Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Nexaro lanceert robotstofzuiger

Met de Nexaro NR 1500 en de bijbehorende Nexaro HUB-softwareoplossing, lanceert Nexaro in oktober 2022 een robotstofzuiger die gecertificeerd is voor commerciële schoonmaak van gebouwen.

Nexaro, een start-up uit Wuppertal, zegt een coboticabenadering. In een persbericht staat: "Een echte samenwerking tussen de mens en ultramoderne robottechnologie die niet alleen de efficiëntie en kwaliteit verhoogt en de kosten verlaagt, maar ook de werklast van het schoonmaakpersoneel vermindert. Modelberekeningen laten 35 procent kostenbesparing zien ten opzichte van traditionele personeelsinzet."

Levering vanaf 2023

Voor een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie is een betrouwbare, autonome werking van de machines vereist, stelt Nexaro. "Daarnaast integratie in een digitaal totaalsysteem dat een allesomvattende coördinatie, controle en documentatie van de schoonmaakdiensten mogelijk maakt." Daarom staat de holistische coboticabenadering centraal in het bedrijfsconcept van Nexaro, stelt het bedrijf. De start-up brengt in oktober 2022 een robotstofzuiger voor commerciële reiniging op de markt. Levering vanaf april 2023.

Licentie

De Nexaro NR 1500 is verkrijgbaar met een Pro.Multi licentie van de Nexaro HUB, die maandelijks moet worden betaald. Of als een bundel met Nexaro NR 1500 en Nexaro HUB voor een pakketprijs inclusief een 24-maanden licentievergoeding voor de Pro.Multi licentie. Nexaro is een een zelfstandige start-up binnen de Vorwerk Group.

Eerste grote klant is Vebego

De eerste grote klant is facilitaire dienstverlener Vebego, waar schoonmaakbedrijf Hago onderdeel van uitmaakt. Vebego is opgericht in 1943 en heeft vandaag de dag meer dan 40.000 mensen in dienst in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland. Tegelijkertijd is Vebego ook betrokken als ontwikkelingspartner van Nexaro.

Door de inzet van een robot, wordt de schoonmaker zichtbaarder

Innovatie r Verdieping

Door de inzet van een robot, wordt de schoonmaker zichtbaarder

Hoe kunnen robots een bijdrage leveren aan leuker, lichter en aantrekkelijker schoonmaakwerk? Dat onderzoeken Thomas Raub en Roy van Zijl van Universiteit Twente door het ontwikkelen van een robot. Een uitdagende opdracht, die zij uitvoeren in het kader van het project Robotisering van de Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS).  
Partner of Choice 2022: De favoriete leveranciers van schoonmaakrobots

Machines Nieuws

Partner of Choice 2022: De favoriete leveranciers van schoonmaakrobots

Steeds vaker worden robots ingezet bij de schoonmaak. Logisch, want ze kunnen een deel van het zware of eentonige werk uit handen nemen. Denk aan het schrobben van grote vloeroppervlakten. Ook kunnen schoonmaakrobots enigszins de krapte op de arbeidsmarkt opvangen. Het Partner of Choice onderzoek van Service Management ging dit jaar daarom ook op zoek naar de favoriete leveranciers van schoonmaakrobots.
Jong Talent Niek Besuijen: “Hard werken, creatief zijn en veel ‘bewegen’ in de schoonmaakbranche loont en dat maakt het interessant”

Ondernemen Verdieping

Jong Talent Niek Besuijen: “Hard werken, creatief zijn en veel ‘bewegen’ in de schoonmaakbranche loont en dat maakt het interessant”

In de rubriek Jong Talent geven jonge schoonmaakprofessionals hun toekomstvisie op de schoonmaak, delen ze hun ervaringen en geven ze een inkijkje in wie zij zijn en wat hen beweegt. Dit keer: Niek Besuijen.
Gom maakt schoon bij de Luchtverkeersleiding Nederland

Ondernemen Nieuws

Gom maakt schoon bij de Luchtverkeersleiding Nederland

Per 1 september werken Gom en de Luchtverkeersleiding Nederland (LVLN) samen. Gom Offices is verantwoordelijk voor de schoonmaak van de LVLN in Lelystad, Rotterdam en Schiphol.

Big stories

Machines

Partners