Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Interclean Amsterdam 2022: dit zijn de thema's

Interclean Amsterdam keert in 2022 eindelijk terug naar de Nederlandse hoofdstad voor een nieuwe editie van 's werelds grootste schoonmaak- en hygiëne beurs. Van 10 tot en met 13 mei opent RAI Amsterdam de deuren voor schoonmaakprofessionals uit meer dan 140 verschillende landen.

De organisatie van Interclean Amsterdam 2022 heeft bekend gemaakt welke thema's de boventoon zullen voeren op de schoonmaakvakbeurs: Operationele efficiëntie, Gezondheid & Hygiëne, Technologische ontwikkelingen en Duurzaamheid.

Technologieën die de toekomst van de schoonmaak zullen bepalen

Robotica is zeker geen nieuw segment voor Interclean Amsterdam, maar de recente ontwikkelingen van fabrikanten volgen elkaar in rap tempo op. Waar geautomatiseerde reinigingsmachines ooit een opwindende maar dure oplossing waren, zijn ze inmiddels niet meer weg te denken voor veel verschillende toepassingen en oplossingen. Het is een voortdurende schoonmaakinnovatie waar bedrijven op de hoogte van moeten blijven om goede keuzes voor de toekomst te kunnen maken.

De Robot Arena op Interclean Amsterdam 2022 biedt bezoekers niet alleen de kans om de nieuwste robots in actie te zien, maar ook om een ​​praktische demonstratie uit de eerste hand te krijgen van wat de nieuwe generatie robots voor hen kan doen.

Lees ook

Gezondheid en hygiëne

COVID-19 zorgt voor nieuwe uitdagingen, vereist nieuwe manieren van werken in alle sectoren en nieuwe hogere eisen zullen blijven bestaan.

Terwijl werkafspraken zich blijven ontwikkelen en de concurrentie om goed personeel te werven toeneemt, vormen betere arbeidsomstandigheden, waaronder een gezonde omgeving en de nieuwste technologie, een essentieel onderdeel van het nieuwe wervingslandschap.

De concurrentie om goed personeel te werven neemt toe

Ergonomische apparatuur, Cobotics en exoskeletons maken nu naast meer traditionele reinigingsmethoden steeds vaker deel uit van de moderne schoonmaakprocessen en zullen de komende jaren terrein winnen. Op de beurs zullen een aantal vooruitstrevende toepassingen te zien zijn.

Software die de operationele efficiëntie stimuleert

In 2016 is het Management & Mobility paviljoen op de schoonmaakvakbeurs geïntroduceerd, een gedeelte van de beurs dat gewijd is aan exposanten die software en apps ontwikkelen die de schoonmaakproductiviteit en efficiëntie stimuleren. Management & Mobility is sindsdien nog belangrijker geworden en daarom zal het paviljoen in 2022 weer prominent aanwezig zijn.

Lees ook

Duurzaamheid zal centraal staan ​​in elk segment

Het Zero Waste Lab en Facility Inspiration Event vormen tijdens Interclean Amsterdam 2022 het centrum van de duurzaamheidtrends. Met minder dan 10 jaar om een ​​klimaatcatastrofe te voorkomen, werken schoonmaakbedrijven al hard aan het invoeren van duurzame manieren van werken - van afvalbeheer tot groen schoonmaken.

De circulaire economie, verantwoorde producten en hulpbronnenbeheer zullen de rode draad zijn die veel van de innovaties die op Interclean Amsterdam 2022 te zien zijn, met elkaar verbindt.

Het Healthcare Cleaning Forum keert terug

Na de succesvolle introductie in 2018, zet het Healthcare Cleaning Forum in 2022, die op donderdag 12 mei zal plaatsvinden, belangrijke discussies voort rondom het schoonmaken van ziekenhuizen en infectiepreventie – georganiseerd in samenwerking met topexperts als Prof. Didier Pittet, Alexandra Peters, Prof. Martin Kiernan en Prof. Pierre Parneix.

Over Healthcare Cleaning Platform:

"Als Gausium staan we nu in het rijtje met Apple en Sony"

Innovatie Nieuws

"Als Gausium staan we nu in het rijtje met Apple en Sony"

Na een afwezigheid van drie jaar greep Gaussian Robotics de Interclean Amsterdam met beide handen aan om de ontwikkeling achter het bedrijf te laten zien. De producent van innovatieve schoonmaak- en servicerobots kondigde een naamswijziging aan en presenteerde haar nieuwste innovatie ‘Phantas’. “Wij staan nu in het rijtje met Apple en Sony”, zegt Global Business Development Director Peter Kwestro.
Dag 3 Interclean vereiste het maken van keuzes

Innovatie Nieuws

Dag 3 Interclean vereiste het maken van keuzes

De derde dag van Interclean Amsterdam 2022, donderdag 12 mei, kende een zeer uitgebreid programma. De redactie van Service Management trok met twee man sterk richting de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld. Want met onder meer het Healthcare Cleaning Forum, Facility Inspiration Event én Schoonmakend Nederland congres op het programma, vroeg deze dag om het maken van keuzes. Of om versterking. Want een rondje langs de exposanten kon ook vandaag natuurlijk niet missen. We nemen je mee.
i-team en Avular starten joint venture i-botics voor schoonmaakcobots

Innovatie Nieuws

i-team en Avular starten joint venture i-botics voor schoonmaakcobots

i-team en Avular presenteren hun nieuwe Joint Venture: i-botics B.V., gevestigd in ‘s werelds slimste regio, Brainport Eindhoven. Samen willen zij de industriële schoonmaakmarkt veroveren door innovatieve cobot-oplossingen in de markt te zetten.
Essity wint Amsterdam Innovation Award 2022 tijdens Interclean

Innovatie Nieuws

Essity wint Amsterdam Innovation Award 2022 tijdens Interclean

Na de officiële opening van Interclean Amsterdam eerder vanmorgen, heeft de jury van de Amsterdam Innovation Award de algehele winnaar van de Amsterdam Innovation Awards 2022 bekendgemaakt. De speciale prijs gaat dit jaar naar Essity voor de Tork Biobased Heavy-Duty Cleaning Cloth. De Visitors’ Choice Award gaat dit jaar naar BVL 5/1 BP van Kärcher.
Gaussian Robotics presenteert nieuwe strategie én nieuwe naam

Machines Nieuws

Gaussian Robotics presenteert nieuwe strategie én nieuwe naam

De producent van innovatieve schoonmaak- en servicerobots Gaussian Robotics kondigt de naamswijziging aan in de aanloop van de Interclean Amsterdam: het bedrijf heet nu Gausium. Op het grootste schoonmaakevenement ter wereld presenteert het bedrijf ook haar nieuwste innovatie ‘Phantas’. Beide ontwikkelingen maken deel uit van de nieuwe multi-merk strategie van het bedrijf.

Middelen & materialen

Partners