Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Een stap richting schonere toekomst met nieuwe reinigers van EzyQlean

Er komen steeds meer producten op de markt voor de professionele schoonmaak die zijn ontwikkeld om de impact op het milieu te minimaliseren. EzyQlean is daar een voorbeeld van. Haagclean, Schwartzmans en All Cleaning Products zijn overtuigd van de krachtige reinigers in hoogconcentraat. “Wij zetten hiermee een stap voor een schonere toekomst.”

De reinigers in hoogconcentraat worden geleverd in plasticvrije sachets waar de gebruiker zelf water aan toevoegt. De impact op het milieu wordt geminimaliseerd door onder meer reductie in gebruik door biologisch afbreekbare en voorgedoseerde formuleringen.

Herbruikbaar

Er is 95 procent reductie in CO2-uitstoot in vergelijking met het vervoeren van vloeibare concentraten en er is 90 procent reductie in verpakkingen. De sachets-verpakkingen zijn gemaakt van composteerbare en gerecyclede materialen, FSC-gecertificeerd. Bovendien zijn de flessen herbruikbaar. De biologisch afbreekbare formuleringen voldoen aan REACH normen en zijn nooit getest op dieren.

Eenvoudig reinigingssysteem

Het reinigingssysteem werkt eenvoudig volgens de methode fill it, drop it, shake it en clean it. Vul de flacon met lauwwarm water. Voeg met droge handen één sachet toe. Doe de spraykop terug en schud. Spray de oplossing op de microvezeldoek en: klaar.

Verspilling tegengaan

De producten van EzyQlean hebben meerdere voordelen. Zo hebben alle sachets de juiste dosering per toepassing waardoor het systeem eenvoudig te gebruiken is. Daarnaast wordt verspilling tegengegaan. EzyQlean wordt ondersteund met instructiefilms, instructiekaarten en schoonmaakplannen.De producten zijn verkrijgbaar bij Haagclean Products, Schwartzmans en All Cleaning Products.

Het grootste schoonmaakrendement met de kleinste milieu-impact

Duurzaam Nieuws

Het grootste schoonmaakrendement met de kleinste milieu-impact

Met welke schoonmaakproducten en -methodes behaal je het grootste schoonmaakrendement met de kleinste milieu-impact, als je kijkt naar de hele levenscyclus van een product? Zijn dat producten in poedervorm of (afbreekbare) capsules of vloeibare middelen? Alpheios liet een life cycle analyse van haar (ecologische) producten en methodes maken door een onafhankelijk onderzoeksbureau.
Lumen Hotel & Events kiest voor schoonmaken met ozonwater

Middelen & materialen Nieuws

Lumen Hotel & Events kiest voor schoonmaken met ozonwater

Lumen Hotel & Events in Zwolle gaat vanaf dit voorjaar gestabiliseerd ozonwater gebruiken. Met de komst van een ozonapparaat "kunnen medewerkers veiliger, schoner én duurzamer kunnen schoonmaken. Wij zijn heel blij met onze nieuwste aanwinst. Dit is een fantastische ontwikkeling in de schoonmaakdienstverlening, met dank aan onze partner EW Facility Services.”
Paardekooper en Elis ontwikkelen herbruikbare verzendbox

Duurzaam Nieuws

Paardekooper en Elis ontwikkelen herbruikbare verzendbox

Elis, specialist in het verhuren, reinigen en repareren van bedrijfs- en veiligheidskleding, krijgt steeds vaker de vraag of de kleding bij de medewerkers thuis kan worden geleverd. Dit bracht Elis op het idee om in samenwerking met verpakkingsspecialist Paardekooper een nieuwe, herbruikbare verzendoplossing te ontwikkelen. Een herbruikbare verzendbox.
Waarom je niets hebt aan dikke bleek in het toilet

Middelen & materialen Blog

Waarom je niets hebt aan dikke bleek in het toilet

Veel mensen kicken op de geur van chloor. En dat is omdat ze die associëren met fris en schoon, schrijft Gert van den Bosch, accountmanager bij Spectro in een blog. “Het ruikt misschien schoon, maar je hebt er helemaal niets aan. Eigenlijk is chloor een camouflagemiddel.”
CWS Nederland opent nieuwe cleanroomwasserij in Eindhoven

Specialisme Nieuws

CWS Nederland opent nieuwe cleanroomwasserij in Eindhoven

CWS Nederland heeft een nieuwe cleanroomwasserij geopend in Eindhoven. "Onze nieuwe cleanroomwasserij is gepositioneerd naast onze huidige cleanroomwasserij. Wij hebben nu een uitgebreide capaciteit van 100.000 onderdelen per week in een tweeploegensysteem voor ISO 5", zo laat het bedrijf in een aankondiging weten.

Middelen & materialen

Partners