Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Video “Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Met het motto Clean meets Green wil Vileda Professional de komende jaren een grote slag slaan in het duurzaamheidsvraagstuk. Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde voor de organisatie. “Wij bieden meer dan alleen producten om schoon te maken. Onze oplossingen moeten ook bijdragen aan een gezonde planeet”, zegt Eric ter Hart, Sales Manager Nederland.

Als gevolg van de coronacrisis vond de Interclean Amsterdam twee jaar geleden digitaal plaats en dus was de opluchting groot dat schoonmaakland elkaar dit jaar weer kon ontmoeten in de RAI Amsterdam. Ter Hart: “Wij zijn blij dat wij ons verhaal weer kunnen doen. Digitaal was het ook mogelijk, maar we missen hierin de interactie met de mensen.”

De balans zoeken

Het toverwoord dat Vileda Professional tijdens de Interclean verkondigt is duurzaamheid. “Dat verpakken wij in het motto Clean meets Green. Wij proberen in al onze producten zoveel mogelijk recyclebare producten toe te voegen. Waarin we wel de balans zoeken tussen kwaliteit en duurzaamheid. Om onze inspanningen zichtbaar te maken hebben wij het Love it Clean-label ontworpen. Waarbij wij aangeven dat we de natuur en duurzaamheid een warm hart toedragen.”

EviSense

Op technologisch gebied zet Vileda Professional ook grote stappen. Zo presenteerde het tijdens de Interclean EviSense. Ter Hart: “Het is een digitale sensorunit die je op een telescoopsteel kunt klikken. Die sensor meet vervolgens of je de hele oppervlakte wel hebt gereinigd of gedesinfecteerd. De EviSense® communiceert met elke mop en ruimte.” De sensortechnologie ondersteunt schoonmakers door aan te geven welke ruimte ze moeten schoonmaken, wanneer ze van mop moeten wisselen en welke taken nog uitgevoerd moeten worden.

Evidence based cleaning

“De EviSense is tot stand gekomen door een ontwikkeling van ons moederbedrijf Freudenberg Groep en de vraag uit de markt om meer evidence based cleaning”, legt Ter Hart uit. “Steeds vaker worden de vragen gesteld: Is er echt wel goed schoongemaakt? En is heel het oppervlak meegenomen? Hiermee maken we het inzichtelijk en kun je een ruimte sneller schoonmaken en daardoor een efficiencyslag slaan.”

Nog duurzamer worden

Het verhaal dat Vileda Professional vertelt wordt goed ontvangen tijdens de Interclean, zegt Ter Hart. “De markt vraagt er echt om. Ik zou alleen willen dat de technologie nog sneller gaat. We hebben nu moppen en doeken in ons assortiment die voor 35, 50 of 60 procent uit gerecycled materiaal bestaan. Maar de markt vraagt om meer. Dat gaat de komende jaren ook wel gebeuren. De producten kunnen volledig duurzaam worden en kwalitatief van topkwaliteit. De stappen hierin gaan snel en er is sprake van exponentiële groei.”

Werken aan de toekomst

Vileda Professional is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de levenscyclus van producten te verbeteren. Daarnaast verbetert het bedrijf doorlopend de interne processen en is het partnerschappen aangegaan met toonaangevende organisaties in de duurzaamheidssector, zoals het Ellen MacArthur Fonds. Ter Hart: “Wij werken aan de toekomst. Wij willen doorbreken dat schoonmaak eenvoudig is en dat er niet geëvolueerd hoeft te worden. Vileda Professional produceert niet alleen maar, maar ontwikkelt en denkt mee om in de toekomst schoon te kunnen maken op een fijne, duurzame en efficiënte manier. Het doel is de maximale waarde uit onze hulpbronnen te halen tijdens het gebruik en aan het einde van de levensduur van een product. Duurzaamheid is daarin echt het toverwoord.”

Dag 1 Interclean: minder bezoekers, meer tijd voor ‘goed gesprek’

Innovatie Nieuws

Dag 1 Interclean: minder bezoekers, meer tijd voor ‘goed gesprek’

De eerste dag van de Interclean, 10 mei 2022, stond in het teken van de uitreiking van de innovation awards, een ronde tafel over duurzaamheid en de eerste nieuwigheden die bezoekers konden bespeuren. Waaronder veel robots. Heel veel robots.
Interclean Amsterdam 2022: het is bijna zover

Middelen & materialen Verdieping

Interclean Amsterdam 2022: het is bijna zover

Na jaren van corona is het dan eindelijk bijna zover: Interclean Amsterdam. En het belooft een waar schoonmaakspektakel te worden. RAI Amsterdam wordt van 10 tot 13 mei omgetoverd tot de wereldwijde hoofdstad van schoonmaak en hygiëne.
Leestip: Innovation & Interclean digimagazine

Innovatie Nieuws

Leestip: Innovation & Interclean digimagazine

In aanloop naar Interclean Amsterdam 2022 heeft Service Management een mini-digimagazine ontwikkeld. Welke innovaties op het gebied van schoonmaak en hygiëne mag je echt niet missen? Wat moet je absoluut zien? Handig om alvast te bepalen aan welke stands je zeker een bezoekje wilt brengen en wat dan de optimale looproute over de beursvloer is.
Healthcare Cleaning Forum: Schoonmaak kan infectiepreventie maken of breken

Hygiëne Verdieping

Healthcare Cleaning Forum: Schoonmaak kan infectiepreventie maken of breken

Een brug slaan tussen de werelden van schoonmaak, infectiepreventie en de zorg: dat is het doel van het Healthcare Cleaning Forum, georganiseerd door Interclean Amsterdam en Clean Hospitals, op donderdag 12 mei. Want voor een optimale omgevingshygiëne in zorginstellingen is het van cruciaal belang dat deze partijen goed met elkaar samenwerken. Dat zeggen Charlotte Michels en Nicole Kiefte, beiden deskundige infectiepreventie (DI) en lid van beroepsvereniging VHIG, één van de officiële partners van het kennisevenement.
Marieke Weerts over Facility Inspiration Event: "Ontwikkelingen tastbaar maken"

Branche Verdieping

Marieke Weerts over Facility Inspiration Event: "Ontwikkelingen tastbaar maken"

Na een succesvolle eerste editie in 2018, komt het Facility Inspiration Event, georganiseerd door Interclean Amsterdam en facilitair adviesbureau Atir, terug naar de beurs. Marieke Weerts, managing partner bij Atir en nauw betrokken bij de organisatie, vertelt wat de aanwezigen van het vernieuwde evenement kunnen verwachten.

Meest recent

Innovatie

Partners