Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Lumen Hotel & Events kiest voor schoonmaken met ozonwater

Lumen Hotel & Events in Zwolle gaat vanaf dit voorjaar gestabiliseerd ozonwater gebruiken. Met de komst van een ozonapparaat "kunnen medewerkers veiliger, schoner én duurzamer kunnen schoonmaken. Wij zijn heel blij met onze nieuwste aanwinst. Dit is een fantastische ontwikkeling in de schoonmaakdienstverlening, met dank aan onze partner EW Facility Services.”

Schoonmaakbedrijf EW Facility Services heeft in samenwerking met Mother Nature Cleans (Wecovi) de ozonsystematiek ontwikkeld. Door het activeren van water met ozon, ontstaat gestabiliseerde ozonwater dat een reinigende en hygiënische werking heeft. Het ozonwater vervangt dagelijkse schoonmaakproducten en verwijdert onder meer ziektekiemen, vlekken, geurtjes en bacteriën. Het ozonwater gaat bij Lumen ingezet worden om onder andere de hotelmakers mee schoon te maken.

In een speciale unit – die is aangesloten op water en stroom – wordt zuurstof veilig omgezet in ozon, waarna dit wordt toegevoegd aan leidingwater. Vervolgens kan dit gestabiliseerde ozonwater in sprayflacons worden gegoten, zodat de schoonmaakmedewerkers er veilig mee aan de slag kunnen.

Voordelen van ozonwater

EW Facility Services geeft aan dat gestabiliseerd ozonwater meerdere voordelen heeft. “Na 24 uur vervliegt het Ozon, het enige wat overblijft is zuivere zuurstof. Daardoor is het veiliger en gezonder voor schoonmaakmedewerkers en gebruikers van het pand. Het maakt hygiënischer en streeplozer schoon dan traditionele methodes. Bovendien worden er liters – door chemicaliën vervuild – water bespaard.”

EW Facility Services kijkt uit naar duurzame samenwerking met ITV Studios

Ondernemen Nieuws

EW Facility Services kijkt uit naar duurzame samenwerking met ITV Studios

EW Facility Services haalde vorige maand al het derde schoonmaakcontract binnen met een groot mediabedrijf. Ze verzorgen de schoonmaak voor ITV Studios Netherlands in Hilversum, de producent van programma’s als Het Perfecte Plaatje, Married at First Sight en Oogappels. De ervaring van EW in de mediawereld was niet de enige factor die bijdroeg aan de keuze van ITV. De waarden van de twee bedrijven komen op meerdere grote punten goed overeen.
Blog Maureen Hermens: Altijd een plan B in het achterhoofd

Branche Blog

Blog Maureen Hermens: Altijd een plan B in het achterhoofd

Aan de slag gaan op een nieuwe locatie, dat is toch elke keer weer spannend. Dat zegt Maureen Hermens, Ambulant Objectleider bij EW. Ze stuurt schoonmaakteams aan op 17 locaties en is door de Golden Service Awards uitgeroepen tot Leidinggevende van het Jaar 2022. Ook al heeft ze iedere keer last van gezonde spanning, toch heeft ze er altijd vertrouwen in dat het goed komt. “Ik ben iemand die graag alles goed voor elkaar wil hebben en altijd een plan B in mijn achterhoofd heb.”
Scalehub is blij met flexibele diensten van EW Facility Services

Ondernemen Nieuws

Scalehub is blij met flexibele diensten van EW Facility Services

De 7 kantoorlocaties van Scalehub zijn volgens oprichter en CEO Thom van Wijk een "uitdagende omgeving om schoon te maken." en dus zocht hij een schoonmaakpartner die kan voldoen aan de eisen en vraag. Na een pilot van een halfjaar met EW was Van Wijk om: "EW snapt ons concept en heeft de juiste benadering van schoonmaken."
EW Facility Services spreekt tijdens Purpose Day XL over duurzaamheidsambities

Duurzaam Nieuws

EW Facility Services spreekt tijdens Purpose Day XL over duurzaamheidsambities

Vandaag spreekt Jeannot Peijen van EW Facility Service, samen met Nexio Projects, tijdens Purpose Day XL. Duurzaamheid heeft een strategische plek binnen de organisatie. Peijen gaat in gesprek met Marc Roodhuyzen de Vries verder in op de klimaataspecten en de sociale kant van duurzaamheid. De themasessie waarin Peijen spreekt vindt plaats in de derde ronde van 14.35 - 15.20 uur.
EW Facility Services introduceert podcast waarbij zij achter de schermen gaan

Ondernemen Nieuws

EW Facility Services introduceert podcast waarbij zij achter de schermen gaan

Hoe behalen andere bedrijven hun duurzame doelen? Welke kennis, technologieën en financiële middelen zijn er? Eerder deze maand introduceerde EW Facility Service de Podcast ‘Achter de schermen bij’. Elke podcast heeft een eigen thema en de eerste bestaat uit duurzaamheid. "Een nieuwe en leuke manier om dit belangrijke thema onder de aandacht te brengen bij collega’s, opdrachtgevers en andere belangstellenden!"

Middelen & materialen

Partners