Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Onderzoek: 43% voelt zich niet prettig in sanitaire ruimte met luchtdrogers

COVID-19 resulteert in een andere mindset als het gaat om handhygiëne, blijkt uit onderzoek van Tork. Bijna zeven van de tien ondervraagden voelen zich onveiliger bij het gebruik van onhygiënische openbare sanitaire voorzieningen dan voor de pandemie. Volg Service Management op LinkedIn:

43 procent van de respondenten in dit onderzoek geeft aan zich niet prettig te voelen bij het betreden van een sanitaire ruimte met luchtdrogers. Mensen zijn zich steeds bewuster van de gezondheidsrisico’s die samenhangen met de hygiëne in openbare ruimten. Volgens de studie, waarin de impact van COVID-19 op de houding van mensen ten opzichte van openbare hygiëne werd onderzocht, is 80 procent van mening dat het voor de openbare veiligheid van cruciaal belang is om een hoge hygiënestandaard in openbare sanitaire ruimten te handhaven.

handen wassen handhygiëneVoorkeur voor papieren handdoeken

Deze toegenomen bezorgdheid heeft ertoe geleid dat 75 procent van de ondervraagden alternatieven wil zien voor luchtdrogers. Uit het onderzoek blijkt dat dat 37 procent van de mensen nu een sterkere voorkeur heeft voor een papieren handdoek dan vóór de pandemie. De helft van de respondenten geeft ook aan dat ze minder vaak naar plaatsen gaan waar geen papieren handdoeken worden aangeboden. De meest voorkomende redenen voor deze verandering in voorkeur: papieren handdoeken zijn hygiënischer (80 procent), handen drogen sneller (42 procent) en minder bacteriën worden in de lucht verspreid. (39 procent).

Papieren handdoeken verwijderen meer bacteriën

Voor plaatsen waar hygiëne van groot belang is, zoals voedselverwerkende bedrijven en ziekenhuizen, zijn papieren handdoeken al lange tijd de enige toegestane oplossing voor het drogen van de handen. In haar persbericht stelt Tork dat, in vergelijking tot papieren handdoeken, luchtdrogers meer druppels in de lucht produceren. Hierdoor zou het risico op verspreiding van bacteriën via de lucht toenemen. De wrijving van het drogen van handen met papieren handdoeken helpt ook om meer bacteriën te verwijderen dan andere oplossingen om handen te drogen.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door United Minds in samenwerking met CINT met behulp van webpanels. De gegevens zijn tussen 8 en 13 april 2020 verzameld in vier Europese landen: Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden met in totaal 4035 respondenten.

Lees ook:

Best gelezen

Hygiëne

Partners