Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Onderzoek: werknemers worden gelukkiger van minder administratie

Een groot deel van de Nederlandse werknemers zou niet alleen productiever (21%), maar ook gelukkiger zijn (25%) als zij minder tijd hoefden te besteden aan het indienen van declaraties.

Dit blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Klippa onder 1.120 mensen in loondienst bij middelgrote en grote bedrijven. Over het algemeen geldt: hoe jonger de medewerker, hoe minder graag hij of zij tijd besteedt aan handmatige administratie.

Twee uur per week

“De afkeer voor ouderwetse administratieve processen is begrijpelijk”, vertelt Yeelen Knegtering, CEO van Klippa. “Het kost de gemiddelde medewerker twee uur per week om zaken te doen als declaraties indienen en uren registreren. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die het kost om alles te moeten verwerken in het systeem. Je kunt natuurlijk niet om zaken als declaraties heen, maar je kunt het zeker wel eenvoudiger en sneller maken. Daarmee zorg je voor gelukkigere werknemers en je bespaart ook nog eens mensuren.”

Lees ook:

Mannen versus vrouwen

Opvallend is dat 29 procent van de mannen aangeeft gelukkiger te zijn met minder administratie. Bij de vrouwen ligt dit percentage op 20 procent. Ook zijn mannen (23%) iets meer overtuigd dan vrouwen (17%) dat zij productiever zouden zijn met minder rompslomp.

Ten slotte is er tussen oud en jong een verschil te zien: 29 procent van de werknemers onder de 30 is van mening dat zij productiever zouden zijn als zij er minder tijd aan kwijt waren. Bij de werknemers van 60 jaar en ouder ligt dat percentage op 12 procent.

Meer automatiseren

Een manier om de tijd die men aan administratieve processen besteedt, te verkleinen, is door automatisering. Maar liefst 35 procent van de respondenten vindt dan ook dat hun declaratieproces geautomatiseerd moet worden.

Mensen houden niet van verandering

Bij werknemers onder de 30 jaar ligt dit percentage zelfs op 45 procent. Hoe ouder de werknemer, hoe minder de nood tot automatiseren. Toch wil zelfs een kwart van de werknemers van 60 jaar en ouder dat het bedrijf het declaratieproces automatiseert.

Vraag naar vernieuwing

Knegtering: “Over het algemeen houden mensen niet van verandering. In het geval van bedrijfsprocessen betekent verandering dat werknemers de manier waarop zij jarenlang gewerkt hebben, moeten aanpassen. En dat is niet prettig. Toch zien we in dit onderzoek dat er grote vraag is naar vernieuwing in de bedrijfsprocessen. Werknemers zijn zich dus bewust van de mogelijkheden die automatisering hen kan bieden.”

Digitalisering in de schoonmaak

In de schoonmaakbranche vindt digitalisering al steeds meer doorgang. Daarbij gaat het allang niet meer alleen over digitale urenbriefjes. Van sensoren en apps tot aan één integraal platform, waar alle betrokkenen toegang hebben tot het complete schoonmaakproces.

Inmiddels is al meer dan een derde (35%) van de schoonmaakprofessionals betrokken bij de inkoop van digitale oplossingen.

Hier lees je bij welke aanbieder ze dat het liefst doen.

CSU en Heijmans: “Alle diensten in een pand hebben verbinding met elkaar”

Innovatie Digitalisering Verdieping

CSU en Heijmans: “Alle diensten in een pand hebben verbinding met elkaar”

Beyond Eyes, de liefdesbaby van familiebedrijven CSU en Heijmans, is uitgegroeid van schoonmaken op basis van sensoren tot een digitale facilitator van coalitiesamenwerkingen. Uiteindelijk dienen alle diensten in een pand immers hetzelfde doel: zorgen voor een optimale werkomgeving. Die is niet alleen schoon, maar ook goed verlicht, heeft een gezond binnenklimaat, is lekker verwarmd waar het nodig is en geeft real time inzicht in beschikbaarheid van werkplekken. En als het éven kan, het liefst ook nog hartstikke duurzaam en met een gezonde lunch binnen handbereik.
Partner of Choice 2021: Met wie doen schoonmaakbedrijven het liefst zaken?

Ondernemen Nieuws

Partner of Choice 2021: Met wie doen schoonmaakbedrijven het liefst zaken?

Vandaag lanceert Service Management hét leveranciersoverzicht van de schoonmaakbranche: Partner of Choice 2021. Voor het tweede jaar op rij wordt duidelijk met wie schoonmaakbedrijven het liefste zaken doen voor de inkoop van producten en diensten.
SieV en Nocore slaan handen ineen voor "minder kopzorgen" voor mkb

Innovatie Nieuws

SieV en Nocore slaan handen ineen voor "minder kopzorgen" voor mkb

Schoonmaken is een Vak (SieV) slaat de handen ineen met schoonmaaksoftwareleverancier Nocore. Samen bieden zij de schoonmaakbedrijven die lid zijn van de mkb-branchevereniging een softwareoplossing voor 100 procent controle op de correcte uitvoering van salarissen.
Nieuwe modules FacilityApps: Leidinggevende krijgt seintje als schoonmaker te laat is

Innovatie Nieuws

Nieuwe modules FacilityApps: Leidinggevende krijgt seintje als schoonmaker te laat is

Het FacilityApps-platform blijft uitbreiden en lanceert binnenkort twee nieuwe modules. Het betreft een nieuws-app en een koppeling tussen het rooster en de aanwezigheidsregistratie. Over dat laatste: "Hiermee maken we inzichtelijk wie er op tijd heeft ingecheckt. Belangrijker nog, we lichten de verantwoordelijke personen in over wie NIET op tijd is. Zo kan er direct actie ondernomen worden”, aldus Chris van den Berg van Nocore FacilityApps.
Datagestuurde schoonmaak: "Data helpt, maar schoonmaker blijft in de lead"

Innovatie Verdieping

Datagestuurde schoonmaak: "Data helpt, maar schoonmaker blijft in de lead"

Kan datagestuurde schoonmaak helpen bij de terugkeer naar kantoor? Met die vraag onder de arm sprak Service Management af met Peter van Vliet, Product Owner Smart Hygiëne bij Hago Next, en Niel Buitenhuis, Programmamanager bij Gom Schoonhouden. “Sensoren, data en tablets helpen, maar alleen als ze goed worden ingezet.”

Meest recent

Innovatie

Partners