Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Finalisten CSU Innovatie Award 2022 bekend

De drie finalisten die 10 november meedingen voor de CSU Innovatie Award 2022 zijn bekend: SunRider, RecyclerMachine en No-touch blokzeep dispenser hebben de laatste ronde gehaald. Twee van hen zijn gekozen door de jury, de derde door het publiek.

Wat alle genomineerde innovaties gemeen hebben, is dat ze bijdragen aan een schonere, gezondere en duurzame toekomst. Daarom bedankt de organisatie van de Award ook de andere deelnemers HSI-Box, De Slimme Fijnstofmeter en i-giene die de finale net niet gehaald hebben. Heb je nog niet gezien welke innovaties dat allemaal zijn? Hun pitches en die van de drie finalisten zijn te vinden op de website van de Innovatie Award.

Finalisten CSU Innovatie Award 2022

Dit zijn de finalisten:

  • No-touch blokzeep dispenser Lesseau is een design zeepschaver voor blokzeep. De dispenser is een alternatief voor vloeibare zeep. De blokzeep bevat bijna geen water, waardoor verpakkingsmateriaal, restafval en logistiek tot een minimum worden beperkt. “Bij Lesseau draait het om milieu”, vat aanvoerder van het team Slimstones BV/Lesseau Marcel Magermans samen.
  • RecyclerMachine van team Recycling Solutions BV is één apparaat om afval als plastic, blik en papier te scheiden én te reduceren tot herbruikbare mono-stromen. Bedenker Mike Arias: “Met deze machine wil ik een oplossing bieden voor de problematiek van afvalscheiden. De toekomst van afvalscheiding bij de bron is hier.”
  • Team Need The Globe BV presenteert de SunRider, een substantiële cargo e-bike. Hij is zelfopladend met zonne-energie, waarmee duurzaamheid en vitaliteit slim gecombineerd worden. Medeoprichter Chris Cramer vertelt: “Voor de logistieke branche en de facilitaire branche is dit de weg voor duurzaam vervoer van A naar B.”

Prijzenpakket

Een van deze drie gaat naar huis met de prijs en het bijbehorende prijzenpakket. Dat bestaat uit een investeringsbudget van tienduizend euro. Daarbij krijgen ze professionele begeleiding om hun innovatie verder uit te bouwen, een breed netwerk en een marketingboost om zich verder te ontwikkelen binnen de facilitaire wereld.

De winnaar van deze vijfde editie zal zich voegen bij onder andere de Bubbleflush, Plaex en WarpVR. Winnaar uit 2019 Patrick Trentelman vertelt: “Toen ik me inschreef, wist ik nog niet zeker hoe innovatief en breed inzetbaar Spacetime precies was. Nadat ik de CSU Innovatie Award 2019 won, zag ik pas hoe ongelooflijk groot het netwerk van een facilitair dienstverlener is. CSU zit overal; in winkelcentra, kantoren, gemeentes, pretparken, bungalowparken. Eigenlijk op alle plekken waar ik wel toepassingen bij kon verzinnen, hebben zij connecties. En omdat het een persoonlijk bedrijf is, zijn dat ook warme connecties. Dat heeft me ontzettend veel gebracht voor Spacetime Layers.”

CSU: "Het ging altijd al om een tijdelijke reiskostenregeling"

Branche Nieuws

CSU: "Het ging altijd al om een tijdelijke reiskostenregeling"

Schoonmaakbedrijf CSU zegt verrast te zijn door de actie van vakbond CNV voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken. Woordvoerder Erwin Vos: "Het ging altijd al om een buitengewone, tijdelijke extra reiskostenvergoeding."
CSU en COA zetten samen in op gelijke kansen voor medemens

Ondernemen Nieuws

CSU en COA zetten samen in op gelijke kansen voor medemens

CSU en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaan per maart het facilitair partnership verder uitbreiden en intensiveren. CSU gaat op locaties door heel Nederland zorg dragen voor een breed pakket aan facilitaire diensten. Ook willen beide partijen samen de bewoners van het COA activeren en zo bijdragen aan hun toekomstperspectief.
CNV start actie voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken

Branche Nieuws

CNV start actie voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken

Vakbond CNV is woensdag een actie gestart voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken. Aanleiding voor de actie is dat schoonmakers op Roompot Vakantieparken, die in dienst zijn van schoonmaakbedrijf CSU, sinds 1 februari geen extra reiskostenvergoeding meer krijgen. Roompot wil het niet meer betalen en CSU ook niet.
Attractiepark Slagharen kiest voor CSU als schoonmaakpartner

Ondernemen Nieuws

Attractiepark Slagharen kiest voor CSU als schoonmaakpartner

Attractie- en Vakantiepark Slagharen werkt vanaf komend seizoen samen met CSU als nieuwe schoonmaakpartner. Het attractiepark verwacht hiermee een kwaliteitsimpuls aan de schoonmaak van het vakantiepark te geven. CSU is trots: "Gezamenlijk gaan we zorgen voor nog fijnere en schonere herinneringen van de gasten van dit échte familiepark.”
Schoonmaakbedrijven geven warme complimenten aan personeel

Branche Nieuws

Schoonmaakbedrijven geven warme complimenten aan personeel

Een compliment geven als iets goed gaat, klinkt zo eenvoudig en vanzelfsprekend, maar in de praktijk schiet dat er nogal eens bij in. Tal van schoonmaakbedrijven hebben Nationale Complimentendag, afgelopen woensdag, in ieder geval aangegrepen om hun medewerkers te bedanken voor hun inzet.

Meest recent

Innovatie

Partners