Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Onderzoek: Eisen aan hygiëne blijven ook na coronacrisis hoog

Naarmate bedrijven wereldwijd hun deuren heropenen of hun werkzaamheden opschalen, blijven mondmaskers voorlopig een deel uitmaken van het dagelijks leven. Dat blijkt uit onderzoek van Essity, het bedrijf achter het merk Tork. Dat merk komt nu ook met mondmaskers.  Lees ook: Wanneer is welk mondmasker geschikt?Volg Service Management op LinkedIn:

Uit het onderzoek blijkt dat, met name in ziekenhuizen (zeventig procent) en restaurants (zestig procent), de strengere eis aan de hygiënenorm hoog blijven, zelfs na Covid-19. “Door het dragen van mondmaskers kan verspreiding van ziekteverwekkers worden tegengegaan”, benadrukt Tork. “Het is belangrijk dat mondmaskers van de juiste kwaliteit zijn en indien nodig aan de hand van de juiste normen worden getest.”

Twee type mondmaskers

Om deze reden zijn er twee soorten maskers in het Tork-aanbod opgenomen; Tork Beschermende Mondmaskers Type II en Tork Medische Mondmaskers Type IIR. Alle Tork-maskers voldoen volgens de leverancier aan de EN 14683: 2019-norm en zijn ontworpen om verspreiding van ademhalingsdruppeltjes te voorkomen. “Het is belangrijk dat mondmaskers op de juiste wijze worden gedragen door het gezicht vanaf de neus tot onder de kin te bedekken. Daarnaast is grondig handen wassen of desinfecteren voor en na gebruik van de maskers noodzakelijk”, benadrukt Stefan Bruckmann van Essity.

Lees ook

Middelen & materialen

Launching Partners