Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Lionsbot lanceert nieuwe schoonmaakmachine: de Rex

Na de vriendelijke Leobot-familie vond fabrikant Lionsbot het tijd voor een krachtpatser. Het bedrijf introduceert namelijk een kingsize autonome schrobzuigrobot die is ontworpen voor schoonmaak op grote schaal: de Rex. Dat is Latijn voor koning. De fabrikant is dan ook niet bepaald bescheiden en spreekt van 'a new cleaning king'.

De Lionsbot-familie met links de Leobot en rechts de Rex Foto via BOMA

Waar de Leobot-familie rondrijdt met lieflijke oogjes, staat de Rex er een stuk stoerder bij. Ook de beloofde schoonmaakprestaties zijn een stuk indrukwekkender. De robot kan namelijk tot wel 4032 m2 schoonmaken in 1 uur tijd en dat kan hij 8 tot 10 uur aan één stuk doen op dezelfde batterij.

Daarnaast beschikt de Rex over twee enorme watertanks van 140 liter voor schoon water en 140 liter voor vuil water én extra brede borstels van maar liefst 81 cm.

Hoge snelheid

“Er is geen ander toestel vandaag op de markt wat zo’n hoge snelheid en dus groot rendement geeft als de Rex”, zegt Matthias Van Oevelen, Product Manager Machinery bij BOMA, de Nederlandse verkooppartner van Lionsbot. “Het is voor elke schoonmaakmachine belangrijk dat de grootte van de machine en het formaat en de druk van de borstels geschikt zijn voor de juiste toepassing. Juist de combinatie zorgt voor een hoge ROI.”

Alwetend en alziend

Fabrikant Lionsbot omschrijft de Rex onder meer als ‘alwetend’ en ‘alziend’ en heeft de schoonmaakrobot aangekleed met een groot aantal sensoren. Onder andere een high definition precisie LiDAR met een diameter bereik van 200 meter, een dieptecamera en sonarsensoren. “De combinatie van sensoren en camera’s is niet uniek, maar wel eigen aan de betere robots”, vertelt Van Oevelen.

Hij vervolgt: “Hiermee ‘kijkt’ de robot niet alleen horizontaal, maar ook in de hoogte zodat hij bijvoorbeeld kan identificeren of er iets op hoogte hangt. Ondanks zijn robuustheid navigeert deze robot heel secuur. Een schoonmaakrobot mag nergens tegenaan rijden, dat is een van de veiligheidsvereisten van een robot.”

Zelfstandig bijvullen en opladen

De schoonmaakrobot navigeert zelfstandig terug naar het oplaadstation zodra deze klaar is met schoonmaken. Daar leegt de robot de vuilwatertank en managet het niveau van de vloeistoffen in de machine.

De robot kun je aansturen en beheren via een app van Lionsbot, waar ook de Leobots op aangesloten kunnen worden.

Lees ook

Big stories

Machines

Partners