Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Onderzoek: werknemers worden gelukkiger van minder administratie

Een groot deel van de Nederlandse werknemers zou niet alleen productiever (21%), maar ook gelukkiger zijn (25%) als zij minder tijd hoefden te besteden aan het indienen van declaraties.

Dit blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Klippa onder 1.120 mensen in loondienst bij middelgrote en grote bedrijven. Over het algemeen geldt: hoe jonger de medewerker, hoe minder graag hij of zij tijd besteedt aan handmatige administratie.

Twee uur per week

“De afkeer voor ouderwetse administratieve processen is begrijpelijk”, vertelt Yeelen Knegtering, CEO van Klippa. “Het kost de gemiddelde medewerker twee uur per week om zaken te doen als declaraties indienen en uren registreren. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die het kost om alles te moeten verwerken in het systeem. Je kunt natuurlijk niet om zaken als declaraties heen, maar je kunt het zeker wel eenvoudiger en sneller maken. Daarmee zorg je voor gelukkigere werknemers en je bespaart ook nog eens mensuren.”

Lees ook:

Mannen versus vrouwen

Opvallend is dat 29 procent van de mannen aangeeft gelukkiger te zijn met minder administratie. Bij de vrouwen ligt dit percentage op 20 procent. Ook zijn mannen (23%) iets meer overtuigd dan vrouwen (17%) dat zij productiever zouden zijn met minder rompslomp.

Ten slotte is er tussen oud en jong een verschil te zien: 29 procent van de werknemers onder de 30 is van mening dat zij productiever zouden zijn als zij er minder tijd aan kwijt waren. Bij de werknemers van 60 jaar en ouder ligt dat percentage op 12 procent.

Meer automatiseren

Een manier om de tijd die men aan administratieve processen besteedt, te verkleinen, is door automatisering. Maar liefst 35 procent van de respondenten vindt dan ook dat hun declaratieproces geautomatiseerd moet worden.

Mensen houden niet van verandering

Bij werknemers onder de 30 jaar ligt dit percentage zelfs op 45 procent. Hoe ouder de werknemer, hoe minder de nood tot automatiseren. Toch wil zelfs een kwart van de werknemers van 60 jaar en ouder dat het bedrijf het declaratieproces automatiseert.

Vraag naar vernieuwing

Knegtering: “Over het algemeen houden mensen niet van verandering. In het geval van bedrijfsprocessen betekent verandering dat werknemers de manier waarop zij jarenlang gewerkt hebben, moeten aanpassen. En dat is niet prettig. Toch zien we in dit onderzoek dat er grote vraag is naar vernieuwing in de bedrijfsprocessen. Werknemers zijn zich dus bewust van de mogelijkheden die automatisering hen kan bieden.”

Digitalisering in de schoonmaak

In de schoonmaakbranche vindt digitalisering al steeds meer doorgang. Daarbij gaat het allang niet meer alleen over digitale urenbriefjes. Van sensoren en apps tot aan één integraal platform, waar alle betrokkenen toegang hebben tot het complete schoonmaakproces.

Inmiddels is al meer dan een derde (35%) van de schoonmaakprofessionals betrokken bij de inkoop van digitale oplossingen.

Hier lees je bij welke aanbieder ze dat het liefst doen.

Hago Next en VodafoneZiggo over datagedreven schoonmaak: “We moeten slimmer in plaats van harder werken”

Innovatie Nieuws

Hago Next en VodafoneZiggo over datagedreven schoonmaak: “We moeten slimmer in plaats van harder werken”

Tijdens de online webinar ‘De schoonmaak van nu is er straks niet meer’ lag de focus op datagedreven schoonmaak. Wat zijn de voordelen? En wat kunnen we in de toekomst verwachten? “Zo kunnen we op het juiste moment, op de juiste plek de juiste schoonmaaktaken uitvoeren.”Volg Service Management op LinkedIn:
Datadriven schoonmaak: Smart Toilets bij NS en ProRail

Machines Verdieping

Datadriven schoonmaak: Smart Toilets bij NS en ProRail

Sturen op reinheid, doen wat nodig is, datagericht werken en vakmanschap. Dit zijn de kernelementen van het project ‘Smart Toilets’ dat NS en ProRail zijn gestart, met als uiteindelijk doel meer grip te krijgen op de kwaliteit, hygiëne (Covid-19) en kosten van het schoonmaakproces op de stations.Volg Service Management op LinkedIn:
Blog Ronald Bruins: De wereld digitaliseert en wij gaan mee!

Innovatie Nieuws

Blog Ronald Bruins: De wereld digitaliseert en wij gaan mee!

Als schoonmaakondernemer merk je het wellicht aan alle kanten: de wereld digitaliseert. Of het nu gaat om je schoonmaakmachines die aan het internet hangen of de boekhouding die in de cloud te vinden is. Service Management blijft daarin niet achter. Wij digitaliseren mee. We maakten al tal van digitale magazines over thema’s zoals de schoonmaaktrends voor 2021, de Interclean en coronaproof cleaning.
Fernand Drijgers start als salesmanager voor Cleany.Works

Branche Nieuws

Fernand Drijgers start als salesmanager voor Cleany.Works

De Limburgse startup Cleany.Works haalt salesmanager Fernand Drijgers (32) aan boord en zet in op groei. Het online bemiddelingsplatform koppelt freelance schoonmakers aan hotels die hun kamerschoonmaak efficiënter en goedkoper willen uitbesteden. Volg Service Management op LinkedIn:
Schoonmaakbedrijf CSU en ziekenhuis Ter Gooi innoveren: “Accepteer dat het fout kan gaan”

Innovatie Nieuws

Schoonmaakbedrijf CSU en ziekenhuis Ter Gooi innoveren: “Accepteer dat het fout kan gaan”

De technologie kan dan nog zo sophisticated zijn, als de mens er niet mee werkt, dan heb je er nog weinig aan. Dat is één van de lessen die Ter Gooi ziekenhuizen uit de de regio Gooi en Vechtstreek en schoonmaakbedrijf CSU trekken uit hun samenwerking om innovaties te testen. De twee spraken erover tijdens een online webinar van CSU op donderdag 11 februari. BeSense wordt Beyond EyesVolg Service Management op LinkedIn:

Meest recent

Innovatie

Launching Partners