Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

Bijzonder uitstel van betaling belasting aanvragen kan nog tot en met 30 september

Ondernemers uit de zakelijke dienstverlening die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Dat meldt de Belastingdienst.

"Als u nu bijzonder uitstel aanvraagt, dan loopt dat tot 1 oktober 2021", zegt De Belastingdienst. "Vanaf deze datum moeten alle belastingen waarvoor u op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden. En ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet u betalen." Het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan eenvoudig met een digitaal formulier via de site van de Belastingdienst.

Waarom nu nog uitstel aanvragen?

"Tot en met 30 september hoeft u de belastingen waarvoor u bijzonder uitstel hebt, niet te betalen", legt de Belastingdienst uit. "U krijgt hier een ruime betalingsregeling voor. Vanaf 1 oktober 2022 start de betalingsregeling voor de belastingschuld die u hebt opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel. U betaalt de belastingschuld dan af in 5 jaar."

Aangifte doen en belastingaanslagen op of na 1 oktober 2021

Hebt u bijzonder uitstel? En doet u in oktober 2021 aangifte over één of meer van de volgende tijdvakken? Bekijk wat de tijdvakken zijn waarover u voor het eerst niet alleen op tijd aangifte moet doen, maar ook weer op tijd moet betalen.

Belastingaanslagen met uiterste betaaldatum op of na 1 oktober 2021

Krijgt u bijvoorbeeld op 2 september 2021 een aanslag inkomstenbelasting over 2020? Lees hier waarom het bijzonder uitstel voor deze aanslag niet geldt. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u meer informatie over het uitstel van de betaling van belastingen.

Bijzonder belastinguitstel vanwege corona loopt af per 1 juli 2021

Ondernemen Verdieping

Bijzonder belastinguitstel vanwege corona loopt af per 1 juli 2021

De regeling van het bijzonder uitstel van betaling wordt niet verder verlengd en blijft dus gelden tot 1 juli 2021. Schoonmaakondernemers die al eerder een aanvraag voor drie maanden uitstel hadden ingediend kunnen tot 1 juli 2021 om verlenging van het uitstel vragen. Dit betekent dat van ondernemers wordt verwacht dat zij vanaf 1 juli 2021 weer de belasting gaan betalen die vanaf dat moment verschuldigd wordt. Zo moeten de loon- en omzetbelastingen over het laatste belastingtijdvak van vóór 1 juli 2021 (onder andere tweede kwartaal 2021 of juni 2021) dus tijdig worden voldaan.Lees ook: Eén op de zes schoonmaakbedrijven heeft uitstaande belastingschuld door coronacrisisLees ook: Belastingzaken in de schoonmaakbranche: vijf tips voor startende ondernemersVolg Service Management op LinkedIn:
Nog slechts tot 500.000 euro onbelast lenen van bedrijf

Overig Nieuws

Nog slechts tot 500.000 euro onbelast lenen van bedrijf

Vanaf 2023 mag je als directeur-grootaandeelhouder samen met je partner nog slechts tot 500.000 euro onbelast lenen van je eigen vennootschap(pen). Een uitzondering geldt voor de financiering van je eigen woning. Dat meldt accountants- en advieskantoor PwC. Volg Service Management op LinkedIn:
‘Hou belastingen na verkiezingen gelijk voor MKB’

Ondernemen Nieuws

‘Hou belastingen na verkiezingen gelijk voor MKB’

Kleine ondernemers vrezen voor belastingverhogingen na de verkiezingen. Alle verkiezingsprogramma’s kondigen lastenverzwaringen aan. Volgens MKB–Nederland maakt dit herstel na de coronacrisis onmogelijk. Dat zegt Jacco Vonhof, voorzitter van MKB–Nederland en DGA van Schoonmaakbedrijf Vlietstra, zaterdag in De Telegraaf.Volg Service Management op LinkedIn:
Eerste plannen Prinsjesdag bekend

Ondernemen Nieuws

Eerste plannen Prinsjesdag bekend

Een ruime maand van te voren zijn de eerste plannen die op Prinsjesdag gepresenteerd worden bekend. Het gaat om het Belastingplan 2021. Wel kan er nog veel veranderen, dus we houden een slag om de arm, maar delen alvast enkele interessante ontwikkelingen.Volg Service Management op LinkedIn:

Laatste nieuws

Ondernemen

Launching Partners