Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Nieuw assortiment schoonmaakrobots op Europese markt

De Aziatische robotfabrikant Gaussian Robotics brengt binnenkort een volledig assortiment autonome schoonmaakrobots op de Europese markt. Om dit plan waar te maken is Peter Kwestro aangesteld als  Global Business Development Director.Volg Service Management op LinkedIn:

Peter Kwestro bekleedde tot voor kort de positie van Global Sales Leader voor Adlatus Robotics. Daarvoor was hij onder andere verbonden aan Diversey en de Taski Intellibot. Kwestro is goed bekend in de schoonmaakbranche.

Europees kantoor

Gaussian Robotics is bezig met het opzetten van een Europees kantoor en experience-centre centraal in Europa. Het assortiment bestaat momenteel ​​uit een professionele autonome stofzuiger, een grote veegmachines voor bv magazijnen, alsmede compacte en grotere schrobzuig-machines. De machines beschikken onder andere over “plint tot plint” reiniging en het reinigen van hoeken die anders onbereikbaar blijven, plus optionele desinfectie tools.

Daarnaast zorgen de hard- en software en veiligheidsvoorzieningen er bijvoorbeeld voor dat de Scrub 50 zelf de “lift neemt”, zijn eigen vuilwatertank spelt en heeft het een autonoom servicestation. Gaussian stelt dat de robots juist nu goed van pas komen: ‘in tijden waarin de branche “extra handen” goed kan gebruiken om de druk van schoonmakers te verminderen en meer tijd te vrij te maken voor belangrijkere taken.’

Lees ook:

Big stories

Machines

Partners