Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Online veiling van complete productielocatie voor reinigingsproducten

In verband met het sluiten van een productielocatie voor reinigings- en onderhoudsproducten voor de consumentenmarkt wordt de inventaris, in opdracht van A. Foeth B.V., van een fabriek in Almere geveild. De veiling gaat via online platform Troostwijk Auctions. De veiling loopt tot 18 april 14.00 uur.

De inventaris bestaat uit een compleet aanbod van productiemiddelen, toebehoren en voorraden voor de productie van chemische reinigingsmiddelen. Veilingmeester Caspar Lampe, Troostwijk Auctions, schat dat het gaat om bijna 600 kavels. "Naast de specifieke vul- en sluitlijnen voor flessen en opslag- en mengtanks betreft het zeer veel machines en toebehoren die in vrijwel elke productieomgeving kunnen worden ingezet."

Voorraden

Ook spuit- en blaasgietmachines, granulatoren, compressoren, palletwagens, palletlifters, transportbanden, machines voor metaalbewerking en voorraden worden in deze veiling aangeboden. Voor een groot deel betreft het bekende merken en de apparatuur is goed onderhouden. We verwachten belangstelling uit Nederland, maar vooral ook uit de rest van de wereld. Het is mooi dat de opdrachtgever met deze veiling ervoor zorgt dat de gebruikte apparatuur, toebehoren en voorraden elders een productief tweede leven tegemoet kunnen gaan."

Lees ook

Transport van producten

Het sluiten van productielocaties is een intensief proces. Niet alleen moeten alle machines vakkundig worden gedemonteerd en getransporteerd, de locatie zelf moet netjes worden opgeleverd voor een volgende gebruiker. "Wij werken hiervoor samen met professionele partners zoals Foeth", zegt Lampe, "die gespecialiseerd zijn in dit soort werkzaamheden. Opdrachtgevers hebben er geen omkijken naar, alles wordt voor hen geregeld. Van het omschrijven van de kavels tot en met het overmaken van de opbrengst op hun rekening, gemiddeld is dit binnen acht weken geregeld."

De online veiling

De online veiling sluit op dinsdag 18 april om 14.00 uur en loopt via Troostwijk Auctions. Er is mogelijkheid om de kavels te bekijken voordat er een bod geplaatst wordt. Een bezichtigingsafspraak kan gemaakt worden door een e-mail te sturen naar aanmelden@troostwijkauctions.com.

Productie van Carel Lurvink verplaatst naar nieuw bedrijfspand in Oldenzaal

Ondernemen Nieuws

Productie van Carel Lurvink verplaatst naar nieuw bedrijfspand in Oldenzaal

Naast dat Carel Lurvink dit jaar 130 jaar bestaat, begint de hofleverancier ook met de bouw van een bedrijfspand op het Jufferbeek in Oldenzaal. Zoals Carel Lurvink aangeeft gaan ze ‘’hier een groot deel van ons assortiment zelf produceren, assembleren en verpakken’’, vertelt de organisatie in het artikel van Turbantia.
ISS en Soupalicious gaan samenwerking aan voor voedselbanken

Branche Nieuws

ISS en Soupalicious gaan samenwerking aan voor voedselbanken

ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het soepmerk Soupalicious. Per jaar levert het partnerschap de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op.
MKB-Nederland en VNO-NCW willen harde doelstellingen om regeldruk te verminderen

Branche Nieuws

MKB-Nederland en VNO-NCW willen harde doelstellingen om regeldruk te verminderen

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW willen per departement harde doelstellingen om de regeldruk te verminderen. Dat zeggen ze in een reactie op het nieuws dat bedrijven door nieuwe wetgeving vorig jaar met meer regeldruk te maken kregen, wat ondernemers structureel 194 miljoen euro extra kostte.
Nog 120 werkgevers in de schoonmaakbranche moeten aan de slag met NOW

Branche Nieuws

Nog 120 werkgevers in de schoonmaakbranche moeten aan de slag met NOW

Ondernemers in de schoonmaakbranche die in de laatste twee aanvraagperiodes gebruikmaakten van de NOW-regeling (NOW 5 en 6) hebben nog tot en met vrijdag 2 juni de tijd om daarvoor de definitieve berekening aan te vragen. In de schoonmaaksector moeten 120 werkgevers nog een of meer aanvragen indienen. UWV kan hierbij helpen.
GroenLinks en PvdA willen het minimumloon met 6,5 procent extra verhogen

Branche Nieuws

GroenLinks en PvdA willen het minimumloon met 6,5 procent extra verhogen

Mensen met een laag inkomen moeten gecompenseerd worden voor alle prijsstijgingen sinds januari 2020. En daarom moet het minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen met 6,5 procent extra worden verhoogd. Dat is de wens van GroenLinks en PvdA. De miljarden die dat kost willen de linkse partijen ophalen bij bedrijven die "woekerwinsten" behalen, en bij aandeelhouders.

Middelen & materialen

Partners