Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

CNV roept werkgevers op met stevige loonsverhoging te komen

Vakbond CNV vindt dat werkgevers snel met een stevige loonsverhoging voor het personeel moeten komen. Dat zegt de bond in een reactie op de cijfers van het Centraal Planbureau waaruit naar voren komt dat de economie sneller dan verwacht herstelt. “De tijd van krenterigheid is nu echt voorbij”, aldus CNV-voorzitter Piet Fortuin.

CNV wijst ook naar opmerkingen van de AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van werkgevers in Nederland. Volgens de AWVN zien werkgevers een vaste loonsverhoging nog niet zitten nu de economie nog aan het herstellen is van de crisis. CNV is het daar niet mee eens. “Het gaat goed met de economie, mede dankzij de steunpakketten van de overheid. De bal ligt nu bij werkgevers. We verwachten een flinke loonsverhoging in vrijwel alle sectoren. Tienduizenden werknemers krijgen al jaren weinig tot niets erbij”, aldus Fortuin.

Hoeveel loonsverhoging voor de schoonmaak?

Eigenlijk zou de huidige cao-schoonmaak eind juni 2021 aflopen, maar de vakbonden en Schoonmakend Nederland hebben besloten om die tot het einde van dit jaar te verlengen. Daarmee zijn de onderhandeling dus ook doorgeschoven, waardoor het nog niet bekend is op hoeveel loonsverhoging schoonmakers kunnen rekenen.

Begin dit jaar zei Renate Bos, bestuurder bij vakbond FNV, nog tegen Service Management dat zij de afgekondigde looneis van 5 procent dit jaar ook aanhouden bij de onderhandelingen voor de cao-schoonmaak. Dat was echter voordat de huidige cao werd verlengd. Het is nog afwachten welke precieze eisen de partijen dit najaar op tafel zullen leggen.

Ook interessant:

Laatste nieuws

Ondernemen

Launching Partners