Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

CSU opent 7 juni inschrijvingen innovatieprijs

Schoonmaakbedrijf CSU start 7 juni de inschrijvingstermijn voor hun innovatieprijs.

De innovatieaward biedt volgens CSU start-ups en ondernemers een podium om originele, innovatieve ideeën te delen. "Innovaties die Nederland duurzamer, gelukkiger en slimmer maken. Samen brengen we jouw innovatieve idee of product snel vooruit binnen de facilitaire branche."

Volgens CSU moegen we hierbij denken aan aan productontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, augmented reality of virtual reality. Slimme online producten (The Internet of Things) waarbij technologieën als mechatronica, robotica, big data, blockchain of algoritmes worden gebruikt. Of innovaties waarbij de nadruk ligt op het menselijke aspect, de human touch. Waarbij hospitality of klantervaringen significant verbeteren. Denk ook aan oplossingen voor een meer inclusieve samenleving, waarbij mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt betrokken blijven. Meer diversiteit op de werkvloer. Ideeën die ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen.

Bubbleflush winnaar 2021

Innovaties als Bubbleflush, Plaex, Spacetime Layers en WarpVR bewezen al eerder voorop te lopen en wonnen. De Bubbleflush van Dennis Luiten en Hidde Reitsma won in 2021. Zij namen een zogenoemde succesversneller in ontvangst tijdens een zinderende finale in Studio 21. Hun innovatie: een ultrasoon toilet reinigingssysteem zonder gebruik van chemicaliën. Dat was dé meest impactvolle innovatie deze vierde editie. Dennis en Hidde wonnen 10.000 euro investeringsbudget, professionele begeleiding en een marketing-boost.

Het schoonmaakbedrijf als duurzaamheidsadviseur (blog Ronald Bruins)

Duurzaam Nieuws

Het schoonmaakbedrijf als duurzaamheidsadviseur (blog Ronald Bruins)

Mogen we één fabel nu voor eens en altijd de wereld uithelpen? “En dat is?”, hoor ik je denken. Dat de schoonmaakbranche een traditionele sector is. Natuurlijk, wellicht gaat de adaptatie van innovaties niet zo snel als leveranciers willen, maar dat wil niet zeggen dat we niet ontzettend flexibel zijn en ervoor zorgen dat we relevant zijn én blijven.
“Eerder had ik losse papiertjes mee, nu navigeer ik direct naar de volgende klus”

Innovatie Nieuws

“Eerder had ik losse papiertjes mee, nu navigeer ik direct naar de volgende klus”

De schoonmaaksoftware van Appreo biedt onder meer een grafische planning, digitale werkbonnen, tijdregistratie en teamcommunicatie. Dit moet zorgen voor meer overzicht en rust, voor de mogelijkheid om beter in te kunnen spelen op de veranderende planningen die we in de schoonmaak zo goed kennen en voor meer transparantie in de samenwerking. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Drie schoonmaakbedrijven namen de proef op de som en testten Appreo gedurende twee weken. Service Management vroeg naar hun ervaringen.
Gom Zorg verbetert hygiëne met ATP-metingen

Hygiëne Nieuws

Gom Zorg verbetert hygiëne met ATP-metingen

Een goede hygiëne is het doel van alle schoonmaak, maar in de zorg is uitstekende hygiëne van extra groot belang. Daarom heeft Gom Zorg in het Dijklander Ziekenhuis een uitgebreide pilot uitgevoerd met innovatieve hygiënemetingen. En met succes.
"De stap naar datagericht schoonmaken kost tijd"

Innovatie Nieuws

"De stap naar datagericht schoonmaken kost tijd"

"Voor de stap naar datagericht schoonmaken, met eventueel andere momenten waarop je gaat schoonmaken, heb je tijd nodig." Dat zegt Wilco van Unen (NS Stations) in gesprek met Facto, samen met Erik Diks (ProRail) over het Smart Toilets project

Meest recent

Innovatie

Partners