Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

No-Touch Blokzeep winnaar CSU Innovatie Award 2022

Op het CSU Congres op 10 november werd na lang wachten bekend gemaakt wie dit jaar de CSU Innovatie Award heeft gewonnen. Onder daverend applaus mocht Marcel Magermans, ontwikkelaar van het Lesseau-concept waar de No-Touch Blokzeep onder valt, de award in ontvangst nemen.

© LinkedIn CSU

De No-Touch blokzeep bestaat uit een elegante dispenser, die gevuld is met harde zeep. Dat in plaats van de gebruikelijke vloeibare zeep of foamzeep. In een pitch van een minuut legde Magermans tijdens het congres nogmaals uit dat de dispenser een perfect afgepaste hoeveelheid geschaafde zeep laat vallen als iemand zijn of haar hand eronder houdt. Vervolgens was je als normaal je handen. Naast de waterbesparing, doordat blokzeep bijna geen water bevat, bespaart de slimme hygiëneoplossing een grote berg plastic. Doordat het een droog product is, wordt hij namelijk verpakt in niet meer dan een kartonnen doosje.

Duurzaam

Ook het volume van de blokzeep is veel kleiner ten opzichte van een fles vloeibare zeep, waardoor er veel minder vervoersbewegingen nodig zijn voor even vaak handen wassen: waar je voor vloeibare zeep duizend vrachtwagens nodig hebt, heb je voor even vaak handen wassen met de Lesseau zeep maar negentig vrachtwagens nodig. De innovatie past dan ook perfect bij het thema van de award van dit jaar: duurzaamheid.

Inspirerende innovaties

De No-Touch blokzeep streed tegen twee andere finalisten. De Sunrider is een cargo e-bike die volledig aangedreven wordt door zonne-energie en die duurzaamheid en vitaliteit slim combineert. De RecyclerMachine is één apparaat voor het scheiden en reduceren tot herbruikbare mono-stromen van plastic, blik en papier. Ook zij werden geprezen door de jury om hun inspirerende vernieuwingen.

Enthousiast en trots

Magermans reageerde vol enthousiasme en trots: “Het was al een feestje dat we dit platform kregen om onze innovatie te presenteren. Ook de innovaties van de andere heren zijn natuurlijk prachtig. De Lesseau is al in productie, bijvoorbeeld bij Madurodam. Ik hoop dat we over een jaar een grote slag hebben gemaakt dat de plasticverspilling op het gebied van zeep weggaat.” Om dat waar te maken, heeft de innovatie nu een budget van tienduizend euro tot haar beschikking en een groot netwerk plus marketing boost vanuit CSU.

Frank van der Leest, Manager Workplace & Facilities Benelux bij Dustin: “Aan watermeloen-kpi’s heb je niets”  

Ondernemen Nieuws

Frank van der Leest, Manager Workplace & Facilities Benelux bij Dustin: “Aan watermeloen-kpi’s heb je niets”  

Frank van der Leest, Manager Workplace & Facilities Benelux bij IT-partner Dustin, is een groot voorstander van dagschoonmaak, wil als opdrachtgever uniformiteit in zijn facilitaire diensten en raadt aan om schoonmakers niet dood te gooien met prestatie-indicatoren. “Aan watermeloen-kpi’s heb je niets.”  
CSU verzorgt schoonmaak en meer voor nieuwe kantoor Booking.com

Branche Nieuws

CSU verzorgt schoonmaak en meer voor nieuwe kantoor Booking.com

Mooi nieuws voor CSU: het bedrijf houdt het nieuwe internationale hoofdkantoor 'Campus' van Booking.com blinkend schoon. Het takenpakket omvat het schoonmaakonderhoud, de glasbewassing, het afvalmanagement en de sanitaire voorzieningen verzorgen. Beide partijen zijn blij met de overeenkomst. Ze hechten waarde aan dezelfde thema's, waaronder hospitality, duurzaamheid en het innoveren op technologisch en sociaal gebied.
Schoonmakend Nederland lanceert Groeiprogramma voor mkb'ers

Ondernemen Nieuws

Schoonmakend Nederland lanceert Groeiprogramma voor mkb'ers

Kansen zien en benutten. Ook voor schoonmaakbedrijven is dat een belangrijke missie. Daarbij kan het gaan om het laten floreren van een bedrijf, maar ook om het inzetten van duurzaam beleid. Ondernemers die een volgende stap met hun mkb-bedrijf willen zetten richting een succesvolle toekomst, kunnen zich aanmelden voor het groeiprogramma.
Schoonmakers halen spinnen niet weg in het Rijksmuseum

Duurzaam Nieuws

Schoonmakers halen spinnen niet weg in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum verwelkomt spinnen de afgelopen en komende maanden en daarom hoeven de schoonmakers in het museum in Amsterdam ze niet weg te halen. Die boodschap kregen de schoonmaakmedewerkers al een aantal maanden geleden. Alles in het teken van een expositie van de Argentijnse kunstenaar Tomás Saraceno.
Alpheios doet mee aan Green Friday

Duurzaam Nieuws

Alpheios doet mee aan Green Friday

Het Amerikaanse fenomeen Black Friday is inmiddels ook in Nederland ingeburgerd. Op de laatst vrijdag van november lokken veel bedrijven met hoge kortingen klanten naar hun (online) winkel en verleiden ze tot het doen van (impuls)aankopen. Maar er is ook een tegengeluid: Green Friday. Schoonmaakorganisatie Alpheios ondersteunt dit duurzame initiatief van harte.

Meest recent

Innovatie

Partners