Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Video “Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Met het motto Clean meets Green wil Vileda Professional de komende jaren een grote slag slaan in het duurzaamheidsvraagstuk. Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde voor de organisatie. “Wij bieden meer dan alleen producten om schoon te maken. Onze oplossingen moeten ook bijdragen aan een gezonde planeet”, zegt Eric ter Hart, Sales Manager Nederland.

Als gevolg van de coronacrisis vond de Interclean Amsterdam twee jaar geleden digitaal plaats en dus was de opluchting groot dat schoonmaakland elkaar dit jaar weer kon ontmoeten in de RAI Amsterdam. Ter Hart: “Wij zijn blij dat wij ons verhaal weer kunnen doen. Digitaal was het ook mogelijk, maar we missen hierin de interactie met de mensen.”

De balans zoeken

Het toverwoord dat Vileda Professional tijdens de Interclean verkondigt is duurzaamheid. “Dat verpakken wij in het motto Clean meets Green. Wij proberen in al onze producten zoveel mogelijk recyclebare producten toe te voegen. Waarin we wel de balans zoeken tussen kwaliteit en duurzaamheid. Om onze inspanningen zichtbaar te maken hebben wij het Love it Clean-label ontworpen. Waarbij wij aangeven dat we de natuur en duurzaamheid een warm hart toedragen.”

EviSense

Op technologisch gebied zet Vileda Professional ook grote stappen. Zo presenteerde het tijdens de Interclean EviSense. Ter Hart: “Het is een digitale sensorunit die je op een telescoopsteel kunt klikken. Die sensor meet vervolgens of je de hele oppervlakte wel hebt gereinigd of gedesinfecteerd. De EviSense® communiceert met elke mop en ruimte.” De sensortechnologie ondersteunt schoonmakers door aan te geven welke ruimte ze moeten schoonmaken, wanneer ze van mop moeten wisselen en welke taken nog uitgevoerd moeten worden.

Evidence based cleaning

“De EviSense is tot stand gekomen door een ontwikkeling van ons moederbedrijf Freudenberg Groep en de vraag uit de markt om meer evidence based cleaning”, legt Ter Hart uit. “Steeds vaker worden de vragen gesteld: Is er echt wel goed schoongemaakt? En is heel het oppervlak meegenomen? Hiermee maken we het inzichtelijk en kun je een ruimte sneller schoonmaken en daardoor een efficiencyslag slaan.”

Nog duurzamer worden

Het verhaal dat Vileda Professional vertelt wordt goed ontvangen tijdens de Interclean, zegt Ter Hart. “De markt vraagt er echt om. Ik zou alleen willen dat de technologie nog sneller gaat. We hebben nu moppen en doeken in ons assortiment die voor 35, 50 of 60 procent uit gerecycled materiaal bestaan. Maar de markt vraagt om meer. Dat gaat de komende jaren ook wel gebeuren. De producten kunnen volledig duurzaam worden en kwalitatief van topkwaliteit. De stappen hierin gaan snel en er is sprake van exponentiële groei.”

Werken aan de toekomst

Vileda Professional is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de levenscyclus van producten te verbeteren. Daarnaast verbetert het bedrijf doorlopend de interne processen en is het partnerschappen aangegaan met toonaangevende organisaties in de duurzaamheidssector, zoals het Ellen MacArthur Fonds. Ter Hart: “Wij werken aan de toekomst. Wij willen doorbreken dat schoonmaak eenvoudig is en dat er niet geëvolueerd hoeft te worden. Vileda Professional produceert niet alleen maar, maar ontwikkelt en denkt mee om in de toekomst schoon te kunnen maken op een fijne, duurzame en efficiënte manier. Het doel is de maximale waarde uit onze hulpbronnen te halen tijdens het gebruik en aan het einde van de levensduur van een product. Duurzaamheid is daarin echt het toverwoord.”

"Als Gausium staan we nu in het rijtje met Apple en Sony"

Innovatie Nieuws

"Als Gausium staan we nu in het rijtje met Apple en Sony"

Na een afwezigheid van drie jaar greep Gaussian Robotics de Interclean Amsterdam met beide handen aan om de ontwikkeling achter het bedrijf te laten zien. De producent van innovatieve schoonmaak- en servicerobots kondigde een naamswijziging aan en presenteerde haar nieuwste innovatie ‘Phantas’. “Wij staan nu in het rijtje met Apple en Sony”, zegt Global Business Development Director Peter Kwestro.
Dag 3 Interclean vereiste het maken van keuzes

Innovatie Nieuws

Dag 3 Interclean vereiste het maken van keuzes

De derde dag van Interclean Amsterdam 2022, donderdag 12 mei, kende een zeer uitgebreid programma. De redactie van Service Management trok met twee man sterk richting de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld. Want met onder meer het Healthcare Cleaning Forum, Facility Inspiration Event én Schoonmakend Nederland congres op het programma, vroeg deze dag om het maken van keuzes. Of om versterking. Want een rondje langs de exposanten kon ook vandaag natuurlijk niet missen. We nemen je mee.
i-team en Avular starten joint venture i-botics voor schoonmaakcobots

Innovatie Nieuws

i-team en Avular starten joint venture i-botics voor schoonmaakcobots

i-team en Avular presenteren hun nieuwe Joint Venture: i-botics B.V., gevestigd in ‘s werelds slimste regio, Brainport Eindhoven. Samen willen zij de industriële schoonmaakmarkt veroveren door innovatieve cobot-oplossingen in de markt te zetten.
Essity wint Amsterdam Innovation Award 2022 tijdens Interclean

Innovatie Nieuws

Essity wint Amsterdam Innovation Award 2022 tijdens Interclean

Na de officiële opening van Interclean Amsterdam eerder vanmorgen, heeft de jury van de Amsterdam Innovation Award de algehele winnaar van de Amsterdam Innovation Awards 2022 bekendgemaakt. De speciale prijs gaat dit jaar naar Essity voor de Tork Biobased Heavy-Duty Cleaning Cloth. De Visitors’ Choice Award gaat dit jaar naar BVL 5/1 BP van Kärcher.
Gaussian Robotics presenteert nieuwe strategie én nieuwe naam

Machines Nieuws

Gaussian Robotics presenteert nieuwe strategie én nieuwe naam

De producent van innovatieve schoonmaak- en servicerobots Gaussian Robotics kondigt de naamswijziging aan in de aanloop van de Interclean Amsterdam: het bedrijf heet nu Gausium. Op het grootste schoonmaakevenement ter wereld presenteert het bedrijf ook haar nieuwste innovatie ‘Phantas’. Beide ontwikkelingen maken deel uit van de nieuwe multi-merk strategie van het bedrijf.

Meest recent

Innovatie

Partners