Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Wecoline voegt nieuwe duurzame microvezeldoeken toe aan het assortiment

‘Yes, ze zijn binnen! De nieuwe microvezeldoeken 3R rPET.’ Zo kopt Wecoline. De doeken bieden natuurlijk alle voordelen van andere microvezeldoeken. Maar volgens de leverancier zorgen ze voor een nog duurzamere schoonmaak.

Dat zit hem in het eerste deel van de naam: 3R. Die staan voor recycled, reuse en reduce. De eerste gaat over het materiaal: de doeken zijn gemaakt van honderd procent gerecycled plastic (PET). Ze zijn daarbij tot vijfhonderd keer wasbaar (reuse) en ze verminderen de impact op het milieu (reduce). Voor één kilo aan doeken zijn namelijk 64 PET-flessen nodig. Die verdwijnen dus niet in de natuur, de zee of de oven.

Wastesten positief

Bij het gebruik en wassen van plastic textielsoorten komen microplastics vrij. Om te bepalen hoeveel microplastics er vrij komen uit een bepaalde stof, in dit geval de microvezeldoek, wordt die getest door middel van de MLC Index. De 3R-doek van Wecoline is na de wastesten beloond met de A-klasse. Dat betekent dat er zeer beperkte afgifte van microplastics is bij het wassen van de doeken.

Duurzame labels

Ten slotte kan er op een milieubewuste doek natuurlijk geen certificering ontbreken. De 3R rPET doeken hebben het Nordic Ecolabel en het GRS label. Die eerste is een label specifiek voor producten gemaakt van microvezel en waarborgt de complete levenscyclus van een product. Producten met dit label worden beoordeeld met een hoge kwaliteit. Het GRS label staat voor Global Recycled Standard. Het houdt in dat de maatschappelijke, ecologische en chemische impact van het product gecontroleerd en goed bevonden is.

Duurzame schoonmaakaanbesteding: niet uitvragen wat je niet nodig hebt

Ondernemen Nieuws

Duurzame schoonmaakaanbesteding: niet uitvragen wat je niet nodig hebt

Advocaat Suzanne Brackmann nam woensdag 8 februari kijkers naar de CSU Innovatieboost online mee in de laatste trends in aanbestedingen en maatschappelijk verantwoord inkopen. Hoe verwerk je als opdrachtgever duurzaamheid en circulariteit in je uitvraag? Brackmann: “Wat je niet nodig hebt, moet je niet uitvragen.”
EW Facility Services gunt kleding een tweede leven

Duurzaam Nieuws

EW Facility Services gunt kleding een tweede leven

Het is de Week van de Circulaire Economie. Ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties zetten tot en met zaterdag 11 februari hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Ook EW Facility Services vraagt aandacht voor campagneweek.
EW Facility Services houdt WTC The Hague blinkend schoon

Ondernemen Nieuws

EW Facility Services houdt WTC The Hague blinkend schoon

EW Facility Services heeft er een mooie opdrachtgever bij. Het schoonmaakbedrijf mag sinds januari 2023 de algemene ruimten en diverse kantoorruimten bij WTC The Hague spic en span houden. “Een locatie die ons op het lijf geschreven is”, zo laat de schoonmaakorganisatie weten.
Succes Schoonmaak zet in op duurzame schoonmaakoplossingen

Duurzaam Nieuws

Succes Schoonmaak zet in op duurzame schoonmaakoplossingen

Door te kiezen voor duurzame schoonmaakartikelen is het Succes Schoonmaak in 2022 gelukt om flink te besparen op grondstoffen. Voor deze prestatie heeft het bedrijf een certificaat ontvangen van Werner & Mertz Professional Benelux.
RIVM wil meer onderzoek en actie tegen vervuiling microplastics

Hygiëne Nieuws

RIVM wil meer onderzoek en actie tegen vervuiling microplastics

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt dat er snel meer oplossingen moeten komen voor vervuiling van onze leefomgeving door microplastics. Ook is "meer en gerichter" onderzoek nodig, vindt het instituut. Want over de effecten die de minuscule plasticdeeltjes op het milieu en onze gezondheid hebben, is nog veel onduidelijk.

Middelen & materialen

Partners