Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

HYGENIQ lanceert nieuwe productlijn ecologische schoonmaakmiddelen

Schoonmaakproducent HYGENIQ komt met de nieuwe productlijn WIWIQ. De schoonmaakproducten binnen de nieuwe lijn moeten de stap naar milieuvriendelijke reinigingsmiddelen in de schoonmaakbranche verder verkleinen.

De lijn ‘What I Want is Quality’ (WIWIQ) bestaat uit acht basisschoonmaakproducten voor de dagelijkse schoonmaak. Niet alleen worden de middelen gemaakt van herbruikbare grondstoffen en worden ze geleverd in verpakkingen van 100 procent gerecycled plastic. Ook worden de producten geproduceerd met groene energie in een Nederlandse fabriek, waar duurzaamheid ook hoog in het vaandel staat. Op deze manier probeert HYGENIQ het gehele proces duurzamer en meer circulair te maken.

Voor professionals en consumenten

De nieuwe producten zijn niet alleen geschikt voor de professionele markt. Ook consumenten kunnen er eenvoudig mee aan de slag. Marcel in het Veld, CEO van HYGENIQ, vertelt: “Wij hebben als missie om mensen en onze planeet te beschermen doormiddel van innovatieve, veilige, groene en effectieve hygiëne- en reinigingsoplossingen. Al heel veel bedrijven hebben we kunnen aansluiten bij onze missie. Het is mooi om te zien dat onze reinigingsproducten in steeds meer professionele keukens, gebouwen en openbare ruimtes worden gebruikt. Ik ben trots dat we met het nieuwe WIWIQ-assortiment nu ook de semi- professionals en consumenten een veilige duurzame oplossing voor hun schoonmaak kunnen aanbieden.”

Circulaire schoonmaak

Met de productlijn kunnen keuken, vloeren, sanitair en openbare ruimtes op een eenvoudige, veilige en ecologische manier worden schoongemaakt. In het Veld: “We zien dat onze specialistische schoonmaakmiddelen voor de professionele markt minder aansluiting hebben bij de semi- professionals. Uiteraard willen wij deze groep ook de mogelijkheid bieden om duurzaam schoon te maken. WIWIQ bestaat uit assortiment van acht basis reinigingsmiddelen die gebruikt kunnen worden voor de dagelijkse gebruikelijke schoonmaak. De productlijn is zo laagdrempelig dat ook zelfs consumenten deze gemakkelijk kunnen gebruiken. Op deze manier kunnen we gezamenlijk met elkaar impact maken. Met de lancering van WIWIQ zetten we een belangrijke stap richting volledig circulaire schoonmaak.”

Middelen & materialen

Partners