Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Toiletalliantie vraagt formerende partijen om openbare wc's

Er moeten meer openbare toiletten komen in Nederland. Dat schrijft de Toiletalliantie, een verzameling van ruim twintig organisaties die zich inzetten voor meer toiletten in Nederland, in een brief aan de formerende partijen.

De Toiletalliantie doet drie verzoeken in de brief. De toiletnorm, om de 500 meter een wc in drukke voetgangersgebieden en stads- en dorpscentra, moet in de wet worden opgenomen en gemeenten moeten verplicht worden daaraan te voldoen. Gemeenten moeten voldoende geld krijgen om zelfreinigende, rolstoeltoegankelijke openbare toiletten te bouwen. En alle regionale treinen moeten verplicht binnen drie jaar een toilet hebben.

Levenskwaliteit lijdt eronder

Volgens de alliantie hebben te veel mensen er last van als er niet genoeg openbare wc's zijn. "Een derde van de Nederlanders stelt dat hun levenskwaliteit hieronder lijdt, een vijfde blijft soms regelmatig thuis uit angst op pad geen toilet te vinden."

Toiletnorm

Sommige gemeenten, zoals Utrecht, Rotterdam en Pijnacker-Nootdorp, streven de toiletnorm na, ziet de alliantie. "Daar zijn we erg blij mee," zegt Bernique Tool, oprichter van de Toiletalliantie en directeur van de Maag Lever Darm Stichting. "Maar twee derde van de gemeenten heeft niet eens toiletbeleid. Daarom zeggen wij: neem de norm op in de wet, houd gemeenten eraan maar geef hen óók geld om eraan te kunnen voldoen."

Hoe los je stankproblemen op in de sanitaire ruimte?

Hygiëne Verdieping

Hoe los je stankproblemen op in de sanitaire ruimte?

Stankproblemen in de sanitaire ruimte: een doorn in het oog van menig schoonmaakbedrijf en iets wat vaak moeilijk op te lossen lijkt. Gelukkig kun je met de juiste schoonmaaktechnieken snel een einde maken aan geurproblemen bij de toiletten.
Blog Johan Molenbroek: Het toilet van de toekomst

Hygiëne Verdieping

Blog Johan Molenbroek: Het toilet van de toekomst

We leren weer veel over hygiëne door COVID-19. Ik schrijf ‘weer’, omdat dit eerder ook al het geval was bij ziektes als cholera, epidemieën als Q-koorts en pandemieën als de Mexicaanse griep. Zo leren we dat virussen en bacteriën eenvoudig overgedragen kunnen worden door slechte hygiëne en door zoönose (overdracht mens-dier). Vooral als veel mensen en dieren dicht op elkaar verblijven, bij kwetsbare mensen en door veel te reizen.
Rooftop bar BLOU wint award Mooiste Toilet 2020

Hygiëne Verdieping

Rooftop bar BLOU wint award Mooiste Toilet 2020

De jury van het Mooiste Toilet van Nederland was dit jaar unaniem en de keuze was niet moeilijk: de Gouden Kraan gaat dit jaar met vlag en wimpel naar de rooftop bar BLOU van Best Western Plus Hotel Haarhuis in Arnhem. Een bezoek aan dit toilet is een unieke ervaring en zelfs een spannende belevenis.Volg Service Management op LinkedIn:
Nederlands toiletconcept breekt door in europa

Hygiëne Nieuws

Nederlands toiletconcept breekt door in europa

Meerdere Europese vastgoedpartijen hebben gekozen voor een nieuwe benadering van publieke toiletten. Zij gaan een samenwerking aan met de nederlandse organisatie One Hundred restrooms. Volg Service Management op LinkedIn:
Smart restroom concept One Hundred Restrooms wint iF Design Award 2020

Hygiëne Nieuws

Smart restroom concept One Hundred Restrooms wint iF Design Award 2020

One Hundred Restrooms heeft dit jaar de iF Design Award, een wereldberoemde designprijs, gewonnen. Het winnende design won in de discipline interior architecture in de categorie interior design. One Hundred restrooms is een Nederlandse onderneming, mede opgericht door ondernemers die eerder betrokken waren bij de Europese uitrol van 2theloo.Volg Service Management op LinkedIn:

Best gelezen

Hygiëne

Launching Partners