Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kärcher brengt nieuwe droogijsreiniger op de markt

Kärcher brengt een nieuwe droogijsreiniger op de markt. De IB 10/8 L2P is de eerste machine van zijn soort die zelf het droogijs produceert tijdens het reinigen. 

Van het verwijderen van kauwgom tot de reiniging van textiel, kunststof of alle soorten elektronische onderdelen: droogijsreinigers presteren uitstekend op gevoelige oppervlakken zoals glas, metaal, plastic, hout of textiel en op locaties waar het reinigen met water geen optie is zoals op elektrogeleidende onderdelen.

 Reinigen met verse droogijspellets

De gebruikte droogijspellets moeten echter wel vers zijn, anders nemen de reinigingsprestaties af en sublimeren de pellets tot gas. Maar zelfs in de juiste thermoboxen kunnen ze slechts een paar dagen worden bewaard. Met de IB 10/8 L2P brengt Kärcher de eerste droogijsreiniger op de markt die zelf zijn droogijs produceert tijdens het reinigen en enkel in de benodigde hoeveelheid. De makkelijke bediending van de machine vereist geen speciale opleiding.

Gevoelige oppervlakken intensief reinigen

“Voorheen werden droogijspellets geproduceerd in grote hydraulische persen, de zogenaamde pelletizers, en op bestelling geleverd. Een tijdrovend en vooral kostbaar proces, zeker bij afname van kleinere hoeveelheden. Droogijsstralen was voor veel bedrijven daarom geen optie, hoewel het al jaren een zeer efficiënte en effectieve manier van reinigen is”, aldus marketing manager Jop Küster.

Het vuil wordt door de lage temperatuur broos en brokkelig, waardoor het gemakkelijk verwijderd kan worden

“Deze slimme technologie combineert mechanische met thermische energie: de droogijspellets (vaste CO2 met een temperatuur van -79 °C ) raken het oppervlak met een hoge snelheid van 150 m/s. Het vuil wordt door de lage temperatuur broos en brokkelig, waardoor het gemakkelijk verwijderd kan worden zonder gebruik te maken van chemicaliën of water. Omdat deze methode zo goed als geen schurend effect heeft en er geen droogijsresten achterblijven, worden bijzonder gevoelige oppervlakken voorzichtig en zonder veel moeite gereinigd”, luidt de uitleg. 

Milieuvriendelijke techniek

Voor de IB 10/8 L2P heeft Kärcher een technische oplossing ontwikkeld die de onmiddellijke productie van droogijs in de machine mogelijk maakt. Op logistiek vlak zijn er maar twee dingen nodig: vloeibaar CO2 als grondstof, dat zonder verlies in flessen kan worden opgeslagen, en een persluchtnetwerk of een compacte compressor.

De IB 10/8 L2P valt net als de andere Kärcher droogijsstralers onder de MIA/Vamil subsidieregeling voor milieuvriendelijke technieken.

 

Big stories

Machines

Launching Partners