Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Partner of Choice: Waar kopen schoonmaakbedrijven het liefst reinigingsmiddelen?

Een goed reinigingsmiddel maakt niet alleen goed schoon, maar is ook nog eens duurzaam én draagt bij aan de beleving. Want als een schoonmaakmiddel lekker ruikt, dan moet er wel goed schoongemaakt zijn, zo is het idee. Waar kopen schoonmaakbedrijven het liefst deze middelen?

Dat is precies wat Service Management heeft uitgezocht in het Partner of Choice onderzoek. Meer dan 400 lezers en bezoekers gaven hun voorkeuren aan ons door. Met als resultaat een duidelijk overzicht van dé leveranciers waar schoonmaakbedrijven het liefst zaken mee doen.

Top 5 favoriete leveranciers van schoonmaakmiddelen

Dit heeft uiteindelijk geleidt tot een top vijf van de favoriete leveranciers van schoonmaakmiddelen. Tevens zijn er vijf 'challengers' benoemd. Dat zijn partijen die de gevestigde orde extra in de gaten moet houden.

Benieuwd naar de top 5 en de challengers? Bekijk dan hier de resultaten >>

Ozonwater gebruiken voor reiniging en desinfectie: waar moet je op letten?

Middelen & materialen Verdieping

Ozonwater gebruiken voor reiniging en desinfectie: waar moet je op letten?

De afgelopen jaren wordt steeds vaker gebruik gemaakt van ozon voor reiniging en desinfectie. Veelal wordt ozon ter plekke gemaakt in water (ozonwater), ook wel ‘in situ-generatie van ozon’ genoemd, om dit vervolgens als reinigings- en/of desinfectiemiddel toe te passen. Maar waar moet je precies op letten bij het gebruik van ozonwater? Hoe zit het bijvoorbeeld met de wettelijke eisen? Chuchu Yu, Manager Scientific & Regulatory Affairs bij NVZ, branchevereniging voor producenten van reinigingsproducten, legt het uit.
Trend in schoonmaakopleidingen: maatwerk

Ondernemen Nieuws

Trend in schoonmaakopleidingen: maatwerk

Maatwerk bieden is een trend in opleidingenland, zegt Simone van Heck van Zuiver Schoonmaakopleidingen. "Dat zijn opleidingen die aansluiten bij de praktijk op de werkvloer en die behandelen waar de schoonmakers daadwerkelijk tegenaan lopen."
Hoe kies je een schoonmaaksysteem?

Middelen & materialen Verdieping

Hoe kies je een schoonmaaksysteem?

Hoe kies je een schoonmaaksysteem? Met welke criteria moet je rekening houden? En wat is zo'n systeem nu eigenlijk, want is dat niet precies hetzelfde als een methode en een concept? Paul Harleman, applicatie manager bij Vileda Professional, legt het uit.
Niels van den Berg (CleanJack): "Ga niet automatiseren om het automatiseren"

Innovatie Nieuws

Niels van den Berg (CleanJack): "Ga niet automatiseren om het automatiseren"

Waar automatisering in de schoonmaak zich tien jaar geleden nog beperkte tot kleinschalige pilots, is het nu veel meer doorgedrongen op de werkvloer. "Het wordt steeds meer gemeengoed. Opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven vragen er ook steeds nadrukkelijker om."
De grote voorjaarsschoonmaak: pas op voor "oma’s die raad weten"

Middelen & materialen Nieuws

De grote voorjaarsschoonmaak: pas op voor "oma’s die raad weten"

Het weer gaat de zonnige kant op. De krokusjes en narcissen schieten de grond uit: de lente is inmiddels goed onderweg. Met de lentekriebels komt vaak ook de behoefte naar een grote voorjaarsschoonmaak: ramen en deuren open en eens even goed het huis (of kantoor) van boven tot onder schoonmaken. Of laten schoonmaken, want in deze periode zien we ook steeds vaker particulieren die voor één dag een schoonma(a)k(st)er willen inhuren voor een grondige poetsbeurt.

Middelen & materialen

Partners