Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Vileda presenteert vernieuwde vloerconcept Swep

Het vloerconcept Swep van Vileda Professional is al generaties oud sinds de jaren ’60 en was dus weer toe aan vernieuwing. Die vernieuwing genaamd Swep Class presenteert Vileda via een livestream eind november.

Swep is het microvezelconcept voor vloeren van de schoonmaakprofessional. Met de producten van de Swep-lijn maakt een schoonmaker schoon via de pre-prepared methode. Hierbij worden de moppen vooraf bevochtigd en per ruimte verwisseld. Zo gebruik je in elke ruimte een verse, schone mop. Wel zo hygiënisch, zeker in combinatie met de Swep mophouder die handcontact met de vuile mop onnodig maakt. Het maakt de producten onder andere geschikt voor gebruik in de gezondheidszorg.

Mens en milieu

Microvezel past goed binnen de huidige trend van duurzaamheid, maar dat betekent niet dat een oud en vertrouwd product nog beter kan met de kennis van nu. Vileda gaat dan ook prat op innovatie en heeft die missie losgelaten op Swep. Daarbij stelde de producent het milieu, de stijgende kosten en dalende beschikbaarheid van hulpbronnen en de gezondheid van de schoonmaakmedewerker centraal.

Certificaten

Dat heeft geresulteerd in nieuwe moppen en een vernieuwd mopframe. De vernieuwde producten hebben een lagere impact op het milieu en werken ergonomisch gezien beter. Dat garandeert Vileda met meerdere certificeringen: het Nordic Swan ecolabel voor de moppen, het Plastica Seconda Vita-certificaat voor de mophouder en het ErgoCert-label voor gebruik volgens de ergonomische principes.

Lees ook:

Middelen & materialen

Partners