroeid, maar dat hebben ze er onlangs afgehaald. Klimop is erg slecht voor gevels en muren. Niet alleen blijft de muur daardoor constant vochtig, de wortels van de plant groeien dwars door de stenen heen en duwen ze als het ware uit elkaar.”

Marcel Stegeman van Stegeman Gevelreiniging reinigt eeuwenoude stadsmuur

2. Hoe reinig je zo’n monument?

“Je kunt op zo’n oude muur geen hogedruk gebruiken, dan zou je de stenen aantasten. Daarom gebruiken we lage druk met heel heet water. Veiligheid is daarbij belangrijk, dus we nemen de nodige voorzorgsmaatregelen. Denk aan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidslaarzen.”

3. Doe je vaker dit soort bijzondere projecten?

“Dit is wel weer eens heel wat anders! Zo nu en dan kom je dit soort opdrachten tegen. Dan komt de vraag of wij hier iets mee kunnen. Je kunt hier niet zomaar iedereen aan het werk zetten, want je moet voorzichtig te werk gaan met zo’n oude muur. Anders heb je misschien meer schade dan dat het er beter van wordt. De afwisseling in dit vak maakt het ook zo leuk! Van oude rioleringen tot aan luxe zeiljachten… We komen overal.”


‘De Werkplek Van…’ is een vaste rubriek in het vakblad Service Management. Vraag hier een gratis proefnummer aan of neem een abonnement. Heb jij een bijzondere werkplek waarmee je in deze rubriek wilt komen? Mail dan naar ronaldbruins@vakmedianet.nl


Laatste nieuws

Ondernemen

Launching Partners