Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Neem deel aan CSU’s Nationale Benchmark Innovatie 2022

CSU roept voor het vierde jaar op rij alle facilitair managers op om deel te nemen aan de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie. Hiermee vraagt het schoonmaakbedrijf aan de sector welke ideeën voor doelen, uitdagingen, innovaties en duurzaamheid voor facilitair management zij zien. De resultaten vormen de agenda voor 2022.

Resultaten 2021

Facility management is een dynamiek veld , want de situatie op de werkvloer is constant in beweging. Uit het onderzoek van vorig jaar kwam naar voren dat kostenmanagement en veiligheid en gezondheid aan de ene kant en smart technologie en data aan de andere kant een prioriteit zijn binnen FM. Zo was het creëren van een gezonde en effectieve werkomgeving voor medewerkers met behulp van bijvoorbeeld smart buildings een thema waar veel facilitair managers mee worstelden.

"Facility managers staan voor diverse uitdagingen als het aankomt op het optimaliseren van de dienstverlening en het verbeteren van de gebruikersbeleving", zegt Esmeé Ficheroux, lid Raad van Bestuur bij CSU. "We zijn erg benieuwd hoe organisaties ervoor zorgen dat gebruikers van haar facilitaire diensten zich thuis voelen en hun persoonlijke doelen bereiken."

Lees ook:

Innovatieve FM-processen

Het afgelopen jaar kende een hoop verandering door nieuwe technologieën, Covid-19 en een nieuwe kijk op de waarde van facilitair management. CSU wil dit jaar met het onderzoek dan ook kijken hoe innovatieve toepassingen een verdergaande bijdrage kunnen leveren aan facilitair management. De resultaten moeten duidelijk maken hoe FM-processen zo vormgegeven kunnen worden dat werkomgevingen gecreëerd worden die optimale samenwerking en prestaties stimuleren en de klantbeleving verbeteren.

Deelname onderzoek

Alle facilitair verantwoordelijken kunnen de komende maanden deelnemen aan de benchmark via Benchmark Facility Experience 2022. Na deelname aan het onderzoek, dat bestaat uit een vragenlijst, krijg je direct inzicht in de voorlopige resultaten. De volledige resultaten worden in februari 2022 gepubliceerd.

CSU en Heijmans: “Alle diensten in een pand hebben verbinding met elkaar”

Innovatie Digitalisering Verdieping

CSU en Heijmans: “Alle diensten in een pand hebben verbinding met elkaar”

Beyond Eyes, de liefdesbaby van familiebedrijven CSU en Heijmans, is uitgegroeid van schoonmaken op basis van sensoren tot een digitale facilitator van coalitiesamenwerkingen. Uiteindelijk dienen alle diensten in een pand immers hetzelfde doel: zorgen voor een optimale werkomgeving. Die is niet alleen schoon, maar ook goed verlicht, heeft een gezond binnenklimaat, is lekker verwarmd waar het nodig is en geeft real time inzicht in beschikbaarheid van werkplekken. En als het éven kan, het liefst ook nog hartstikke duurzaam en met een gezonde lunch binnen handbereik.
Tom Dissel (schoonmaakbedrijf Toekomst): “De ontwikkeling van schoonmaakrobots gaat gigantisch hard”

Innovatie Nieuws

Tom Dissel (schoonmaakbedrijf Toekomst): “De ontwikkeling van schoonmaakrobots gaat gigantisch hard”

De schoonmaakbranche innoveert continu. De sector vraagt om meer duurzaamheid, meer efficiëntie en modernere werkomstandigheden voor de werknemers op de vloer. Schoonmaakrobots sluiten hier naadloos op aan. Ze nemen moeiteloos zware en eentonige taken over, draaien automatisch hun programma af en leveren een continue kwaliteit. Hebben schoonmaakrobots de toekomst?
Schoonmaakrobots zorgen voor technologische én sociale innovatie: oplossing voor 2 brancheproblemen

Innovatie Nieuws

Schoonmaakrobots zorgen voor technologische én sociale innovatie: oplossing voor 2 brancheproblemen

Zo’n vijftien jaar geleden kwam de eerste schrobzuigrobot op de markt. Hoewel vijftien jaar ontwikkeling een lange tijd is, sprak men tot voor kort toch nog over het begin van een brede toepassing van schoonmaakrobots. Hoe staan we ervoor? Hebben schoonmaakmedewerkers de robot al omarmd? Heeft de coronapandemie iets veranderd? Service Management ging in gesprek met Guus Nieuwlaat, country director bij BOMA Nederland/BOMA Robotics, en met Bram Karels, commercieel directeur bij Groveko (leverancier van Gaussian Robotics).
Hans Razenberg (NVZ): “Straks rijden er op grote schaal zelfsturende schoonmaakrobots”

Innovatie Nieuws

Hans Razenberg (NVZ): “Straks rijden er op grote schaal zelfsturende schoonmaakrobots”

Al jaren worden machines en robots bestempeld als ‘de toekomst’ voor de schoonmaak, maar wanneer gaan we hier werkelijk iets van merken? Hans Razenberg, algemeen directeur van NVZ – Schoon | Hygiënisch | Duurzaam, werpt een kritische blik op robotisering.

Meest recent

Innovatie

Launching Partners