Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

HYGENIQ genomineerd voor Benelux Office Products Awards 2021

HYGENIQ, de Enschedese producent van duurzame schoonmaakmiddelen, is door de jury van de Benelux Office Products Awards 2021 genomineerd voor maar liefst drie awards. Het bedrijf maakt kans op een Innovation Award, Sustainable Products Award en een Healthy Work Products Award. De winnaars worden 7 oktober bekend gemaakt.

Hygeniq
Foto: Facebook-pagina Hygeniq

De onafhankelijke jury nomineerde in totaal 48 producten en oplossingen in veertien verschillende categorieën.

Schonere wereld

HYGENIQ-oprichter en CEO Marcel in het Veld is erg trots op de nominaties: “Ik vind het geweldig dat wij met onze ecologische producten kans maken op drie mooie titels. Eén nominatie was al mooi geweest, maar drie is helemaal fantastisch. Het zegt iets over de stappen die we maken: steeds weer zoeken we naar verbetering van kwaliteit, zonder ons doel om een toekomst te creëren waarin iedereen bijdraagt aan een schonere wereld uit het oog te verliezen.”

LEESTIP:

Binnen de categorie Healthy Work Products – Hygiëne zijn er in totaal vier kanshebbers en voor de Innovation Award zijn drie merken in de strijd. Voor de Sustainable Products Award heeft HYGENIQ de meeste concurrentie met in totaal acht genomineerde merken. Via de website van Benelux Office Products Award zijn alle genomineerden terug te vinden.

Milieuvriendelijke en effectieve schoonmaak

De jury constateerde dat duurzaamheid juist in deze tijd weer volop aandacht krijgt. Hygiëne is in de schoonmaaksector nu nog meer dan ooit, van cruciaal belang door alle richtlijnen van het RIVM.

HYGENIQ laat met haar Cradle to Cradle gecertificeerde producten zien dat krachtige schoonmaak hand in hand kan gaan met het beschermen van mensen en zorg dragen voor de planeet. Het bedrijf streeft naar een optimale biologische afbreekbaarheid voor al haar producten en verwerkt uitsluitend hernieuwbare grondstoffen.

LEES OOK: De tien favoriete leveranciers van reinigingsmiddelen

NVZ: "Illegale desinfectiemiddelen gevaar voor volksgezondheid"

Middelen & materialen Nieuws

NVZ: "Illegale desinfectiemiddelen gevaar voor volksgezondheid"

Volgens NVZ zijn er nog veel illegale desinfectiemiddelen in omloop. De organisatie waarschuwt ervoor dat het gebruik van deze middelen kan leiden tot schijnveiligheid of zelfs gevaarlijke situaties. "Je zet hiermee de volksgezondheid op het spel."
Peter van der Jagt (Duofort) over vloeronderhoud: “Schoonmakers kunnen de vloer maken of breken”

Specialisme Vloeronderhoud Verdieping

Peter van der Jagt (Duofort) over vloeronderhoud: “Schoonmakers kunnen de vloer maken of breken”

De zomerperiode is aangebroken. Van oudsher hét moment waarop vloeren massaal worden gestript en gepolymeerd. Maar niet als het aan Peter van der Jagt, eigenaar van Duofort, ligt. Met zijn bedrijf voorziet hij vanaf 2022 namelijk geen enkele vloer meer van polymeer. “Het hoort niet meer bij deze tijd.”
Desinfecteren met licht: “De kennis over het gebruik van UV-C ontbreekt nog”

Hygiëne Desinfectie Verdieping

Desinfecteren met licht: “De kennis over het gebruik van UV-C ontbreekt nog”

UV-C-licht, je leest en hoort er steeds meer over. Ook wij als Service Management berichten hier met enige regelmaat over. Maar wat is het eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen? En gaat het de traditionele desinfectiemethoden vervangen? We vroegen het aan Mike van der Kamp, mede-eigenaar van UVSence, en Marcel van Duinen, oprichter van ClearSafeProducts. 
Hoe moet je een Veiligheidsinformatieblad lezen?

Middelen & materialen middelen Nieuws

Hoe moet je een Veiligheidsinformatieblad lezen?

Het Veiligheidsinformatieblad (Vib) is het document dat meegeleverd wordt met gevaarlijke producten. Daarop staat belangrijke informatie over hoe je veilig met het product moet omgaan. Maar waarom precies krijg je een Vib? Hoe lees je dit document het beste? En wat dien je er vervolgens mee te doen om veilig en duurzaam om te gaan met gevaarlijke producten?
Schoonmaken met alleen water: een groen sprookje

Duurzaam middelen Blog

Schoonmaken met alleen water: een groen sprookje (Pim Hilgerdenaar)

Het moet allemaal groener. Ook in onze branche. Dus zie je meer en meer groene initiatieven opkomen. Zo hoor je nu steeds vaker bedrijven claimen dat ze ook goed kunnen schoonmaken met alleen water. Dus zonder chemie. Voorwaarde is dat het water geïoniseerd is en de schoonmaak moet gecombineerd worden met microvezeldoeken. Dat is beter voor het milieu, zeggen ze en dat is punten scoren bij de aanbesteding!

Middelen & materialen

Launching Partners