Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

No-Touch Blokzeep winnaar CSU Innovatie Award 2022

Op het CSU Congres op 10 november werd na lang wachten bekend gemaakt wie dit jaar de CSU Innovatie Award heeft gewonnen. Onder daverend applaus mocht Marcel Magermans, ontwikkelaar van het Lesseau-concept waar de No-Touch Blokzeep onder valt, de award in ontvangst nemen.

© LinkedIn CSU

De No-Touch blokzeep bestaat uit een elegante dispenser, die gevuld is met harde zeep. Dat in plaats van de gebruikelijke vloeibare zeep of foamzeep. In een pitch van een minuut legde Magermans tijdens het congres nogmaals uit dat de dispenser een perfect afgepaste hoeveelheid geschaafde zeep laat vallen als iemand zijn of haar hand eronder houdt. Vervolgens was je als normaal je handen. Naast de waterbesparing, doordat blokzeep bijna geen water bevat, bespaart de slimme hygiëneoplossing een grote berg plastic. Doordat het een droog product is, wordt hij namelijk verpakt in niet meer dan een kartonnen doosje.

Duurzaam

Ook het volume van de blokzeep is veel kleiner ten opzichte van een fles vloeibare zeep, waardoor er veel minder vervoersbewegingen nodig zijn voor even vaak handen wassen: waar je voor vloeibare zeep duizend vrachtwagens nodig hebt, heb je voor even vaak handen wassen met de Lesseau zeep maar negentig vrachtwagens nodig. De innovatie past dan ook perfect bij het thema van de award van dit jaar: duurzaamheid.

Inspirerende innovaties

De No-Touch blokzeep streed tegen twee andere finalisten. De Sunrider is een cargo e-bike die volledig aangedreven wordt door zonne-energie en die duurzaamheid en vitaliteit slim combineert. De RecyclerMachine is één apparaat voor het scheiden en reduceren tot herbruikbare mono-stromen van plastic, blik en papier. Ook zij werden geprezen door de jury om hun inspirerende vernieuwingen.

Enthousiast en trots

Magermans reageerde vol enthousiasme en trots: “Het was al een feestje dat we dit platform kregen om onze innovatie te presenteren. Ook de innovaties van de andere heren zijn natuurlijk prachtig. De Lesseau is al in productie, bijvoorbeeld bij Madurodam. Ik hoop dat we over een jaar een grote slag hebben gemaakt dat de plasticverspilling op het gebied van zeep weggaat.” Om dat waar te maken, heeft de innovatie nu een budget van tienduizend euro tot haar beschikking en een groot netwerk plus marketing boost vanuit CSU.

CSU: "Het ging altijd al om een tijdelijke reiskostenregeling"

Branche Nieuws

CSU: "Het ging altijd al om een tijdelijke reiskostenregeling"

Schoonmaakbedrijf CSU zegt verrast te zijn door de actie van vakbond CNV voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken. Woordvoerder Erwin Vos: "Het ging altijd al om een buitengewone, tijdelijke extra reiskostenvergoeding."
CSU en COA zetten samen in op gelijke kansen voor medemens

Ondernemen Nieuws

CSU en COA zetten samen in op gelijke kansen voor medemens

CSU en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaan per maart het facilitair partnership verder uitbreiden en intensiveren. CSU gaat op locaties door heel Nederland zorg dragen voor een breed pakket aan facilitaire diensten. Ook willen beide partijen samen de bewoners van het COA activeren en zo bijdragen aan hun toekomstperspectief.
CNV start actie voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken

Branche Nieuws

CNV start actie voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken

Vakbond CNV is woensdag een actie gestart voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken. Aanleiding voor de actie is dat schoonmakers op Roompot Vakantieparken, die in dienst zijn van schoonmaakbedrijf CSU, sinds 1 februari geen extra reiskostenvergoeding meer krijgen. Roompot wil het niet meer betalen en CSU ook niet.
Attractiepark Slagharen kiest voor CSU als schoonmaakpartner

Ondernemen Nieuws

Attractiepark Slagharen kiest voor CSU als schoonmaakpartner

Attractie- en Vakantiepark Slagharen werkt vanaf komend seizoen samen met CSU als nieuwe schoonmaakpartner. Het attractiepark verwacht hiermee een kwaliteitsimpuls aan de schoonmaak van het vakantiepark te geven. CSU is trots: "Gezamenlijk gaan we zorgen voor nog fijnere en schonere herinneringen van de gasten van dit échte familiepark.”
Schoonmaakbedrijven geven warme complimenten aan personeel

Branche Nieuws

Schoonmaakbedrijven geven warme complimenten aan personeel

Een compliment geven als iets goed gaat, klinkt zo eenvoudig en vanzelfsprekend, maar in de praktijk schiet dat er nogal eens bij in. Tal van schoonmaakbedrijven hebben Nationale Complimentendag, afgelopen woensdag, in ieder geval aangegrepen om hun medewerkers te bedanken voor hun inzet.

Meest recent

Innovatie

Partners