Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Reinigingsrobot gaat schoonmaken bij RIVM en CBG

De nieuwe huisvesting voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) wordt na oplevering in 2021 gereinigd door een robot. De glazen toren van achttien verdiepingen verrijst op het Utrecht Science Park. Volg Service Management op LinkedIn:

De werkplek van...
Marcel Stegeman van Stegeman Gevelreiniging reinigt eeuwenoude stadsmuur
Marcel Stegeman

Robotica dringt door in vastgoedmarkt

De buitenzijde van het gebouw, de gevel en het glazen dak worden na oplevering in 2021 gereinigd door de KITE Robot van KITE Robotics. “Robotica wordt in veel sectoren al toegepast en je ziet nu ook dat robotica begint door te dringen in de vastgoedmarkt”, licht Stefan Spanjer toe. “Voor repetitief en relatief gevaarlijk werk zijn robots een gunstig alternatief. De keuze van het project Nieuwe Huisvesting VWS/RIVM en CBG voor onze technologie is een bevestiging hiervan.”

Het uit kantoren en laboratoria bestaande gebouw is gekwalificeerd met het hoogste duurzaamheidsniveau, BREEAM Outstanding. BREEAM is een internationaal meetinstrument voor de duurzaamheid van gebouwen. De zogenaamde voetprint van de bewassingsrobot is laag en dat draagt bij aan het behalen van de noodzakelijke kwalificaties.

Geen menselijk handelen

De KITE Robot is ontwikkeld voor glasbewassing en gevelreiniging op hoogte. Het geautomatiseerde systeem reinigt automatisch en zonder menselijk handelen. De robot creëert veiligere omstandigheden en schonere gebouwen.


LEES OOK: Drie vragen aan drie robotfabrikanten: “De combinatie mens en machine is essentieel”


Big stories

Machines

Launching Partners