Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Spectro lanceert 3.0-versie van doseersysteem

Spectro, leverancier van reinigingsmiddelen en -systemen, heeft de 3.0 versie van haar doseersysteem Easy gelanceerd.

"De Easy 3.0 is weer een nieuwe stap in de evolutie van Ecodos Easy: ’s werelds eerste intelligente doseersysteem voor reinigingsmiddelen", stelt het bedrijf uit Oss. "De nieuwe accu is na het openen van de dispenser eenvoudig verwisselbaar. Door het ingebouwde laadcircuit kunt u met iedere micro-USB oplader de accu opladen en eenvoudig zien of deze is opgeladen. De accu is gebaseerd op LiFePO4-techniek
waardoor deze accu’s veilig in gebruik, opslag en transport zijn. Maar ze zijn ook goed recyclebaar. Voor bestaande Easy’s is er een retrofit kit beschikbaar. Uiteraard kunnen de accu’s ook gewoon nog opgeladen worden via de zonnepanelen op de Easy."

Nieuwe technieken

"Door de toepassing van nieuwe technieken hebben we de levensduur van de Easy-dispensers nog verder kunnen verlengen", stelt de leverancier. "Zo is de kapsluiting veranderd, hebben we een ander type pomp gebruikt en hebben we de elektronica een nog betere bescherming gegeven. Ook de software is op enkele punten verbeterd."

Nog duurzamere vullingen

12 Ecodos producten waren volgens het bedrijf al gecertificeerd met het Europees Ecolabel. "Bovendien zijn de folies voor de zakken van 32 procent gerecycled kunststof. Als de zakken leeg zijn kunt, u deze aan ons retourneren voor duurzame recycling. De nieuwe peal and reseal-labels zijn voorzien van zeventien talen, waardoor de producten in minimaal 25 Europese landen verkocht mogen worden en snel uit voorraad leverbaar zijn."

Spectro brengt nieuw product en vernieuwde website onder de aandacht

Middelen & materialen Nieuws

Spectro brengt nieuw product en vernieuwde website onder de aandacht

Spectro brengt haar nieuwe Hand & Body Lotion op de markt. Het nieuwe product is onderdeel van het thema ‘Zorg goed voor jezelf, juist nu!’, waarmee ze aandacht willen vragen voor meer positiviteit en de eigen lijn verzorgingsproducten.
Spectro introduceert nieuwe duurzame fles op de Interclean

Middelen & materialen Nieuws

Spectro introduceert nieuwe duurzame fles op de Interclean

Het grote aftellen naar de Interclean 2022 is begonnen. Op de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld zal Spectro de nieuwe Ecodos Dosage Bottle lanceren. En dat is niet het enige nieuws dat ze delen in de aanloop naar het evenement: de innovatieve fles is genomineerd voor de Amsterdam Innovation Award 2022.
Trends 2021: “Creatief en flexibel zijn is belangrijker dan ooit”

Ondernemen Nieuws

Trends 2021: “Creatief en flexibel zijn is belangrijker dan ooit”

Met zo’n turbulent jaar achter de rug kan het voor ondernemers lastig zijn om vooruit te kijken. Volgens Laurens Metternich, CEO van Spectro en ondernemer in hart en nieren, is het vooral belangrijk om die stip op de horizon te volgen. “Ik denk dat de schoonmaakbranche er alleen maar sterker uitkomt.”Volg Service Management op LinkedIn:
Desinfectie: een specialisme binnen de schoonmaak

Middelen & materialen Verdieping

Desinfectie: een specialisme binnen de schoonmaak

Het gebruik van desinfecterende middelen is mede door particulier gebruik zó toegenomen dat de Gezondheidsraad al twee jaar geleden opriep om daar zuiniger mee om te gaan. Volgens deze instantie worden ze nu te pas en te onpas gebruikt. Ze doden bacteriën die voor de mens nuttig zijn en overmatig gebruik kan er ook toe leiden dat ziekteverwekkers er resistent voor worden, waardoor resistentie tegen antibiotica kan ontstaan.

Middelen & materialen

Partners