Vies kantoor stelt werknemers bloot aan schadelijke bacteriën

Vies kantoor stelt werknemers bloot aan schadelijke bacteriën

Rommelige en vieze werkplekken kunnen serieuze gezondheidsrisico's voor werknemers met zich meebrengen, zo valt te lezen in een artikel op techtimes. Zo kunnen deze vuile werkplekken of bureau's onder andere de gevreesde poepbacterie E-coli verspreiden, waar medewerkers ziek van worden.

Dit blijkt uit onderzoek van Printerland, de grootste Britse leverancier van printers. Na ondervraging van zo’n 1.000 kantoormedewerkers, bleek dat twee derde van hen niet regelmatig z’n werkplek opruimt. Eén op de tien gaf aan hun bureau eens per maand schoon te maken en 9% gaf toe zelfs nooit hun werkplekje schoon te maken.

Hierdoor stellen zij zichzelf en hun collega’s bloot aan schadelijke bacteriën, zoals de helicobacter pylori, staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa en de E-coli.

Stoel en kantoortelefoon bevatten meeste ziekteverwekkers

De belangrijkste plekken om goed schoon te houden in een kantoor zijn de bureaustoelen (21.000 bacteriën per vierkante inch), bureaus, computers (20.961 bacteriën per vierkante inch), toetsenborden (3.295 bacteriën per vierkante inch), computermuis (1.676 bacteriën per vierkante inch) en kantoortelefoons (25.127 bacteriën per vierkante inch).

Zorgvuldig schoonmaken en desinfecteren

Volgens het artikel kan het zorgvuldig schoonmaken en desinfecteren van veel aangeraakte objecten en gebieden de verspreiding van virussen met 80 tot 90 procent verminderen. Er wordt geadviseerd om objecten als de telefoon en het bureau minstens één keer per week schoon te maken met antibacteriële spray. De bureaustoelen zouden wekelijks gestofzuigd moeten worden.

Daarnaast zouden de toiletten en gangbare plaatsen (zoals de kantine of lobby) voorzien moeten worden van dispensers met desinfecterende handreiniger.

Lees ook
Thee- en koffiemokken op kantoor smeriger dan gemiddelde wc-bril
Welke sector heeft de minste hygiënische toetsenborden?
Reinigen we ook onze telefoons na gebruik op het toilet?

Like Service Management op Facebook