Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Spectro introduceert nieuwe duurzame fles op de Interclean

Het grote aftellen naar de Interclean 2022 is begonnen. Op de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld zal Spectro de nieuwe Ecodos Dosage Bottle lanceren. En dat is niet het enige nieuws dat ze delen in de aanloop naar het evenement: de innovatieve fles is genomineerd voor de Amsterdam Innovation Award 2022.

Duurzaamheid speelt ook in schoonmaakland een steeds grotere rol en Spectro zet dan ook vol in op duurzaam reinigen. Ze maken hooggeconcentreerde, ecologische reinigingsmiddelen, maar houden zich ook bezig met het verpakken en doseren daarvan. In dat kader lanceren ze tijdens de Interclean 2022 de nieuwe Ecodos Dosage Bottle.

Aandacht voor milieu

De innovatieve fles is duurzamer in zowel materiaal als gebruik. De Ecodos is namelijk helemaal gemaakt van gerecycled kunststof en beschikt over een speciale doseerdop. Hiermee doseert de schoonmaakmedewerker altijd de juiste hoeveelheid reinigingsmiddel. Ook de producten die in de fles gaan, moeten voldoen aan bepaalde ecologische standaarden, zoals het EU Ecolabel en ASP logo’s.

Aandacht voor gebruiker

Er is daarnaast niet alleen gekeken naar de milieu-impact, maar ook naar de gebruiker. De flessen beschikken over een duidelijk systeem aan kleuren, nummers en symbolen, waardoor een schoonmaakmedewerker snel kan zien waarvoor hij of zij wat moet gebruiken. Ook heeft de fles een ergonomisch handvat gekregen. De innovatie Ecodos doseerfles is niet voor niets genomineerd voor de Amsterdam Innovation Award 2022 in de categorie Sustainability & Environment.

Easy 3.0 en Internet of Spectro

De nieuwe verpakkingsfles is niet de enige innovatie die Spectro meeneemt naar de Interclean. Ze tonen ook de nieuwste generatie Ecodos Easy. De nieuwe generatie slimme dispensers beschikt onder andere over een verwisselbaar en oplaadbaar accusysteem, een langere levensduur, duurzamere vullingen en een auto-fill optie. De Easy 3.0 communiceert voor deze laatste functie met docking stations en hij mengt en doseert volledig autonoom water met reinigingsmiddelen.

Ten slotte geeft Spectro een inkijkje in de toekomst door in te gaan op datagedreven werken. Met het Internet of Spectro zet het bedrijf data in om effectiever en efficiënter om te gaan met reinigingsmiddelen. Dat is duurzamer voor het milieu, maar ontzorgt ook de klant. Door het verbruik te monitoren en aan de hand daarvan automatisch nieuw te bestellen, komt de klant nooit zonder product te zitten.

RIVM wil meer onderzoek en actie tegen vervuiling microplastics

Hygiëne Nieuws

RIVM wil meer onderzoek en actie tegen vervuiling microplastics

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt dat er snel meer oplossingen moeten komen voor vervuiling van onze leefomgeving door microplastics. Ook is "meer en gerichter" onderzoek nodig, vindt het instituut. Want over de effecten die de minuscule plasticdeeltjes op het milieu en onze gezondheid hebben, is nog veel onduidelijk.
Duurzame Schoonmaakmiddelen: geen mooie woorden maar harde cijfers 

Middelen & materialen Verdieping

Duurzame Schoonmaakmiddelen: geen mooie woorden maar harde cijfers 

De term verduurzaming is niet meer weg te denken uit het maatschappelijk debat. De Europese Commissie heeft eind 2019 haar Green Deal1 gepubliceerd. Daarmee is de verwachting dat ook het beleid steeds verder zal worden beïnvloed door het streven naar duurzaamheid. De vraag blijft: gaat het hier om een mooie woorden of zijn er ook harde cijfers? 
Robert Stelling (Interclean) blikt in podcast terug op schoonmaak 2022

Middelen & materialen Nieuws

Robert Stelling (Interclean) blikt in podcast terug op schoonmaak 2022

Directeur van Interclean Global Events Robert Stelling gaat ervoor zitten in een podcast over de ontwikkelingen in de schoonmaakindustrie in 2022 en de succesvolle Interclean Amsterdam in mei.
Geef je nu op voor het ECJ netwerk-event

Branche Nieuws

Geef je nu op voor het ECJ netwerk-event

Op 9 februari 2023 organiseert European Cleaning Journal (ECJ) de eerste editie van het Benelux netwerkevent. Nu veel sectoren, waaronder ook de schoonmaak, weer aan het opkrabbelen zijn uit de pandemie, vindt ECJ het namelijk tijd om face to face met elkaar te praten over de uitdagingen waar de sector tegenaan loopt.
Pim Hilgerdenaar (Crohill) en Harmen Spek (Plastic Soup Foundation): “We moeten in de schoonmaak van onze plasticverslaving af”

Duurzaam Nieuws

Pim Hilgerdenaar (Crohill) en Harmen Spek (Plastic Soup Foundation): “We moeten in de schoonmaak van onze plasticverslaving af”

Plastic. De schoonmaaksector zit er vol mee. Van schoonmaakmachines opgebouwd van plastic tot aan werkkarren en microvezeldoeken. Pim Hilgerdenaar, eigenaar en directeur van schoonmaakgroothandel Crohill, en Harmen Spek, Innovation & Solutions Lead bij de Plastic Soup Foundation, pleiten voor een plasticvrije schoonmaak. “Recyclen is niet de oplossing. De enige oplossing is geen of minder plastic gebruiken.”

Middelen & materialen

Partners