Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Netwerken op tweede editie van Interclean China in oktober

Van 18 tot 20 oktober vindt de tweede editie van Interclean China, georganiseerd door RAI Amsterdam, plaats in Chongqing (Tsjoengking). Interclean China is de internationale vakbeurs in China voor schoonmaak en hygiëne. De vakbeurs wil een platform bieden voor onbeperkte ontwikkeling, kansen en netwerken voor professionals uit de industrie.

Na de lancering in 2021 wil het evenement nog groter, beter en internationaal zijn met meer dan 200 exposanten en 40 speakers. Er worden meer dan 8000 bezoekers verwacht. Interclean China richt zich op producten en diensten binnen de toeleveringsketen van reinigingstechnologie, zoals apparatuur, machines, wasmiddelen en robottechnologie. Ondersteund door het moedermerk, Interclean Amsterdam, zal het evenement de nieuwste innovatieve producten, diensten en faciliteiten onder de aandacht brengen.

Lees ook

De vakbeurs

Bezoekers krijgen de kans om conferenties, workshops en demonstraties bij te wonen, bijvoorbeeld van wereldwijde leveranciers die hun producten en diensten willen importeren voor de steeds groter wordende markt. Bedrijven die eerst willen zien wat China te bieden heeft, kunnen deelnemen aan de businesstour ‘Explore China’.

We zijn ervan overtuigd dat Interclean China na corona de nummer één beurs voor de Chinese schoonmaakindustrie zal worden, met de nadruk op innovatie en de nieuwste markttrends.

Peter Hug, Managing Director EUnited Cleaning

Locatie

Chongqing, de stad waar meer dan 31 miljoen mensen wonen, heeft in de loop der jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en is als locatie voor het evenement expres gekozen. Interclean China maakt deel uit van het merk Interclean, bekend om de vakbeurs Interclean Amsterdam georganiseerd door RAI Amsterdam.

Duurzame Schoonmaakmiddelen: geen mooie woorden maar harde cijfers 

Middelen & materialen Verdieping

Duurzame Schoonmaakmiddelen: geen mooie woorden maar harde cijfers 

De term verduurzaming is niet meer weg te denken uit het maatschappelijk debat. De Europese Commissie heeft eind 2019 haar Green Deal1 gepubliceerd. Daarmee is de verwachting dat ook het beleid steeds verder zal worden beïnvloed door het streven naar duurzaamheid. De vraag blijft: gaat het hier om een mooie woorden of zijn er ook harde cijfers? 
Waarom innoveren in de reinigingsmiddelensector nog niet zo makkelijk is 

Middelen & materialen Verdieping

Waarom innoveren in de reinigingsmiddelensector nog niet zo makkelijk is 

Net als alle andere industriesectoren kampen producenten van reinigings- en desinfectiemiddelen met vele uitdagingen. Denk aan de sterk stijgende grondstofprijzen en -tekorten, de energiecrisis en personeelstekorten. Iedereen in de markt merkt hier de consequenties van. Er zijn leveringsproblemen, stijgende prijzen en onzekerheid over verbeteringen in de nabije toekomst. Er lijkt in de praktijk weinig begrip voor deze problemen van de industrie. Eén sleutelwoord wordt vaak genoemd als dé oplossing: innovatie.  
Duitsland ziet prijsverhoging schoonmaakproducten

Middelen & materialen Verdieping

Duitsland ziet prijsverhoging schoonmaakproducten

De Duitse werkgeversvereniging de Bundesinnungsverband (BIV) – de tegenhanger van Schoonmakend Nederland – waarschuwt de leden dat er los van de kosten van de stijging van het minimumloon, een aanmerkelijke prijsverhoging op til is van schoonmaakproducten en -machines. Dat heeft alles te maken met de gebeurtenissen in Oekraïne en de verstoring van de mondiale productie van grondstoffen. Tekst: Dick van Zomeren
Schoonmaakmiddelen: zo prik je door misleidende marketing heen (5 tips)

Middelen & materialen middelen Verdieping

Schoonmaakmiddelen: zo prik je door misleidende marketing heen (5 tips)

Jezelf onderscheiden van de concurrenten: een basisprincipe van ondernemerschap. Je krijgt meer klanten als je een goed verhaal hebt. Waarom is jouw product of dienst beter is dan die van anderen in de markt? Dat onderscheidend vermogen werkt het best als je inspeelt op wat er leeft onder potentiële klanten. Vandaag de dag scoor je bijvoorbeeld goed als je kan claimen dat je product duurzaam is. Maar welke partij heeft nou écht een goed verhaal, en bij wie is het alleen pure marketing? In dit artikel helpen we inkopers een handje: hoe kijk je kritisch naar reclame-uitingen rond professionele reinigings- en desinfectiemiddelen?
Ozonwater gebruiken voor reiniging en desinfectie: waar moet je op letten?

Middelen & materialen Verdieping

Ozonwater gebruiken voor reiniging en desinfectie: waar moet je op letten?

De afgelopen jaren wordt steeds vaker gebruik gemaakt van ozon voor reiniging en desinfectie. Veelal wordt ozon ter plekke gemaakt in water (ozonwater), ook wel ‘in situ-generatie van ozon’ genoemd, om dit vervolgens als reinigings- en/of desinfectiemiddel toe te passen. Maar waar moet je precies op letten bij het gebruik van ozonwater? Hoe zit het bijvoorbeeld met de wettelijke eisen? Chuchu Yu, Manager Scientific & Regulatory Affairs bij NVZ, branchevereniging voor producenten van reinigingsproducten, legt het uit.

Middelen & materialen

Partners