Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Video "Als Gausium staan we nu in het rijtje met Apple en Sony"

Na een afwezigheid van drie jaar greep Gaussian Robotics de Interclean Amsterdam met beide handen aan om de ontwikkeling achter het bedrijf te laten zien. De producent van innovatieve schoonmaak- en servicerobots kondigde een naamswijziging aan en presenteerde haar nieuwste innovatie ‘Phantas’. “Wij staan nu in het rijtje met Apple en Sony”, zegt Global Business Development Director Peter Kwestro.

Kwestro was heel blij dat hij de bezoekers weer kon laten zien waar het bedrijf mee bezig is. “We konden drie jaar lang niet laten zien hoe ver we zijn met de technologie. De Interclean is dus het perfecte podium om te laten zien hoe ver we zijn met de ontwikkeling van de robots van vandaag de dag.”

Naamswijziging

Gaussian Robotics heeft niet bepaald stilgestaan de afgelopen jaren en maakte tijdens de beurs in de RAI Amsterdam haar nieuwe naam bekend: het bedrijf heet nu Gausium. Over de visie achter de naamswijziging, zegt Kwestro: “De nieuwe merknaam representeert de 3I’s visie van het bedrijf: innovatief, intelligent en industrieleider. Innovaties van Gausium worden daarbij ontwikkeld volgende het 3S-principe: slimmer, veiliger (safer) en simpeler.”

Phantas

De naamswijziging trok de aandacht, maar nog meer aandacht ging er uit naar de nieuwste innovatie van Gausium, de ‘Phantas’. De robot integreert vier schoonmaakmethodes in een zeer compact design. Kwestro: “De gebruiker kan kiezen tussen vacuuming, scrubbing, sweeping en dust mopping. Daarbij komt dat de robot volledig autonoom is. Je hoeft alleen maar op de startknop te drukken en door middel van kunstmatige intelligentie leert Phantas zijn omgeving kennen en doet zo zijn eigen mapping. Zonder enig menselijk ingrijpen of interventie. Door het compacte design kan er schoongemaakt worden op krappe plaatsen, zoals onder tafels. Dit maakt de robot geschikt voor kantoren, appartementen, ziekenhuizen en winkels. We zijn er trots op dat we met Phantas ook al een award hebben gewonnen, de Red Dot Design Award. Een award die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. Wij staan nu in het rijtje met Apple en Sony.”

Meer dan vijfhonderd R&D-engineers

Bij Gausium werken meer dan vijfhonderd R&D engineers, die continu op zoek zijn naar verbeteringen en innovaties. Kwestro: “Wij hebben, na de introductie van Phantas, nu dertien robots in ons assortiment. Robots voor grote buitenruimtes en veegrobots. Voor in magazijnen, maar ook in ziekenhuizen en kleinere oppervlaktes.”

Winnaar Innovation Award

Gausium won tijdens de eerste dag van de Interclean Amsterdam een Innovation Award in de categorie Smart Technologies & Digitalisation. “Daar zijn we heel blij mee en het maakt ons trots dat we de prijs gewonnen hebben met de Scrubber 50 Pro. Het is de eerste keer dat een Chinees bedrijf überhaupt genomineerd is en dan ook nog een Innovation Award mee naar huis mag nemen. Het is een drie-in-één robot en het integreert scrubbing & drying, sweeping en mopping. Bovendien beschikt de robot over spotcleaning. De robot scant de omgeving en reinigt alleen de vloer waar afval of vlekken worden gedetecteerd. Dat zorgt voor een efficiëntieverbetering die vier keer hoger is en vermindert energieverbruik door alleen te reinigen waar het nodig is.”

Marktleider in de service-industrie

Phantas is pas het begin van de ontwikkeling die Gausium de komende jaren wil maken. Het bedrijf wil de marktleider worden in de servicerobotindustrie door in te zetten op een slim serviceplatform en een servicerobot ecosysteem om klanten wereldwijd optimaal te kunnen bedienen.

Nagenieten van Interclean Amsterdam 2022 tijdens (online) reünie

Innovatie Nieuws

Nagenieten van Interclean Amsterdam 2022 tijdens (online) reünie

Interclean Amsterdam sloot afgelopen vrijdag einde dag weer haar deuren, na vier dagen van schoonmaakgeweld. Voor wie nog wil nagenieten bestaat er de mogelijkheid om komende maand via Clean Connect diverse sessies van keynote speakers terug te kijken. En vooruitblikkend; Interclean Amsterdam 2024 vindt plaats van 14 t/m 17 mei 2024.
Dronerobot voor gevelreiniging blikvanger tijdens Interclean 2022

Innovatie Nieuws

Dronerobot voor gevelreiniging blikvanger tijdens Interclean 2022

Het mag één van de opvallendste verschijningen op de Interclean 2022 worden genoemd: de gepatenteerde CleanCopter in hal 5, naast de robotarena. Dr. ing. Daniel Hahn, Global Sales Manager van fabrikant Lissowski Gebäudereinigung legt uit: “Deze hoog-innovatieve dronerobot kan façades van hoge gebouwen automatisch schoonmaken.”
Congres Schoonmakend Nederland inspireert: “We moeten uit onze comfortzone stappen en ons laten prikkelen”

Ondernemen Nieuws

Congres Schoonmakend Nederland inspireert: “We moeten uit onze comfortzone stappen en ons laten prikkelen”

Op de derde dag van de Interclean ging Schoonmakend Nederland de hele dag aan de slag. De brancheorganisatie voor de schoonmaak greep de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld aan voor een ALV en het jaarlijkse congres. Het thema van de dag: orde in de chaos. Want als de coronapandemie ons iets heeft laten zien, dan is het wel dat we altijd orde weten te scheppen in tijden van chaos.
Healthcare Cleaning Forum benadrukt belang van uitvoerbare schoonmaakprotocollen

Hygiëne Nieuws

Healthcare Cleaning Forum benadrukt belang van uitvoerbare schoonmaakprotocollen

Het Healthcare Cleaning Forum, georganiseerd door Interclean en Clean Hospitals, vond plaats op de derde dag van de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld. Belangrijkste doel van het evenement is om een brug te slaan tussen schoonmaak en infectiepreventie. Want die twee moeten goed samenwerken voor 'environmental hygiene' of omgevingshygiëne in zorginstellingen, het thema van de dag.
“Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Innovatie Nieuws

“Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Met het motto Clean meets Green wil Vileda Professional de komende jaren een grote slag slaan in het duurzaamheidsvraagstuk. Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde voor de organisatie. “Wij bieden meer dan alleen producten om schoon te maken. Onze oplossingen moeten ook bijdragen aan een gezonde planeet”, zegt Eric ter Hart, Sales Manager Nederland.

Meest recent

Innovatie

Partners