Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Duurzaam schoonmaken met de microvezeldoeken van Recycled Soft

Er komen steeds meer duurzame middelen en materialen op de markt voor de schoonmaakbranche. Een voorbeeld daarvan is de Recycled Soft, een reeks microvezeldoeken gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Zelfs het productieproces van de doeken is milieubewust, zo laat leverancier De Witte weten.

De microvezeldoeken zijn gemaakt van rPET of gerecycleerde polyester. Om één microvezeldoek te maken is anderhalve PET-fles als voldoende. Nadat de PET-flessen zijn verzameld, schoongemaakt en gegranuleerd worden de restanten gesponnen tot rPET-garen en vervolgens gewoven tot microvezels. Van die vezels worden textielproducten gemaakt.

Duurzaam productieproces

De productie van rPET kost volgens leverancier De Witte 26 procent minder CO2, 31 procent minder water en maar liefst 44 procent minder energie dan de productie van virgin polyester.

Ook interessant

Recycled Soft 100 is recyclebaar

De Recycled Soft 100 bestaat volledig uit gerecycleerde materialen en is zelfs recyclebaar. Het is geschikt voor algemene schoonmaak van bureaus, sanitaire ruimtes en in de horecasector, maar is ook geschikt voor industriële schoonmaak en reiniging van wagens.

Extra vervuiling vermijden

De 83-variant bevat naast rPET ook 17 procent polyamide, voor een reiniging identiek aan een klassieke microvezeldoek. Het reinigende vlak van de doek is ongekleurd waardoor extra vervuiling tijdens de productie wordt vermeden.

Meerdere kleuren

Er is keuze uit gele, groene, rode, blauwe, zwarte en ongekleurde versies. De microvezeldoeken worden per vijf geleverd in een kartonnen verpakking.

De 10 principes voor duurzaam ondernemen van de Verenigde Naties

Ondernemen Nieuws

De 10 principes voor duurzaam ondernemen van de Verenigde Naties

Bij veel mensen zijn de 17 Sustainable Development Goals voor wereldwijde duurzame ontwikkeling wel bekend. De Verenigde Naties hebben ook tien principes gepubliceerd om duurzaam ondernemen te stimuleren.
Schoonmaak Amsterdamse trams wederom aan CSU gegund

Ondernemen Verdieping

Schoonmaak Amsterdamse trams wederom aan CSU gegund

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB en CSU verlengen hun partnership. De komende drie jaar verzorgt CSU de schoonmaak van de ruim 200 tramvoertuigen op vier verschillende remise-locaties in de stad. Volg Service Management op LinkedIn:
Zo krijgen ‘groene activiteiten’ in de schoonmaak echt impact

Duurzaam Nieuws

Zo krijgen ‘groene activiteiten’ in de schoonmaak echt impact

Duurzaamheid. Elk bedrijf in de schoonmaaksector heeft dit thema op de één of andere manier verweven in de bedrijfsfilosofie. Maar hoe krijgen die ‘groene activiteiten’ echt impact? Alles wat u moet weten over de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN.
FMN: ‘Facility managers hebben cruciale rol bij klimaatopgave’

Duurzaam Nieuws

FMN: ‘Facility managers hebben cruciale rol bij klimaatopgave’

Facility managers spelen een cruciale rol bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving en het realiseren van de klimaatdoelen. Ze willen die rol ook pakken. Zo bleek afgelopen donderdag, 23 mei 2019, bij het FMN voorjaarscongres ‘Connect XL: Op weg naar Parijs– de rol van facility managers in onze klimaatopgave’ dat FMN samen met CFP Green Buildings organiseerde.Volg Service Management op LinkedIn:
3 voordelen van ecologische schoonmaakmiddelen

Duurzaam Nieuws

3 voordelen van ecologische schoonmaakmiddelen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker. Ook in de schoonmaakbranche wordt er meer en meer aandacht besteed aan mens én milieu. Niet zo gek dus, dat ecologische schoonmaakproducten terrein lijken te winnen. Twijfel je nog aan de overstap naar ecologisch? Met deze drie voordelen ben je zó verkocht.

Middelen & materialen

Partners