Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

7 tips: zo houd je het overzichtelijk voor jezelf tijdens de Interclean

Als redactie van Service Management lopen we natuurlijk vier dagen de Interclean, van 10 tot en met 13 mei in de RAI in Amsterdam, af. Alles om jou op de hoogte te houden van de nieuwste innovaties. Maar wat als je maar één dag hebt om de Interclean te bezoeken? Dat is voor veel schoonmaakminnende medewerkers namelijk het geval. Een aantal tips van Ronald Bruins, hoofdredacteur van Service Management.

1. Weet wat je aantreft

Mocht je nog nooit op de Interclean zijn geweest, dan kijk je je ogen uit. Negen hallen met alles wat met hygiëne en schoonmaak te maken heeft. Tel daarbij een krioelend internationaal publiek en de nodige drukte en je hebt een beeld. Gekscherend: beeld je de Huishoudbeurs in, maar dan groter en internationaler.

2. Trek de gymschoenen aan

Nee, dit is geen pleidooi om de nieuwste Nikes te kopen, maar met maar liefst negen hallen is het een serieuze looptocht van linksonder naar rechtsboven. Fijn zittende schoenen – het hoeven niet per se hardloopschoenen te zijn – zijn welhaast een must.

3. Waar wil je heen?

Wie onvoorbereid naar de Interclean vertrekt, kan wat overweldigd worden. Het loont daarom om van tevoren te kijken waar je heen wilt. Wil je Nederlandse exposanten zien? Je relaties treffen? Ben je benieuwd naar de nieuwste robots? Of ga je voor duurzaamheid en wil je meer over afvalverwerking weten? Wat het ook is, stel overeenkomstig een agenda op van wat je wilt zien. Dat voorkomt dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Bijvoorbeeld deze pagina geeft je al veel meer informatie.

4. Geen afspraken maken

Op mijn eerste Interclean twaalf jaar geleden had ik verschillende afspraken gemaakt. Zoveel op een dag dat de afspraken hopeloos in de soep liepen. Met het maken van die afspraken met exposanten ben ik gestopt. Dat wil niet zeggen dat we als redactie geen lijst hebben van waar we langs willen gaan. Die lijst bevat met name Nederlandse exposanten natuurlijk. Daar maak ik dan ook de afspraak mee dat we langskomen, zonder een precies moment te noemen.

5. Houd de awards in de gaten

Niet echt een tip voor het beursbezoek, maar wel een tip om de lijst van inschrijvingen op de Interclean Innovation Awards in de gaten te houden. Wat wordt ingeschreven, wat wordt genomineerd, maar ook wie de winnaars zijn. De producten en diensten op die lijst, zien we vaak een jaar later in de Nederlandse markt terug. Daarmee zijn die awards een voorspeller geworden. Daarnaast zie je er ook trends in duurzaamheid of in digitalisering in terug. De awards helpen je op een beter beeld te krijgen van wat er zich op die gebieden allemaal ontwikkelt.

6. Waak voor onderschatting

Niet de Vakbeurs Facilitair, maar de Interclean is met zesduizend Nederlandse bezoekers de afgelopen jaren de grootste facilitaire beurs van Nederland. De moeite waard om heen te gaan dus. Ook voor facilitair managers. Zeker nu het Facility Inspiration Event zich nadrukkelijk richt op hen.

7. Niet alles is binnen…

Haasten naar de ingang om toch vooral maar die exposanten binnen te treffen, kan de verkeerde strategie zijn. Buiten is ook zoveel te doen. Met glasbewassingsdemonstraties, hogedrukreiniging, straatreiniging en grondonderhoud. Zie met eigen ogen live hoe het een en ander werkt. Vaak zijn de demonstraties indrukwekkend.

Tot slot

Heb je nu zelf ook een tip of heb je een vraag over de komende Interclean? E-mail naar ronaldbruins@vakmedianet.nl Ik ben benieuwd hoe jij jouw Intercleanbezoek aanpakt!

Nagenieten van Interclean Amsterdam 2022 tijdens (online) reünie

Innovatie Nieuws

Nagenieten van Interclean Amsterdam 2022 tijdens (online) reünie

Interclean Amsterdam sloot afgelopen vrijdag einde dag weer haar deuren, na vier dagen van schoonmaakgeweld. Voor wie nog wil nagenieten bestaat er de mogelijkheid om komende maand via Clean Connect diverse sessies van keynote speakers terug te kijken. En vooruitblikkend; Interclean Amsterdam 2024 vindt plaats van 14 t/m 17 mei 2024.
Dronerobot voor gevelreiniging blikvanger tijdens Interclean 2022

Innovatie Nieuws

Dronerobot voor gevelreiniging blikvanger tijdens Interclean 2022

Het mag één van de opvallendste verschijningen op de Interclean 2022 worden genoemd: de gepatenteerde CleanCopter in hal 5, naast de robotarena. Dr. ing. Daniel Hahn, Global Sales Manager van fabrikant Lissowski Gebäudereinigung legt uit: “Deze hoog-innovatieve dronerobot kan façades van hoge gebouwen automatisch schoonmaken.”
Congres Schoonmakend Nederland inspireert: “We moeten uit onze comfortzone stappen en ons laten prikkelen”

Ondernemen Nieuws

Congres Schoonmakend Nederland inspireert: “We moeten uit onze comfortzone stappen en ons laten prikkelen”

Op de derde dag van de Interclean ging Schoonmakend Nederland de hele dag aan de slag. De brancheorganisatie voor de schoonmaak greep de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld aan voor een ALV en het jaarlijkse congres. Het thema van de dag: orde in de chaos. Want als de coronapandemie ons iets heeft laten zien, dan is het wel dat we altijd orde weten te scheppen in tijden van chaos.
Healthcare Cleaning Forum benadrukt belang van uitvoerbare schoonmaakprotocollen

Hygiëne Nieuws

Healthcare Cleaning Forum benadrukt belang van uitvoerbare schoonmaakprotocollen

Het Healthcare Cleaning Forum, georganiseerd door Interclean en Clean Hospitals, vond plaats op de derde dag van de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld. Belangrijkste doel van het evenement is om een brug te slaan tussen schoonmaak en infectiepreventie. Want die twee moeten goed samenwerken voor 'environmental hygiene' of omgevingshygiëne in zorginstellingen, het thema van de dag.
“Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Innovatie Nieuws

“Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Met het motto Clean meets Green wil Vileda Professional de komende jaren een grote slag slaan in het duurzaamheidsvraagstuk. Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde voor de organisatie. “Wij bieden meer dan alleen producten om schoon te maken. Onze oplossingen moeten ook bijdragen aan een gezonde planeet”, zegt Eric ter Hart, Sales Manager Nederland.

Middelen & materialen

Partners