Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Spectro introduceert nieuwe duurzame fles op de Interclean

Het grote aftellen naar de Interclean 2022 is begonnen. Op de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld zal Spectro de nieuwe Ecodos Dosage Bottle lanceren. En dat is niet het enige nieuws dat ze delen in de aanloop naar het evenement: de innovatieve fles is genomineerd voor de Amsterdam Innovation Award 2022.

Duurzaamheid speelt ook in schoonmaakland een steeds grotere rol en Spectro zet dan ook vol in op duurzaam reinigen. Ze maken hooggeconcentreerde, ecologische reinigingsmiddelen, maar houden zich ook bezig met het verpakken en doseren daarvan. In dat kader lanceren ze tijdens de Interclean 2022 de nieuwe Ecodos Dosage Bottle.

Aandacht voor milieu

De innovatieve fles is duurzamer in zowel materiaal als gebruik. De Ecodos is namelijk helemaal gemaakt van gerecycled kunststof en beschikt over een speciale doseerdop. Hiermee doseert de schoonmaakmedewerker altijd de juiste hoeveelheid reinigingsmiddel. Ook de producten die in de fles gaan, moeten voldoen aan bepaalde ecologische standaarden, zoals het EU Ecolabel en ASP logo’s.

Aandacht voor gebruiker

Er is daarnaast niet alleen gekeken naar de milieu-impact, maar ook naar de gebruiker. De flessen beschikken over een duidelijk systeem aan kleuren, nummers en symbolen, waardoor een schoonmaakmedewerker snel kan zien waarvoor hij of zij wat moet gebruiken. Ook heeft de fles een ergonomisch handvat gekregen. De innovatie Ecodos doseerfles is niet voor niets genomineerd voor de Amsterdam Innovation Award 2022 in de categorie Sustainability & Environment.

Easy 3.0 en Internet of Spectro

De nieuwe verpakkingsfles is niet de enige innovatie die Spectro meeneemt naar de Interclean. Ze tonen ook de nieuwste generatie Ecodos Easy. De nieuwe generatie slimme dispensers beschikt onder andere over een verwisselbaar en oplaadbaar accusysteem, een langere levensduur, duurzamere vullingen en een auto-fill optie. De Easy 3.0 communiceert voor deze laatste functie met docking stations en hij mengt en doseert volledig autonoom water met reinigingsmiddelen.

Ten slotte geeft Spectro een inkijkje in de toekomst door in te gaan op datagedreven werken. Met het Internet of Spectro zet het bedrijf data in om effectiever en efficiënter om te gaan met reinigingsmiddelen. Dat is duurzamer voor het milieu, maar ontzorgt ook de klant. Door het verbruik te monitoren en aan de hand daarvan automatisch nieuw te bestellen, komt de klant nooit zonder product te zitten.

Nagenieten van Interclean Amsterdam 2022 tijdens (online) reünie

Innovatie Nieuws

Nagenieten van Interclean Amsterdam 2022 tijdens (online) reünie

Interclean Amsterdam sloot afgelopen vrijdag einde dag weer haar deuren, na vier dagen van schoonmaakgeweld. Voor wie nog wil nagenieten bestaat er de mogelijkheid om komende maand via Clean Connect diverse sessies van keynote speakers terug te kijken. En vooruitblikkend; Interclean Amsterdam 2024 vindt plaats van 14 t/m 17 mei 2024.
Dronerobot voor gevelreiniging blikvanger tijdens Interclean 2022

Innovatie Nieuws

Dronerobot voor gevelreiniging blikvanger tijdens Interclean 2022

Het mag één van de opvallendste verschijningen op de Interclean 2022 worden genoemd: de gepatenteerde CleanCopter in hal 5, naast de robotarena. Dr. ing. Daniel Hahn, Global Sales Manager van fabrikant Lissowski Gebäudereinigung legt uit: “Deze hoog-innovatieve dronerobot kan façades van hoge gebouwen automatisch schoonmaken.”
Congres Schoonmakend Nederland inspireert: “We moeten uit onze comfortzone stappen en ons laten prikkelen”

Ondernemen Nieuws

Congres Schoonmakend Nederland inspireert: “We moeten uit onze comfortzone stappen en ons laten prikkelen”

Op de derde dag van de Interclean ging Schoonmakend Nederland de hele dag aan de slag. De brancheorganisatie voor de schoonmaak greep de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld aan voor een ALV en het jaarlijkse congres. Het thema van de dag: orde in de chaos. Want als de coronapandemie ons iets heeft laten zien, dan is het wel dat we altijd orde weten te scheppen in tijden van chaos.
Healthcare Cleaning Forum benadrukt belang van uitvoerbare schoonmaakprotocollen

Hygiëne Nieuws

Healthcare Cleaning Forum benadrukt belang van uitvoerbare schoonmaakprotocollen

Het Healthcare Cleaning Forum, georganiseerd door Interclean en Clean Hospitals, vond plaats op de derde dag van de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld. Belangrijkste doel van het evenement is om een brug te slaan tussen schoonmaak en infectiepreventie. Want die twee moeten goed samenwerken voor 'environmental hygiene' of omgevingshygiëne in zorginstellingen, het thema van de dag.
“Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Innovatie Nieuws

“Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Met het motto Clean meets Green wil Vileda Professional de komende jaren een grote slag slaan in het duurzaamheidsvraagstuk. Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde voor de organisatie. “Wij bieden meer dan alleen producten om schoon te maken. Onze oplossingen moeten ook bijdragen aan een gezonde planeet”, zegt Eric ter Hart, Sales Manager Nederland.

Middelen & materialen

Partners