Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Waarom je productiever bent in een schone omgeving

Natuurlijk: een schone werkplek is fijn voor het oog. Maar ook de productiviteit van medewerkers neemt hierdoor toe. “In een opgeruimde omgeving presteren mensen beter." Commercieel directeur Alissa Metternich van Spectrolegt in deze blog uit hoe dat zit.

"Nee, dit is geen glad marketingpraatje om meer reinigingsmiddelen te kunnen verkopen. Het is pure wetenschap! Onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) heeft aangetoond dat onze productiviteit op een schone werkplek tot wel 12 procent stijgt. Zonder rommel en viezigheid om ons heen kunnen we ons namelijk beter concentreren. Hiervoor zouden we dus wel heel veel (extra kunnen) schoonmaken."

Grote schoonmaak

Een clean desk policy is dus niet alleen bedoeld voor het oog. Medewerkers krijgen op een schone, opgeruimde werkplek gewoon meer gedaan. Metternich: “Schoonmaak van de fabriek is bij ons onderdeel van het werk gemaakt en we doen aan intensieve dag schoonmaak. Ook hanteren we een clean desk policy op kantoor en in de laatste week van het jaar houden we altijd een grote schoonmaakronde en recyclen we alles wat weg kan. Zodat we in het nieuwe jaar letterlijk en figuurlijk een frisse start kunnen maken. Dat geeft zo’n fijn gevoel! Een smerige werkplek roept juist weerstand op. Bij sommige medewerkers zorgt het zelfs voor stress en somberheid.”

Net zo belangrijk als schone handen

De pandemie heeft veel ondernemers bewuster gemaakt van het belang van hygiëne. “Bedrijven die hun hygiëne op orde hebben, hebben vaak een lager ziekteverzuim. Door corona nam de verkoop van onze desinfectiemiddelen, zoals Ethades, enorm toe. Maar naar de standaard reinigingsmiddelen was tijdelijk minder vraag. Onterecht, want een schone werkplek is net zo belangrijk als schone handen.”

Professioneel

Natuurlijk staat de gezondheid van medewerkers op nummer één. Maar de ‘opgeruimd-staat-netjes-methode’ heeft een bijkomend voordeel: het straalt ook professionaliteit uit. “Goed poetsen is voor ondernemers dus in alle opzichten belangrijk”, stelt Metternich. “De reinigingsmiddelen van onze Ecodos-lijn lenen zich perfect voor de schoonmaak van kantoren: van interieur- en vloerreinigers tot en met producten voor het fijnere glaswerk. Onze intelligente doseersystemen in combinatie met onze Ecodos Methode, waarbij reinigingsmiddelen en microvezeltechniek elkaar versterken, zorgen ook voor topprestaties op het gebied van veiligheid, ergonomie en duurzaamheid.”

Professionele uitstraling

Ze benadrukt: kiezen voor hygiëne loont. “Een schone, opgeruimde werkomgeving geeft rust én zorgt voor een professionele uitstraling. En als kers op de taart neemt de productiviteit van medewerkers aanzienlijk toe. Zeg nou zelf: wat wil een ondernemer nog meer?”

Best gelezen

Hygiëne

Partners