Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

CSU Innovatie Boost 2023 zet trends en inspiratie in de schijnwerpers

De wereld en ook de arbeidsmarkt zijn aan het veranderen. Denk aan het hybride werken, de krapte op de arbeidsmarkt en de groeiende aandacht voor duurzaamheid. Stuk voor stuk factoren die ook van invloed zijn op het schoonmaakwerk. De nieuwste trends en innovaties komen aan bod tijdens het online event CSU Innovatie Boost 2023.

De CSU Innovatie Boost duurt van 6 tot en met 10 februari. Tijdens het online event zijn er twintig interactieve sessies van uiteenlopende sprekers en organisaties om uit te kiezen. Professionals uit de facilitaire wereld brengen de nieuwste trends en ontwikkelingen rondom innovatie en een duurzame arbeidsmarkt en samenleving voor het voetlicht.

Keynotes

Bij de start van het event is er aandacht voor de identiteit en de ambities van CSU. Gedurende de week zijn er sessies en ook keynotes. Zo vertelt Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland, over het streven naar klimaatneutraal, circulair en inclusief werken, geeft Jeroen van Hoof, CEO Koninklijke Jaarbeurs een toelichting op hun bekroonde stappen in verduurzaming en legt Klaas Dijkhoff uit hoe je anderen kunt beïnvloeden de juiste keuzes en beslissingen te nemen.

Lees ook

Trends uitlichten

Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van inspirerende sessies. Een voorbeeld is de sessie over de trends en resultaten van het Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie 2023. Een nieuwe hybride en duurzame werkomgeving staat centraal in de sessie Smart Work Xperiences. Suzanne Brackmann geeft tips over aanbesteding, Marjolein ten Hoonte vertelt hoe ons denken over werk en de arbeidsmarkt oplossingen in de weg staat als je het hebt over een inclusieve arbeidsmarkt.

Persoonlijk programma samenstellen

Het volledige programma van CSU Innovatie Boost 2023 is online te bekijken. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos inschrijven en een persoonlijk programma samenstellen.

CSU verzorgt complete schoonmaak op Watersley Sports & Talentpark

Ondernemen Nieuws

CSU verzorgt complete schoonmaak op Watersley Sports & Talentpark

CSU gaat de komende drie jaar de complete schoonmaak verzorgen op Watersley Sports & Talentpark in Sittard. Op dit 30 hectare grote terrein openen binnenkort een hostel voor jonge sporttalenten en een historisch kloosterhotel voor topsporters, maar ook voor liefhebbers van de natuurrijke omgeving. Voor de schoonmakers biedt deze locatie kansen voor taakverbreding.
Schoonmaakbedrijven halen alles uit de kast om aantrekkelijke werkgever te zijn

Branche Nieuws

Schoonmaakbedrijven halen alles uit de kast om aantrekkelijke werkgever te zijn

Personeel werven is een uitdaging voor veel bedrijven, ook in de schoonmaakbranche. Om banen zo aantrekkelijk mogelijk te maken, komen bedrijven vaak met extra’s en creatieve oplossingen, zoals het aanbieden van een gratis sportabonnement en goede arbeidsvoorwaarden. Ondanks het personeelstekort is er wel hoop op positieve ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
CSU, Tzorg en Zizo tekenen klimaatakkoord om duurzaamheid te bevorderen

Duurzaam Nieuws

CSU, Tzorg en Zizo tekenen klimaatakkoord om duurzaamheid te bevorderen

CSU, Tzorg en Zizo hebben zich samen met negen andere Nederlandse bedrijven aangesloten bij het klimaatakkoord van Parijs. Alle aanwezige CEO’s hebben met hun handtekening officieel verklaard de ambitie te hebben om uiterlijk in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. CSU is het eerste schoonmaakbedrijf dat zich aan het akkoord verbindt, evenals Tzorg dat als eerste thuiszorgorganisatie doet en Zizo als eerste thuisschoonmaakbedrijf.
Hoe is het nu met Lesseau, de winnaar van CSU Innovatie Award 2022

Innovatie Nieuws

Hoe is het nu met Lesseau, de winnaar van CSU Innovatie Award 2022

Op 10 november afgelopen jaar werd de winnaar van de CSU Innovatie Award bekend: Lesseau. Met het concept No-Touch blokzeep had ontwikkelaar Marcel Magermans grote plannen op het gebied van duurzaamheid. "Ik hoop dat we over een jaar een grote slag hebben gemaakt dat de plasticverspilling op het gebied van zeep weggaat", reageerde Magermans enthousiast. Nu, ongeveer vijf maanden later, heeft Lesseau veel aanvragen gebracht, waardoor hun voorraad is vergroot naar ruim 25 miljoen handwasjes.
Meta Boelens: 'Betrek schoonmakers bij facilitaire taken in zorginstelling'

Branche Nieuws

Meta Boelens: 'Betrek schoonmakers bij facilitaire taken in zorginstelling'

"Veel zorginstellingen zijn traditioneel georganiseerd. We moeten breder denken om verder te komen in de toekomst." Meta Boelens, sectormanager bij CSU, bestudeert en analyseert de Nederlandse zorgsector en spreekt met veel zorginstellingen, zowel klanten als niet-klanten van CSU. In gesprek met Interclean spreekt Boelens over de uitdagingen en ontwikkelingen waar schoonmaakdienstverleners in de zorg mee te maken krijgen.

Meest recent

Innovatie

Partners