Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

ScentAir gaat strijd aan met coronavirus in Rotterdamse winkels met luchtzuivering

Een aantal Rotterdamse winkels is in zee gegaan met geurmarketingbedrijf ScentAir voor luchtzuivering. Hiermee wordt de binnenlucht ontdaan van stof, pollen en virussen. De retailers willen hun klanten hiermee extra veiligheid bieden tijdens het shoppen. Lees ook: Volg Service Management op LinkedIn:

“Naast de maatregelen die verplicht zijn door de overheid om het coronavirus in te dammen, nemen retailers in Rotterdam steeds vaker zelf het initiatief om hun klanten veiligheid te bieden tijdens het shoppen. De meest effectieve optie op dat vlak is actieve luchtzuivering”, stelt ScentAir in een persbericht.

Geladen ionen neutraliseren virusdeeltjes

“Met actieve luchtzuivering wordt de binnenlucht niet alleen ontdaan van virussen, maar ook van stof en pollen. Daarom is deze zuiveringsmethode erg nuttig tijdens de huidige pandemie, maar kunnen retailers hun klanten ook iets extra’s bieden als we naar het ‘nieuwe normaal’ gaan.” Geurmarketingbedrijf ScentAir zuivert inmiddels de binnenlucht van meerdere Rotterdamse winkels met behulp van een actief zuiveringssysteem, ION Protect, dat werkt door middel van geladen ionen.

“Ionen zijn positief en negatief geladen moleculen en atomen en komen overal voor, maar worden in de hoogste concentraties aangetroffen rond watervallen en stromend water. De NPBI-technologie (NeedlePoint Bipolar Ionization) die in de systemen van ScentAir wordt gebruikt, creëert actief veel extra ionen in de binnenlucht. Deze ionen verbinden zich aan virussen en neutraliseren deze. De virussen worden dus inactief en vormen geen bedreiging meer voor mensen. Daarnaast doden de ionen schimmels en bacteriën die zich in de lucht bevinden. Het resultaat: schone, veilige lucht”, legt het bedrijf uit.

Echte bescherming bieden

Een van de winkels die inmiddels gebruikmaakt van het systeem van ScentAir, is high-end modezaak Caesar in Rotterdam. Caesar bestaat uit drie vestigingen naast elkaar op de Karel Doormanstraat en combineert een geur van ScentAir met hun zuiveringssysteem. Nu het systeem enkele weken draait, is Sam Jansen, directeur van Caesar, erg tevreden: “We konden voorheen al open met mondkapjes op en andere maatregelen, maar daarmee was het echte probleem nog niet weg. Nu kan ik onze klanten en ons personeel echte bescherming bieden.”

Ook interessant

Best gelezen

Hygiëne

Launching Partners