Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Neem ook dit jaar deel aan het Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie

Schoonmaakbedrijf CSU onderzoekt voor het vijfde jaar op rij hoe het gesteld is met de innovatiekracht van facilitair Nederland. Welke thema’s staan er voor 2023 op de FM-agenda? En wat zijn de kansen en uitdagingen? Door deel te nemen aan het onderzoek help je mee de volgende stap te zetten van de vernieuwing van het FM.

Esmeé Ficheroux, lid Raad van Bestuur van CSU, betoogt: “Facility managers staan voor diverse uitdagingen als het aankomt op het optimaliseren van de dienstverlening en het verbeteren van de gebruikersbeleving. In welke mate heeft de krappe arbeidsmarkt en de focus op energieverbruik bijvoorbeeld invloed op de doelen en ambities van FM? Vanuit CSU willen samen optrekken: innoveren is samen experimenteren. Met dit onderzoek bieden we inzicht in de trends en het realiseren van een gezonde, veilige en duurzame omgeving voor de eindgebruikers en de medewerkers.”

Facility Experience

Een belangrijke trend die de afgelopen tijd steeds vaker genoemd wordt is de Facility Experience (FX), waarbij het draait om de totaalbeleving van alle klanten, gasten, medewerkers en gebruiker in een organisatie. Die totaalbeleving kun je optimaliseren op vier assen: de fysieke omgeving, technologie, de sociale omgeving en ondersteunende FM-processen. Hoe je deze dimensies het best kunt optimaliseren, dat is de vraag.

Duurzaamheid en werknemers

Uit het onderzoek van vorig jaar kwam naar voren dat de prioriteit van FM’ers ligt bij duurzaamheid (60 procent), medewerkerstevredenheid (57 procent) en het welzijn van werknemers (55 procent). Of deze onderwerpen nog steeds bovenaan de lijst staan en of corona hierop invloed heeft gehad, dat zal blijken uit het onderzoek van dit jaar. Dat inzicht krijg je als deelnemer direct na het invullen van het Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie. Je ziet hoe je eigen antwoorden zich verhouden tot die van vakgenoten.

Volgende stap

Het onderzoek biedt elk jaar veel inzicht in hoe innovatieve toepassingen bijdragen aan FM en de samenwerking en klantbeleving in de organisatie. Om zo de volgende stap te kunnen zetten binnen het FM. CSU roept alle facilitaire professionals dan ook op om het benchmarkonderzoek voor 2023 in te vullen voor 4 december 2022. De volledige resultaten maken ze bekend begin februari 2023. Deelnemen aan het onderzoek kan via csu.nl/innovatie/onderzoek-facilitaire-innovatie.

CSU sluit zich aan bij Partnerfonds Brainport

Branche Nieuws

CSU sluit zich aan bij Partnerfonds Brainport

CSU is het nieuwe jaar 2023 voortvarend begonnen. Zo heeft het bedrijf zich recent aangesloten bij Partnerfonds Brainport.
ISS en CSU allebei gecertificeerd als Top Employer

Ondernemen Nieuws

ISS en CSU allebei gecertificeerd als Top Employer

De facilitaire bedrijven ISS Facility Services en CSU zijn allebei opnieuw gecertificeerd als Top Employer. Dat maken beide organisaties bekend in een persbericht.
Wie is de beste schoonmaakdienstverlener van 2022?

Branche Nieuws

Wie is de beste schoonmaakdienstverlener van 2022?

Wie zijn volgens inkopers van zakelijke diensten de beste dienstverleners in de schoonmaakbranche? Het antwoord op die vraag heeft MT/Sprout wederom onderzocht in haar jaarlijkse onderzoek naar de voorkeur voor zakelijke dienstverleners. Duizenden beslissers hebben hun stem gegeven en de resultaten voor het onderzoek over 2022 zijn binnen.
CSU opent eigen stagebureau voor en door studenten

Ondernemen Nieuws

CSU opent eigen stagebureau voor en door studenten

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk om jonge mensen enthousiast te maken voor de schoonmaak en hen te boeien voor een binden aan je bedrijf. Schoonmaakbedrijf CSU heeft die boodschap gehoord en gaat dat doen met hun nieuwe initiatief Take The Stage. CSU opent in januari 2023 dit interne stagebemiddelingsbureau onder het motto ‘voor én door studenten’.

Meest recent

Innovatie

Partners