Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Hectas plaatst schoonmaakrobot bij Breda University

Hectas Facilty Services heeft sinds kort een schoonmaakrobot aan het personeelsbestand toegevoegd. De robot helpt de schoonmakers bij Breda University of Applied Sciences met het zware werk.

De robot die Hectas heeft aangeschaft is er een van Singaporese bedrijf Gaussian Robotics. Hij ondersteunt de schoonmaakmedewerkers met de zware schoonmaaktaken. Hierdoor houden de schoonmakers meer tijd over voor de lichtere werkzaamheden.

Verlichting zware taken

Ramon van der Laar, klantmanager Hectas, vertelt over de keuze in een filmpje op de website. “Wij hebben samen met onze schoonmakers met onze leveranciers en met onze klant natuurlijk gekeken waar wij de zware taken kunnen mechaniseren/robotiseren. Wij hebben gekozen voor een Gaussian robot. De robot die gaat helpen om de zware schoonmaaktaken te verlichten, zodat de schoonmakers veel meer kunnen focussen op de leuke dingen in het werk en de dingen die meer van betekenis zijn. Zoals de bureaus, de klinkers, de contactoppervlakken en de raakoppervlakken. Zeker in de coronatijd zijn dit belangrijke elementen die dagelijks schoongemaakt moeten worden.”

Gom zet in op structureel gebruik van schoonmaakrobots

Machines Nieuws

Gom zet in op structureel gebruik van schoonmaakrobots

Bij Gom Schoonhouden experimenteert de Werkgroep Robotisering met de inzet van schoonmaakrobots voor uiteenlopende werkzaamheden. De facilitair dienstverlener gelooft namelijk vast in het huwelijk tussen robots en de facilitaire sector, met de schoonmaakbranche in het bijzonder.
i-team en Avular starten joint venture i-botics voor schoonmaakcobots

Innovatie Nieuws

i-team en Avular starten joint venture i-botics voor schoonmaakcobots

i-team en Avular presenteren hun nieuwe Joint Venture: i-botics B.V., gevestigd in ‘s werelds slimste regio, Brainport Eindhoven. Samen willen zij de industriële schoonmaakmarkt veroveren door innovatieve cobot-oplossingen in de markt te zetten.
Lionsbot lanceert nieuwe schoonmaakmachine: de Rex

Machines Nieuws

Lionsbot lanceert nieuwe schoonmaakmachine: de Rex

Na de vriendelijke Leobot-familie vond fabrikant Lionsbot het tijd voor een krachtpatser. Het bedrijf introduceert namelijk een kingsize autonome schrobzuigrobot die is ontworpen voor schoonmaak op grote schaal: de Rex. Dat is Latijn voor koning. De fabrikant is dan ook niet bepaald bescheiden en spreekt van 'a new cleaning king'.
Blog Yannick de Roos: Hoe de autobranche ons een kijkje in de toekomst geeft

Innovatie Blog

Blog Yannick de Roos: Hoe de autobranche ons een kijkje in de toekomst geeft

In 2004 reed Will Smith in de film I, Robot in een volledig autonome Audi. Dat leek futuristisch, maar was het dat ook? In 1993 was de eerste autonome auto namelijk al op de weg. En als we nog verder teruggaan; in 1939 werd er al veelvuldig gesproken over autonome auto's. In 1939 werd een verwachting geschept. In 1993 werd een beeld geschetst, in 2004 werd het beeld aan het grote publiek gepresenteerd. Alleen... anno 2022 zijn er nog steeds geen particuliere auto's die volledig autonoom rijden.
Schoonmaakmachines de oplossing voor personeelstekort?

Machines Verdieping

Schoonmaakmachines de oplossing voor personeelstekort?

Schoonmaakmachines dragen bij aan de verduurzaming van de schoonmaaksector. Ze helpen de hygiëne van grote ruimten te waarborgen, ze zijn efficiënt in gebruik van water en schoonmaakmiddelen en ze gaan zorgvuldig om met afvalwater. Naast deze belangrijke bijdrage aan duurzaamheid, spelen schoonmaakmachines al decennia lang een onmisbare rol binnen de sector en worden ze steeds crucialer. Zeker nu we te maken hebben met een steeds nijpender tekort aan schoonmakers.

Big stories

Machines

Partners