Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

CSU en COA zetten samen in op gelijke kansen voor medemens

CSU en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaan per maart het facilitair partnership verder uitbreiden en intensiveren. CSU gaat op locaties door heel Nederland zorg dragen voor een breed pakket aan facilitaire diensten. Ook willen beide partijen samen de bewoners van het COA activeren en zo bijdragen aan hun toekomstperspectief.

Het COA is verantwoordelijk voor plaatsing en opvang van asielzoekers in opvanglocaties totdat over hun asielaanvraag is beslist. CSU draagt per 1 maart zorg voor een breed pakket aan facilitaire diensten op 85 locaties van COA, zoals dagelijks schoonmaakonderhoud, glasbewassing, het leveren van sanitaire voorzieningen, specialistische werkzaamheden en dieptereiniging van keukens en sanitair. Voor het laatstgenoemde is CSU al jaren verantwoordelijk.

Meerjarenplan

Bij de dienstverlening gaat het om verschillende soorten locaties zoals hotels, vakantieparken, hallen en kantoorgebouwen. Tevens wordt CSU verantwoordelijk voor alle calamiteitenwerkzaamheden, zoals water-, brand-, rook- en roetschade en desinfectie. De samenwerking is aangegaan voor vier jaar en nog eens vier optiejaren. Geertje Ariëns, Adjunct-directeur Opvang en Begeleiding COA: "We hebben er veel vertrouwen in dat het uitbreiden van de dienstverlening leidt tot een optimalisering van het bestaande strategische partnership.”

Ook interessant

Toekomstperspectief

Bij zowel COA als CSU staan de mens en gelijke kansen centraal en dit willen ze op actieve wijze vorm geven. Bewoners krijgen bijvoorbeeld stapsgewijs begeleiding naar een betaalde baan. Ze leren van een CSU buddy meer over het schoonmaakvak op de opvanglocaties en doen hier actief aan mee. Daarnaast vinden er diverse workshops en bijeenkomsten plaats. Verder volgen ze de basisvakopleiding Schoonmaak en krijgen ze taaltraining. Na het succesvol doorlopen van het zogenoemde groeipad kunnen de deelnemers uitstromen naar betaald werk en een baangarantie bij CSU. Serge de Brouwer, Directeur Businessunit West bij CSU: “Ik ben trots en blij met de gunning van deze opdracht en kijk met vertrouwen uit naar een prettige samenwerking. Mooi om als mensenbedrijf met deze opdracht bij te kunnen dragen aan het welzijn en toekomstperspectief van een kwetsbare doelgroep.”

Aandacht voor het milieu

Naast de focus op de mens, is er in de samenwerking ook speciale aandacht voor het milieu. Zo biedt CSU een circulaire en duurzame dienstverlening en producten. Een van de duurzame en innovatieve schoonmaakmethodes is de inzet van ozonwater. Door van gewoon kraanwater ozonwater te maken, kan tot 95 procent worden bespaard op schoonmaakmiddelen. Daarnaast worden medewerkers jaarlijks gevraagd naar het beste en groenste schoonmaakidee.

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners